Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serbest kalan Akhan egepostası'na konuştu:'Ben utanılacak hiç bir şey yapmadım'

Serbest kalan Akhan egepostası'na konuştu:'Ben utanılacak hiç bir şey yapmadım'

İzmir’de dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan Katip Çelebi Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ın savıcılık ifadesi alındıkta sonra serbest bırakıldı. Akhan'ın özel aracı evine gittiği öğrenildi. Serbest kalan Akhan egepostası'na konuştu

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 14:04

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İzmir'de eğitim veren Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) kurucu rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, istifa etmesinin ardından sacılığa çağrılarak ifadesine başvurulan ve savcılık ifadesinden sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından sertbest kalan Akhan "Ben utanılacak hiç bir şey yapmadım"dedi.

VATAN MİLLET İÇİN ÇALIŞTIM

Egepostası'na açıklama yapan Rektör Akhan sözlerine söyle devam etti: "Konuyla ilgili yakın zamanda ayrıntılı bir açıklama yapacağız. Gözaltına alınmadım. Savcı beye ifade verdim. Savcı bey FETÖ soruşturmalarıyla ilgili olarak ifadeye çağırdı. Buna yönelik ifademi verdim.  Beni neyle suçladıklarını tam net anlayamadım. Şu an için de mümkün değil. Bununla ilgili avukatım  bir açıklama yapacak. Şunu bilin ben utanılacak hiç bir şey yapmadım. Vatan millet için çalıştım. Benim için endişe edici bir durum"

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI

Bu arada Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri rektörlerinin "Acilen" Ankara'ya çağrıldığı öğrenildi. 

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2003 yılında Başhekimliğe atanan Prof. Dr. Galip Akhan ardından kuruluşunun tamamlanmasıyla 2010 yılında Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Kurulduğu tarihten beri de rektörlük görevini yürüten Galip Akhan hakkında, YÖK'e bir yıl önce isimsiz ve imzasız olarak gönderilen bir dilekçe üzerine soruşturma açıldı. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de akrabası olan Galip Akhan bu gelişme üzerine soruşturmanın selameti açısından istifa kararı aldı. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, YÖK'ün açtığı soruştuma üzerine görevinden istifa etti. 

SAVCILIK İFADESİNE BAŞVURDU

İKÇÜ ve İzmir eğitim camiası bu gelişmeyle sarsılırken, Kurucu Rektör Galip Akhan'ın savcılık ifadesine başvurdu.15 Temmuz hain darbe girişimin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversitede görev yapan çok sayıda akademisyen ve yönetici kadrosundan isim Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atılmış, bazıları da tutuklanmıştı.

İKÇÜ Genel Sekreteri Nurettin Memur’un da Galip Akhan’ın ardından istifa edeceğine dair iddialar yayılılırken, birçok daire başkanının da istifa etmek için görüşmeler yaptığı öne sürülüyor.

NURETTİN MEMUR: BEN KADROLU ÇALIŞANIM

Egepostası'na konuşa Memur, 'ben orada kadrolu çalışanım istifa edeceğim doğru değil böyle birşey düşünmüyorum' dedi. 

Savcılık ifadesine gitmeden  önce Egepostası'na konuşan Rektör Akhan ise "İstifa konusu henüz net değil" demekle yetinmiş, ilerleyen günlerde açıklama yapacağını söylemişti. 

İKİ REKTÖR ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, YÖK tarafından Ankara'ya 'Acil' çağrıldığı öğrenildi. Dedeoğlu ve Kasman'ın bu sabah aynı uçakla Ankara'ya gittikleri belirtildi. Rektörlerden birinin daha istifa edeceği iddia edildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.