Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta kadın sağlığı eğitimi

Selçuk'ta kadın sağlığı eğitimi

İzmir'in Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından verilen Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP) sona erdi. Eğitimi tamamlayan kadınlar, katılım belgelerini Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın elinden aldı.

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 10:27

Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı, Kadın Danışma Merkezi tarafından Zeytinköy Mahallesi'nde verilen eğitimi tamamlayan kadınlara, katılım belgelerini verdi. Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından verilen eğitimde; güvenli annelik, kadın sağlığı, kadın - erkek üreme organları ve sağlığı, temizlik ve beslenme, iletişim, cinsellik, kadın hakları, çocuklarla iletişim, genel sağlığı koruyucu davranışlar gibi başlıklar altında kadınların kendileri, aileleri ve günlük hayatlarıyla davranış ve alışkanlıklarını düzenleyebilecek bilgilere sahip oldu. Eğitime katılan kadınlar, memnuniyetini belirtti. 

Eğitimin her yaşta, her birey için öneminin çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Kadının toplumdaki yeri çok farklıdır. Bedensel, ruhsal ve düşünsel yapısı sağlıklı olan sağlıklı bir kadının yetiştireceği çocuklar da, aile de sağlıklı olacaktır. Kadınların aldığı eğitimin topluma yansıması çok daha verimli olacaktır. Çünkü kadın aile içerisinde eğitimci kimliğiyle de öne çıkmaktadır" dedi. 

Başkan Bakıcı, yerel yönetimlerin kentlerde yaşayan tüm bireylerin özellikle de kadınlar, gençler ve çocukların hayatlarına pozitif katkılar sunmak gibi bir misyonu taşıdığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.