Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'ndan Uzundere ve Poligon mesajları

Selvitopu'ndan Uzundere ve Poligon mesajları

70'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Poligon askeri tesis alanı ve Uzundere'de 55 hektarlık hazine arazisinin kentimize kazandırılmasını istiyoruz" dedi. Selvitopu sivil toplum temsilcileriyle buluştu

  • Ege Postası
  • 27.12.2016 - 10:22

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede bulunan 70’e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle kahvaltıda bir araya geldi. Karabağlar’ın geleceğini önemli ölçüde etkileyecek planların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Selvitopu, Poligon’daki 191 hektarlık askeri tesisin ilçe sınırları içerisinde kalan 57 hektarlık alanı ile Balçova sınırında kalan 134 hektarlık alanın halkın yararına rekreasyon alanı olarak sunulmak üzere İzmir’e kazandırılması gerektiğini savundu. Başkan Selvitopu ayrıca, Uzundere’deki 55 hektarlık hazine arazisinin de  Karabağlar’a kazandırılmasını istediklerini söyledi ve “Bu alanlar başka yerlere giderse İzmir’de nefes alacak yer kalmayacak. Sizlerin bunu sahiplenmesi, kent gündeminde tutması ve bunun üzerine gitmesi hepimizin görevi” dedi. STK temsilcileri de Karabağlar için iyi olacak her projenin yanında olacaklarını ve projeleri destekleyeceklerini ifade ettiler.

Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun katılım gösterdi. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Beşir Tunç, Karabağlar Bitlis İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (BİSİAD) Başkanı aynı zamanda Karabağlar STK Güçbirliği Platformu Kurucusu Mustafa Çağlar ve Tokatlılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Can başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Karabağlar STK Güçbirliği Platformu Kurucusu Mustafa Çağlar Karabağlar’daki insanların daha iyi yaşamalarını sağlamak için ve onlarla beraber çalışma yapmak adına platform olarak kamu kurum ve kuruluşlarının  her zaman yanında olacaklarını ve onları destekleyeceklerini ifade etti. Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise kent konseylerinin katılımcı bir anlayışla ve yeniliklerin peşinde koşmakla yükümlü olduğunu söyledi.

KATILIMCILIĞI UYGULAMA İLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım’ın ilçede yapılan çalışmaları ve projeleri anlattığı sunumun ardından Başkan Selvitopu toplantıya katılan STK temsilcilerine teşekkür ederek bundan sonra da bu tür toplantılara her türlü desteği vereceklerini, katılımcılığı lafla değil uygulama ile gerçekleştireceklerini söyledi.

Selvitopu,  Poligon’daki 191 hektarlık askeri tesisin ilçe sınırları içerisinde kalan 57 hektarlık alanı ile Balçova sınırında kalan 134 hektarlık alanın rekreasyon alanı olarak halkın yararına sunulmak üzere İzmir’e kazandırılması gerektiğini savunurken, Uzundere’deki 55hektarlık hazine arazisinin de Karabağlar’a kazandırılmasını istediklerini söyledi. Selvitopu şöyle konuştu:

SİZLERİN DE SAHİPLENMESİNİ İSTİYORUZ

“Bu konuda sivil inisiyatifin desteğine yerel yönetim olarak ihtiyacımız olacak. Bu alanlar başka yerlere giderse İzmir’de nefes alacak yer kalmayacak. Sizlerin bunu sahiplenmesi, kent gündeminde tutması ve bunun üzerine gitmesi hepimizin görevi. Siyasetle ilgili değil, Karabağlar için hep birlikte hareket etme fırsatımız var. Lütfen birlikte gerçekleştirelim. Seçim olur, kim gelirse gelsin en azından oralar Karabağlar’da yaşayan insanlara hizmet edebilecek hale gelsin. Bu konuda belediye meclisimizin oy birliğiyle aldığı temenni kararı var.  Hep birlikte bunların peşine düşüp gündemde tutmamız gerekiyor. Bu alanların kentimize kazandırılmasını istiyoruz” dedi.  

HEDEFİMİZ DOĞRULARIN YANINDA OLMAK

Başkan Selvitopu, son olarak o alanların gelecek kuşaklara bırakılması gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:  “Biz burada yaşayan insanların daha rahat koşullarda, gülümseyen yüzlerini görmek istiyoruz. Hedefimiz doğruların ve hizmetin yanında olmak.” 

Öneri ve görüşlerin aktarıldığı soru ve cevap bölümünde ise STK temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, bir araya geldikleri için Başkan Selvitopu’na teşekkür ederken, Karabağlar için iyi olacak her projenin yanında olacaklarını ve onları destekleyeceklerini ifade ettiler.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.