Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SEO nedi? SEO Ajansı ne İş yapar'

SEO nedi? SEO Ajansı ne İş yapar'

SEO, günlük yaşantımızda hepimizin kolay ve hızlı bilgiye ulaşmak için kullandığı arama motorlarına yönelik yapılan bir çalışmadır.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 10:18

Bu çalışma işletmelerin var olan web sitelerinin veya sayfalarının arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayan iyileştirme ve optimizasyon çalışmasıdır. SEO’nun amacı açılımı olan ‘’Arama Motoru Optimizasyonu’’ itibariyle sitelerin ve sayfaların üst sıralarda listelenmesini, kişilerin bu site ya da sayfalara daha çabuk erişmelerini ve daha fazla kitlelere ulaşılmasını sağlamaktır.

SEO Neden Tercih Edilmelidir.'

İnternet ortamında doğal popülarite sağlamaya yarayan SEO’yu kullanmak ve verim almak için mutlaka, SEO ajansı uzman çalışanlarından yardım alınmalıdır. Bu popülariteyi en doğal yollarla sağlayan SEO ajansı çalışanları sektörde en iyi SEO uzmanları olarak anılır. Çeşitli arama motorlarında en üst sıralarda listelenmek, günümüzün iletişim ve internet çağı olması nedeniyle en iyi reklam çeşididir. Site ya da sayfaların popüler hale gelmesini sağlamak firmaların yapacağı tanıtım ve reklamlar sayesinde olur. Arama motorları bir site ya da sayfanın tanınmış olduğunu siteyi ziyaret eden kişilerin sayısının düzenli bir şekilde artışından ve site ya da sayfa hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından saptar. SEO tüm bu çalışmaları doğal yollarla sağladığı için tercih edilmelidir.

SEO Neden Gerekli'

Web sitesi olan ve bu web site aracılığıyla gelir kazanmayı amaçlayan herkesin mutlaka sitesinin tanıtımını yapması ve geniş kitlelere ulaşması gerekir. Bu tanıtımın yapılabileceği birkaç kanal vardır. Bunlar;

  • Google Adwords Reklamları: Maliyetli bir tanıtım aracı olan Google Adwords Reklam Yönetimi web sitenizin ya da sayfanızın tanıtımını yapmanızı sağlar.
  • Facebook Reklamları: Google Adwords Reklamları kadar maliyetli olan bu reklam biçimi de para kazanmak için açtığınız Facebook sayfası ya da grubunun üye kazanmasını sağlar.
  • Diğer Sosyal Medya Kanalları: Twitter ya da Linkedin’e reklam vermek oldukça maliyetli bir iştir. AdWords ve Facebook reklamlarına göre oldukça pahalıdır. Bu mecralarda verilen reklamlar daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar.
  • Satış Ortaklığı: En az maliyeti olan kanal satış ortaklığı yani affiliate kanalıdır. Fakat bu pazarlama yöntemi oluşacak satışlardan komisyon vermenizi ister.
  • Offline Reklamlar: Televizyon, gazete ve dergilere vereceğiniz reklamların geri dönüşleri, internet ortamındaki reklamlardan daha geç olur ve maliyeti yüksektir.

İnternet üzerinden satış yapmayı planlayan e-ticaret sitelerinin mutlaka bu yöntemlerden birkaçını kullanması gerekir. Satış yapabilmek ve internet ortamından en iyi verimi alabilmek için bu yöntemleri kullanması şarttır. Fakat bu yöntemler oldukça pahalı ve maliyetlidir.  E- ticaret yapan firmalar mutlaka bir SEO ajansı kanalıyla görüşmeli, destek almalıdır. Bu sayede reklam bütçelerinin çok altında bedeller ödeyerek internet ortamında tanınabilir ve kalıcılığını sağlayabilir. İnternet ortamında doğal reklamı ve doğal tanınırlığı sağlayan SEO, alanında uzman bir SEO ajansı sayesinde firmanızın doğal yöntemlerle tanınmasını sağlayacaktır. Doğal yöntemlerle sizi tanıyan müşteriler hem marka bilinirliğinizi hem de satışlarınızı arttıracaktır. Bir SEO Ajansı’ndan destek almak için https://www.seoperf.com/ web sitesini ziyaret edebilir, internet ortamı için sunduğu tüm hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.