Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şeker Hastalığı ihmale gelmez

Şeker Hastalığı ihmale gelmez

Foça’da ‘Şeker Hastalığına Bağlı Görme Rahatsızlıkları ve Tedavileri’ konusunda seminer gerçekleştirildi...

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 09:18

Foça Belediyesi ve Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ‘Şeker Hastalığına Bağlı Görme Rahatsızlıkları ve Tedavileri’ konulu seminer düzenlendi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminer öncesinde, katılımcılara ücretsiz Göz Tomografisi (OCT) muayenesi yapıldı.

Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Sinan Emre, şeker hastalığına bağlı görme kaybı ve erken bulgularının gözü nasıl etkileyeceğini, tedavi seçeneklerinin neler olduğunu dinleyicilerle paylaştı. Prof. Dr. Sinan Emre, ‘Hastalarımızın mutlaka kan şekerlerini düzenli olarak takip etmeleri ve şeker hastalarımızın ilk beş yılında bir ve beşinci yıldan sonra her altı ayda bir göz dibi taraması yaptırmaları gerekmektedir. Bu yaşamsal bir sorundur. Yaşam kalitelerini üzerine etkileri olacaktır. Bu konuda mutlaka dikkatli hareket etmeliler. Foça’da bulunmak çok güzel; umarım birkaç kişiye de olsa faydamız olmuştur’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Prof. Dr. Sinan Emre ve Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teşekkür etti. Başkan Demirağ, sağlıkla ilgili seminerlerin devam edeceğini belirterek, tüm Foçalılara sağlıklı günler diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.