Dolar 32,5045
%0.18
Euro 34,8143
%0.27
Altın 2.472,700
%0.42
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehitlerin ismi İzmir'de okullarda yaşayacak

Şehitlerin ismi İzmir'de okullarda yaşayacak

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, ülkesi için şehit olan, asker, öğretmen ve sivilleri unutmadı. Müdürlüğün aldığı karar doğrultusunda 7 şehidin ismi İzmir'de 7 okula verilerek isimleri ölümsüzleştirildi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 21:57

Trabzon'nun Maçka İlçesi'nde, PKK'lı teröristleri erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber veren ve yer gösterme sırasında Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ismi, Bayraklı Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşatılacak.

Hakkari İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, Kavaklı Karakolu'nun basılması sonucu şehit olan 10 askerimizden biri olan Jandarma Komando Onbaşı Bersan Doğantekin'in ismi de Bayraklı'da bir okula Şehit Bersan Doğantekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak verildi.

HİÇBİRİ UNUTULMAYACAK

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde terörle mücadele ederken 14 Eylül 1996 yılında şehit düşen Burhan Aktürk'ün ismi mezun olduğu ortaokulda ölümsüzleşecek.

Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın ismi Gaziemir'de Anadolu Lisesi'ne, Batman'ın Gercüş İlçesi'nde mayına basmaları sonucu şehit düşen 4 güvenlik görevlisinden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Aydoğmuş'un ismi Menemen'de ilkokula verildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Şehitlerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması için her çalışmayı yapmayı görev kabul ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.