Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk krizi borçla aşacak

Selçuk krizi borçla aşacak

Uzun süredir mali krizle boğuşan ve işçi maaşlarını ödemekte zorlanan Selçuk Belediyesi yaşanan darboğazı borç para alarak aşacak. Bakıcı'ya 4.5 milyon liralık yetki

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 10:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta gerçekleşen meclis toplantısında Başkan Zeynel Bakıcı'nın "150 kadar ihtiyaç fazlası personelimiz var" açıklamasıyla gündeme gelen Selçuk ilçesinde yaşanan mali sıkıntılara çare aranıyor. Bütçede tasarrufa gitmek için bünyesinde çalışan memur ve işçileri 2017 yılının Mart ayına kadar dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarma kararı alan İlçe belediyesi krizi borçla aşamaya çalışacak.

Mali sıkıntılarla gündemden düşmeyen ve yaşanan maaş krizleriyle sık sık gündeme gelen Selçuk Belediyesi, kritik bir borçlanma kararı aldı. Geçen yıldan kalan maaş alacakları bulunan personeli dönüşümlü olarak izne çıkarma kararı alan ve bütçede tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Selçuk Belediyesi krizi dış kaynaklarla aşamaya çalışacak.

Önce ilçe belediyesinin meclis toplantısında ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen önerge çerçevesinde Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'ya 4,5 milyon lira tutarında borçlanma ve kredi kullanma yetkisi verildi. Borçlanma yoluyla elde edilecek kaynağın, başta belediyenin personel alacakları, idarenin geçmişten gelen ödemeleri ve ilçeye yönelik altyapı faaliyetlerinde kullanılması beleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.