Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel: Alın size iki başlılık

Sertel: Alın size iki başlılık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum çalışmalarına Ödemiş ve köylerinde devam etti. Sertel, yaptığı konuşmalarda, asıl getirilmek istenen sistemle iki başlılık doğacağını savundu.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 09:34

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez’le birlikte ilçe merkezinin yanı sıra Horzum, Çamyayla ve Gönlünce köylerinde “Hayır” çalışması yapan Atila Sertel, rejim değişikliğinin sakıncalarını anlattı, evet çıkması halinde vatandaşın, köylünün en önemlisi de ülkenin içine düşeceği zorlukları vatandaşlara örneklerle aktardı. Sertel, asıl getirilmek istenen sistemle 'iki başlılık' yaratılacağını söyledi. 

Ödemiş halkıyla yaptığı sohbetlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 15 yıldır iktidarda olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “15 yıldır ne istediler de yapamadıla? Hangi kanunu çıkaramadıla? Halkın yararına olan bütün kanunlar bizlerinde desteğiyle yasalaştı. Güçlü Türkiye diyorlar ama 15 yıldır neden güçlendirmediler ülkey? Üretici perişan. Köylü perişan. Mazot fiyatları 5 liraya dayanmış. Gübre fiyatları cep yakıyor. Köylü ürettiğinin karşılığını alamıyor. Ödemiş, Türkiye’nin en bereketli ve verimli bölgelerinden biri. Ama köylü mutsuz. Emeğinin karşılığını alamıyor çünkü. Bizlerin köylüyü, işçiyi, esnafı, sanayiciyi rahatlatacak projelerle uğraşmamız gerekirken rejim değişikliğiyle uğraşıyoruz. 16 Nisan’da evet çıkarsa korkarım bu günleri dahi arayacağız. Ama bizim milletimiz herşeyin farkında. Teklik Allah’a mahsustur diyor ve tek kişi rejimine asla geçit vermeyecek” diye konuştu.

ASIL İKİ BAŞLILIK BU SİSTEMDE

Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, iki başlılığı önlemek için getirdiklerini öne sürdüklerini ancak aslı bu sistemin iki başlılık yaratacağının altını çizdi. Sertel, şöyle dedi:

“Devletin dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi illerde Vali, ilçelerde kaymakamdır. Parti Genel Başkanları’nın temsilcileri ise illerde İl Başkanı, ilçelerde İlçe Başkanı’dır. Eğer referandumdan evet çıkarsa iki madde hemen ertesi gün yürürlüğe girecek. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda Parti Genel Başkanı olmasını düzenleyen maddedir. Peki şimdi soruyorum, Cumhurbaşkanı’nın illerdeki temsilcisi Vali mi olacak yoksa partisinin il başkanı mı olaca? Kimin sözü geçece? Alın size iki başlılık. Hem de ciddi sorunlar doğuracak bir iki başlılık. Ülkemizin bilinmezliğe sürüklenmemesi, koskoca ülkenin tek kişinin iki dudağı arasına bırakılmaması için hayır diyoruz. 16 Nisan’da kazanan Cumhuriyet olacak, demokrasi olacak.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.