Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'ndan Malatya'da 'Hayır' mesaisi

Selvitopu'ndan Malatya'da 'Hayır' mesaisi

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde 'Hayır' çalışmalarını yürüten Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Genel Merkez'in görevlendirmesiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ile birlikte Malatya'ya giden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, referandum çalışmalarına hızlı başladı.

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 10:19

Başkan Selvitopu, İl Başkanlığı'ndaki ilk programın ardından Eski Malatya'da kahvehane toplantılarına katıldı, esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla referandum sohbeti gerçekleştirdi. Selvitopu buradaki programın ardından da Dilek beldesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da katıldığı programda Hayır'ı anlattı. Selvitopu, Adıyaman ve Gaziantep'te de referandum çalışmalarında bulunacak.

Malatya'daki ilk programında CHP Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat,  Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle bir araya geldi.

Toplantıda 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine vurgu yapılarak, yapılacak anayasa değişikliğinde bütün yetkilerin tek kişide toplanmasının doğru olmayacağına da işaret edildi.

MECLİSİN YETKİLERİ AZALTILMAK İSTENİYOR

İl Parti binasındaki toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Başkan Selvitopu'nun Malatyalı hemşerileri olduğunu, önemli görevler üstlendiğini ve Karabağlar Belediye Başkanı olarak görev yapmasından dolayı da büyük onur duyduklarını söyledi. CHP'nin  bütün birimleri ile birlikte 16 Nisanda yapılacak referandum için seferber olduğunu ifade eden Enver Kiraz, " Uzun bir süredir bu çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Geleceğimizi için, yarınlarımız için ilk günden beri Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Hayır’ın bir parçası olduğumuzu ifade ediyoruz. Ülkemizin 140 yıllık parlamenter sistem deneyimi var,  hem bir taraftan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmış olan Meclis var. O meclis çok zor, olağan üstü şartlarda kurulmuş bir meclis var. Bu meclisin yetkileri azaltılmak isteniyor” dedi.

Başkan Kiraz, ‘Hayır’ın çıkma ihtimalinin her geçen gün çok daha da güçlendiğini de belirterek  yapılan anketlerin de bunu gösterdiğini söyledi.

HAYIR ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, referandumdan‘Hayır’ çıkacağına inandığını ve Türkiye'nin demokrasiyi, hak ve özgürlükleri geliştirerek yoluna devam edeceğini söyledi. Başkan Selvitopu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nın o zor koşullarına rağmen öncelikte parlamentoyu çalıştırmıştıor. Halkın temsilcilerini Ankara’da toplayarak TBMM’yi oluşturarak Kurtuluş Savaşını öyle yürütmüştür. Buradaki amaç halkın görüş ve önerilerinin de alınması ve Kurtuluş savası sürecine yansıtılmıştır bu. Bu kadar demokratik bir Kurtuluş Savaşı tarihi olan bir ülkede 16 Nisan'da oylaması yapılacak anayasa değişikliğinde bütün yetkilerin tek kişide toplanmasını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı'nın zor koşullarına rağmen parlamentoyu çalıştırarak bütün kararları orada alan ve o anlayışla kurulan Cumhuriyet 16 Nisan'da da aynı anlayışı devam ettireceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur." dedi.

BU TOPLUM ZOR ZAMANDA DOĞRU KARAR VERİR

Başkan Selvitopu, referandum sonucuna herkesin saygı duyması gerektiğini de belirterek, tüm vatandaşların da mutlaka sandığa gidip oyunu kullanması gerektiğini söyledi. Selvitopu, "Bu referandumda kimse seçilemeyecek. Sadece ülkenin gelecekteki yönetimi ile ilgili bir karar vereceğiz. ‘Hayır’ çıktığı zaman hiçbir şey değişmeyecek herkes görevine devam edecek. Ama Türkiye’de ‘Evet’ çıktığı zaman ne olacağı konusunda ‘Evet’i savunanlar dahi hiçbir şey söyleyemiyorlar. Ülkedeki en temel unsurlardan bir tanesi adalet sistemidir. Adalet sistemine o ülkede yaşayan herkesin güven duyması gerekir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bakışında ‘Evet’ veren de bizim yurttaşımızdır, ‘Hayır’ veren de yurttaşımızdır. Bizler referandum sürecinde her gün sokaktayız. Bunu anlatmak zorundayız. Anlatacağız da. Bu konu Türkiye’nin geleceğini ilgilendiriyor. Mevcut sistemde bazı eksiklerimiz olabilir, ancak bunları gidermek zor değildir. Biz inanıyoruz ki Türk toplumu zor zamanlarda doğru karar vermeyi bilen bir toplumdur. Bunu irdeleyip, değerlendirecektir. Sandıktan çıkacak sonuca da herkesin gerekli saygıyı göstermesi de demokratik ülkede bir vatandaşlık görevi olacaktır. Sandıktan Türkiye genelinde ‘Hayır’ çıkacağına inanıyoruz. Türkiye demokrasiyi, hak ve özgürlükler geliştirerek yoluna devam edecektir. Bundan da hiçbir kuşkumuz yoktur.” diye konuştu.

KARARSIZLARI SANDIĞA GÖTÜRÜN

Toplantıya İzmir'den katılan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ise,  ‘Hayır’ın kuvvetle çıkacağına inandığın belirterek, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde çalışmalar yaptıklarını, halkın siyasal iktidarın ülkeyi kutuplaştırmasından ciddi bir şekilde sıkıntı duyduğunu ifade etti. Polat, " İnanıyoruz ki seçime az bir zaman kala,  kararsız olan insanları buradaki arkadaşlarımız sandığa götürürse Türkiye demokrasisi açısından bir kahramanlık öyküsü yazmış oluruz.  Bu insanlar yoksullaşmayı hak eden isyanlar değil,  kutuplaşmayı hak eden insanlar değil. Bizim üstümüze düşen ödev şu son 8 günde daha gayret etmeliyiz.  Böylece Malatya’dan daha kuvvetli bir Hayır'ı alacağımıza inanıyorum ve Türkiye için de önemli bir şeyler yapacağımızı birliyorum ve hepimiz için Hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

ADIYAMAN VE GAZİANTEP'E DE GİDECEK

İl Başkanlığı'ndaki ilk programın ardından Eski Malatya'da kahvehane toplantılarına katıldı; esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla referandum sohbeti gerçekleştirdi. Başkan Selvitopu,  buradaki programın ardından da Dilek beldesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da katıldığı programda Hayır'ı anlattı. Selvitopu, Adıyaman ve Gaziantep'te de referandum çalışmalarında bulunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.