Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehitler anısına halk koşusu

Şehitler anısına halk koşusu

İzmir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle halk koşusu düzenlendi. 

  • Ege Postası
  • 15.07.2017 - 16:20

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Halk Koşusu, İnciraltı Kent Ormanı'nda gerçekleştirildi.

2 bin metrelik parkurda erkek ve kadın kategorilerinde gerçekleştirilen koşuya, 9 ile 60 yaş arasında vatandaşlar katıldı. 

Katılımcıların zorlanmadan tamamladığı yarışmalar sonunda dereceye girenlere madalyaları ile üzerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü baskılı tişört hediye edildi.

Atletizm Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hikmet Öncel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de halk koşusu düzenlendiğini aktardı.  

Erkekler kategorisinde birinci olan Baturay Toksay, 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen bir yarışmada derece elde ettiği için mutlu olduğunu belirterek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 

Koşuya 12 yaşındaki oğlu Burak Genç ile katılan Mehmet Genç, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirerek, "15 Temmuz kahramanlık destanının yazıldığı, insanlarımızın mücadele ettiği bir gündü. Bir mücadele olmasaydı karanlık günler başlayacaktı. Oğlumla beraber koşuya katıldım, o zaten sporla ilgileniyor, ben de koşabiliyormuşum." dedi.  

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Tenis İl Temsilciğince 15 Temmuz şehitlerini anmak için turnuva düzenledi.

Zübeyde Hanım Tenis Kortları'nda yapılan turnuvaya 60 sporcu katıldı. 8-14 yaş gruplarının katıldığı kız ve erkek çocuklar arasında düzenlenen organizasyonda tüm sporculara günün anlam ve önemini belirten madalya verildi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, tüm branşlarda organizasyonlar yaptıklarını belirterek, "Bugünü unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. 

Etkinliğe katılan sporcular, "Gençler Asla Unutmaz. 15 Temmuz 2016" yazılı tişörtleri giydi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.