Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehitlerin isimleri okullarda yaşayacak

Şehitlerin isimleri okullarda yaşayacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen başta 15 yaşındaki Eren Bülbül, şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın olmak üzere 7 şehidin ismini 7 okula verdi. İsimleri okullarda yaşayacak

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 15:07

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, farklı ilçelerdeki okullara şehitler Şehit Burhan Aktürk, Bersan Doğantekin, Necmettin Yılmaz, Eren Bülbül, Serhat Sığnak, Mustafa Hakan Aydoğmuş ve Şenay Aybüke Yalçın'ın isimlerinin verildiği kaydedildi.

Hakkari İl Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yaparken Kavaklı Karakolunun basılması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Komando Onbaşı Bersan Doğantekin'in adı Bayraklı'daki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verildi.

Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütü mensuplarınca yolu kesilip aracı yakılan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ismi de Çeşme ilçesindeki 12 derslikli ilkokulda yaşatılacak.

Bayraklı ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi de Trabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşında teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün adını aldı. 

Tire'de Şehit Burhan Aktürk Ortaokulu, Gaziemir'de Şehit Serhat Sığnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Menemen'de Şehit Uzman Çavuş Mustafa Hakan Aydoğmuş İlkokulu, Karşıyaka'da Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu da şehit isimlerini taşıyan diğer okullar olacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şunları söyledi:

"Milli ve manevi değerlerimizin önemine sahip çıkmak gerektiğinin farkındayız. Ülkemiz vatansever gençlerimizin fedakarlıkları ile özgür kalmaya devam ediyor. Bu topraklarda vatan sevdalısı birçok gazi ve şehit kahramanların destanı okunur. Biz eğitimciler olarak eğitim cephesinde savaşırken gerçek cephede savaşan atalarımıza ve vatan toprağını koruyan askerlerimize sahip çıkmak asli görevimizdir. Bu hususta şehitlerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması için her türlü çalışmayı yapmayı görev kabul ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.