Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuklu çiftçinin ürünü dünya ile buluşacak

Selçuklu çiftçinin ürünü dünya ile buluşacak

​İzmir Ticaret Borsası temsilcileri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret ederek; E- Commodity Bazaar Projesi hakkında bilgi verdi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 09:00

İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Nacak, AR- GE Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, AR- GE Uzman Yardımcısı Övül Sökeli, E- Commodity Bazaar Projesi ile Selçuklu üreticilerin ürünlerini en iyi şekilde nasıl pazarla buluşturabileceklerini anlattı.

İzmir Ticaret Borsası’nın önemli projelerinden biri olan E- Commodity Bazaar ile Selçuklu üreticiler tarım ürünlerini internet üzerinde kurulan sanal pazarda tüketici firmalarla buluşturma imkanına sahip olabilecek.

Selçuk ilçesindeki tarımsal üretim potansiyelinin ve ticaret hacmini arttırmaya destek olmak amacıyla Başkan Bakıcı’yı ziyaret ettiklerini belirten İzmir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Nacak; “Bu proje kapsamında üreticiler, firmalar, tarım ürünleri işleyicileri tarım sektöründe tüm alım satım yapan firmalar, üreticiler bu proje kapsamında e- dükkan açarak; sanal ortamda ürünlerini tanıtabiliyorlar, fiyat teklifi yapabiliyorlar. Ayrıca dış pazarlar için de sahip oldukları organik sertifikalarını, ürünleriyle ilgili kalite sertifikalarını bu site altında tanıtabiliyorlar. İzmir Ticaret Borsası tarafından oluşturulan elektronik pazar yerimize tarım ve gıda ürünleri ticareti yapmak isteyen ya da yeni pazarlar arayan tüm firmalar ücretsiz olarak portalımızdan yararlanabilir” dedi.

E- Commodity Bazaar Projesi’nin tarım sektöründe alıcı ve satıcıları bir araya getirmeyi amaçlayan bir elektronik pazar olduğunu dile getiren Pınar Nacak; “Bu elektronik pazar da üreticiler sanal dükkanlar açıyorlar. Bu dükkanın tüm tanıtım faaliyetleri, teknik detayları, yazılım ile ilgili çalışmaları borsamız tarafından yürütülüyor” dedi.

SELÇUK ZENGİN POTANSİYELE SAHİP

İzmir Ticaret Borsası AR-GE Müdürü Mustafa Yağcıoğlu ziyarette yaptığı açıklamada; “İzmir Ticaret Borsası olarak E- Commodity Bazaar Projesi ile tarım sektörünün pazarlama anlamında daha da güçlenmesini amaçlıyoruz. Selçuk da önemli bir tarımsal üretim potansiyeline sahiptir. Selçuklu çiftçilerin de ticaret kapasitelerini bu proje ile artırabileceklerini düşünüyorum. Bu üretim potansiyelini pazarlama ile geliştirip aynı zamanda e- ticaretin tarım sektöründe alt yapısının geliştirmesi de bu projenin ekonomiye önemli katkılarından biri olacaktır. Selçuk Belediye Balkanı ve değerli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ ELİNDE KALMAYACAK

Selçuk’un en önemli açmazlarından bir tanesinin tarım ürünlerini pazarlama durumu olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “ İzmir Ticaret Borsası mensuplarına çok teşekkür ediyorum. E- Commodity Bazaar Projesi bizim de özlemle beklediğimiz bir proje. Uzun zamandır fikir olarak oluşturma gayreti içerisinde olduğumuz ve iyi bir sonuca da sebep olacağını düşündüğümüz projeyi İzmir Ticaret Borsası tarafından ortaya konuldu. Biz de bu projenin bir ortağı olma arzusu içerideyiz” dedi.

Selçuk’ta yetişen tarım ürünlerinin fevkalade nitelikli tarım ürünleri olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Tarım ürünlerinin pazarlanmasının çok daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleşmesi arzusu içerisindeyiz. Küçük üreticilerimizin ürünlerini büyük pazarlara ulaştırmalarını istiyoruz.  Küçük üreticileri koruma altına alarak onların pazara daha hızlı ulaşması bizim için çok önemli. İzmir Ticaret Borsası’nın bu yönde attığı adım çok güçlü bir adımdır. E- Commodity Bazaar Selçuk’taki tarım ürünlerinin çok daha iyi şartlarda pazarlanmasını sağlayacaktır. Küçük üretici pazar sorunu yaşamayacak. Selçuk Belediyesi olarak E- Commodity Bazaar ile ilgili bir ofis oluşturarak İzmir Ticaret Borsası ile üreticilerimizi müştereken bilgilendireceğiz. Onları yönlendirme, bilgilendirme, pazara ulaşmasını sağlama bir çalışmayı başlatacağız. Bu proje ile Selçuklu üreticinin elinde ürünlerinin kalması dönemi sona erecektir” diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası’nın yürüttüğü projede şu ana kadar, yurt dışından Hungarian National Trading House (Macaristan Ulusal Ticaret Evi), Italian Online Commodities Exchange (İtalyan Online Ticaret Borsası) ve yurt içinden Rize, Erzurum, Çanakkale, Kütahya ve Karaman Ticaret Borsaları ve ile işbirliği anlaşması bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.