Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehirdeki kadından köydeki kadına 'Hayır' mektubu

Şehirdeki kadından köydeki kadına 'Hayır' mektubu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan'ın öncülüğünde başlatılan 'Kadından Kadına Mektup' projesi kapsamında İzmir'in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene mektup gönderildi. CHP'li Bakan ve eşinden ilginç proje

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 12:53

El yazılarıyla yazdıkları mektupları kendi imkanlarıyla gönderen kadınlar, mektup gönderdikleri kadınların kapılarını çalmaya başladı. Bugüne kadar 64 köye gidip yaklaşık 6 bin kapı çalan Bakan ve ekibi, binlerce kişiye ulaştı ve birebir 'hayır'ı anlattı. 

İzmir'in şehir merkezinde yaşayan emekli öğretmen, avukat, ev hanımı, doktor, mimar, işletmeci, hemşire, mühendis gibi farklı meslek gruplarından oluşan gönüllü 700 kadın, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve eşi Selin Bakan'ın çağrısıyla bir araya geldi. Neden 'hayır' dediklerini el yazılarıyla yazdıkları mektuplarda anlatan kadınlar; duygu, düşünce ve gelecek endişelerini kaleme aldıkları mektupları İzmir'in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene kendi imkanlarıyla postaladı. 'Kadından Kadına Mektup' projesinin ikinci ayağında ise, mektup yazan 700 gönüllü kadından 220'si ile sahaya çıkıldı. Bakan ve ekibi her gün; stratejik olarak tespit edilen köylere gidiyor ve kapı kapı Anayasa değişikliğine neden 'hayır' dediklerini anlatıyor. Kendi imkanlarıyla tuttukları iki minibüs ile bugüne kadar 64 köye giderek 6 bin kapı çalıp binlerce insana bire bir ulaşan Bakan ve ekibi; referanduma kadar 100 köye gidecek. Kadınlar, referandum günü ise, sandıklara sahip çıkmak üzere okullarda olacak. 

KADINLAR EVLERE, BAKAN KAHVEHANELERE
Kadınlar gittikleri köylerde mektup gönderdikleri kadınların kapılarını çalmak üzere evlere dağılırken; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, köy kahvehanelerinde 'hayır'ı anlatıyor. Bakan, şunları söyledi: 

“Bizler bir araya gelmiş ülkenin bekasından, çocuklarının geleceğinden endişe duyan vatanseverler olarak yollardayız. Toplum olarak daha önce Kürt - Türk, Alevi - Sünni, muhafazakar - modern diye ayrıştırıldık, şimdi de evetçi - hayırcı diye ayrıştırılıyoruz. Biz buna da 'hayır' diyoruz. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de bu ülkenin evladı. Biz ülkemiz ve milletimiz için bu Anayasa değişikliğine karşı çıkıyoruz ve kapı kapı nedenlerimizi anlatıyoruz. Bu bir parti seçimi değil, bu bir değişim oylaması. Gazi Meclisimizin yetkilerinin elinden alınmasını doğru bulmuyoruz. Yetkileri alınan meclisimizde milletvekili sayısının arttırılmasına karşıyız. 50 milletvekilinin memlekete maliyeti 188 trilyon. Ne gerek va? Halkın meclisteki temsil gücü; milletvekili sayısı arttırılarak değil, seçim barajı düşürülerek sağlanır. Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı, orduyu denetlemeye bile tabii olmayan bir kişiye emanet edemeyiz. Beşer şaşar hepimiz insanız; hata yapabiliriz, kandırılabiliriz. Türkiye birden büyüktür. Vatandaş tedirgin ve üzerinde büyük bir baskı var. Bizler her gün yollardayız. Kapı kapı 'hayır'ı anlatıyor ve köy köy 'hayır'dan sonrası için umudu örüyoruz."


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.