Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sen misin eylem yapan!

Sen misin eylem yapan!

İşten atılan arkadaşları için önceki haftalarda iş bırakan ve eyleme giden İZENERJİ işçileri hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tutanak tutuldu. Çalışanlar ceza aldığı takdirde bir günlük ücret kesintisi uygulanacak. Adalet isteyen işçilere tutanak şoku

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 11:14

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir süredir devam eden tasfiye krizinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

DİSK Genel-İş Sendikasına bağlı çalışan yüzlerce işçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan 80 kadar personelin geri alınması talebiyle 3 Ağustos tarihindeki yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Gelişmeler karşısında Büyükşehir Belediyesi ise idari soruşturma başlattı.

BİNE YAKIN İŞÇİYE CEZA GELEBİLİR!

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ Şirketi'nin farklı birimlerinde çalışan bine yakın işçi hakkında tutanak tutuldu. Tutanaklarda işçilerin mazeretsiz işe gitmedikleri belirtilerek tek tek savunmaları istendi. Bun karşısında Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube’de örgütlü bulunan işçiler ortak savunma verme kararı aldı.  

SORUŞTURMA YASAL MI'

Grev kararı alan sendikaya tepki gösteren ve önceki haftaki eylem öncesinde kamuoyuna bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, iş bırakan ve greve giden personel hakkında idari işlem yapılacağını duyurmuş, grevin önünü kesmeye çalışmıştı. Gelişmelerin ardından gözler belediyeye çevrilirken, soruşturma neticesinde yürürlükteki mevzuat gereği işçilerin bir günlük yevmiyesi kesilebilir. Ancak sendikal eylem hakkında idare tarafından ceza verilmesi hem Anayasa'ya, hem de Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı durumda. 

ÖNCE TASFİYE OPERASYONU, SONRA GREV ÇIKMAZI

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza A.Ş., İZULAŞ A.Ş. gibi şirketlerde çalışan 80’i aşkın işçi, kadro ve ilave tediye davası açtığı için Haziran ve Temmuz ayları içinde art arda işten çıkarıldı. Başlatılan tasfiye operasyonu karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü görüşmelerden sonuç alamayan sendika bunun üzerine grev kararı almıştı. Ardından İZENERJİ ve İZELMAN A.Ş. personeli 3 Ağustos tarihinde yarım günlük iş bırakmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.