Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'taki köpekler kısırlaştırılıyor

Selçuk'taki köpekler kısırlaştırılıyor

İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki 44 sokak köpeği Almanya'daki Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası temsilciliği tarafından kısırlaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2016 - 13:35
Kuşadası'nda temsilciliği olan Almanya'daki Sunnydays for Animals (Hayvanları Koruma) Derneği üyeleri 44 köpeğe özel bir veteriner kliniğinde kısırlaştırma işlemi uyguladı. AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Temsilciliği adına Angelika Doris'e teşekkür belgesi verdi. Doris, Selçuk Belediyesi ile uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirterek "Bu çalışmalarımıza ilk kez bir başkan tarafından teşekkür plaketi verilmesi beni çok duygulandırdı. Kısırlaştırma işlemi kedi ve köpeklerin daha sağlıklı ve uzun yaşayabilmelerini sağlıyor. Kısırlaştırılmayan kedi ve köpekler bazı sağlık problemleriyle karşılaşabilirler. Bu riski en aza indirmek için Selçuk Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Sahipsiz birçok köpeği derneğin kliniğine götürerek kısırlaştırdık" dedi.



Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, bu örnek davranışın yaygınlaşmasını arzu ettiğini söyleyerek "Selçuk Belediyesi Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, her hafta İzmir Işıkkent Hayvan Barınağı'nın yoğunluğuna göre sokak köpeklerini kısırlaştırma işlemine devam ediyor. Barınaktan bütün aşıları yapılmış köpeklerin sahiplenebileceğini belirten yetkililer, birçok köpeğin barınak çevresine bırakıldığını bu nedenle özellikle yaz aylarında bakımını yapamayacakları hayvanları vatandaşların almamasını rica ediyor" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.