Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'taki parklara verilecek isimler belirlendi

Selçuk'taki parklara verilecek isimler belirlendi

İzmir'in Selçuk ilçesindeki 3 yeni parka 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı, Şehit Polis Fethi Sekin Parkı ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı adları verilecek.

  • Ege Postası
  • 05.07.2017 - 17:44

Selçuk Belediyesi meclis toplantısında üç yeni parka verilecek isimler belirlendi. Daha önce yıkımı gerçekleştirilen eski Vergi Dairesi yerine yapılan parka 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanı sıra yapımı devam eden Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Etüt Merkezi'nin yanında, Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında yeni parka Şehit Polis Fethi Sekin'in adının verilmesi kararlaştırıldı. Meclis, Cumhuriyet Mahallesi'nde Selçuk Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parka da Fırat Yılmaz Çakıroğlu adının verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Ülke genelinde farklı zaman dilimlerinde yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden kişilerin adının parklara verilmesinin bir vefa borcu olduğunu dile getiren AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Son yıllarda ülkemizde yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden, şehit düşen kahramanlarımızın isimlerini ilçemizin çeşitli yerlerindeki parklara vererek; bir nevi onlara olan vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Gelecek nesiller bu isimleri yad ederek tarihimizi öğrensin" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.