Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu BİLSEM oluyor

Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu BİLSEM oluyor

İzmir'de kademeli olarak kapatılma kararı alınan Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu'nun yerine Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) kurulmasına karar verildi. Kararı duyan veliler duruma tepki gösterdi. İzmir'deki Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu kapatılıyor

  • Ege Postası
  • 03.08.2017 - 14:59

Okul aile birliği adına açıklama yapan Perihan Örmeci, "Okulumuzun kademeli olarak kapatılacağını ve tamamen BİLSEM’e verileceğini öğrendik. Biz okulumuzun ortaokul olarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı semtinde bulunan özel bir okul kapatılarak yerine açılan ortaokula Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu adı verilmişti. Okul hakkında kademeli olarak kapatılma kararı verildi. Kapatılan ortaokulun yerine, üstün yetenekli çocukların okulun yanı sıra ayrıca öğrenim gördüğü merkezlerden olan BİLSEM kurulacağı öğrenildi. Mevcut ortaokul öğrencilerine 7 katlı olan merkezden 2 kat verilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ulaştırılan yazı ile ön kayıtların durdurulduğunu ve okulun kademeli olarak kapatılacağını duyan veliler ise duruma tepki gösterdi.

"YENİ KURULAN BİR OKULU NEDEN KAPATIYORLAR"

Okulun kapatılacağı kararını duyan okul aile birliği yönetimi ile veliler tepkilerini dile getirdi. Okul aile birliği adına açıklama yapan Perihan Örmeci, "Okulumuzun kademeli olarak kapatılacağını ve tamamen BİLSEM’e verileceğini öğrendik. Biz de Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu velileri olarak bu duruma kesinlikle karşı çıkıyoruz. Okulumuzun ortaokul olarak devam etmesini istiyoruz. Neden kapandığını anlaşmış değiliz. BİMER’e, CİMER’e yazılar yazdık. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de net bir açıklama yapmadı. Ta ki bugüne kadar. Ama bu durumda hem bizim çocuklarımız mağdur olacak hem de 180-200 tane ön kayıt aldığımız beşinci sınıf öğrencisi ve ara nakil yapılan çocuklar mağdur olacak" diye konuştu.

"HALİSDEMİR ADIYLA KOŞUP GELDİK, YALVARIYORUZ KAPATMAYIN"

Veliler de yetkililere okulların kapanmaması çağrısında bulunarak, Şehit Ömer Halisdemir adıyla bu okula geldiklerini, bir sene olmadan okul hakkında kademeli kapatma kararı alınmasının acı bir durum olduğunu belirtti. Öğrenciler ise okullarının kapanmamasını istediklerini belirterek, eğitim haklarının kısıtlanmamasını, 18 kişilik sınıflarda daha yüksek notlar aldıklarını söyledi.

Mili Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okulun kademeli olarak öğrencilerin eğitimlerini tamamlamasının ardından aynı isimle Bilim ve Sanat Merkezi olarak devam edeceğini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.