Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den afiş çıkışı

Sertel'den afiş çıkışı

İzmir Konak Hakimiyet-i Milliye İlkokulu’nda asılan 15 Temmuz afişinin Atatürk panosunu örtmesi bazı velilerin tepkilerine yol açtı. Velilerin durumu bildirdiği CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, basın açıklamasıyla yetkilileri göreve çağırdı.  Yetkilileri göreve çağırdı

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 16:50

İzmir'in köklü okullarından Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'na asılan 15 Temmuz afişi tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in açıklamasına göre, Okul Müdürü Ömer Baydemir, okulun dış cephesinde yer alan Türk Bayrağı, Atatürk ve çocukların fotoğrafının yer aldığı panoyu, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu 15 Temmuz afişi ile kapattı. Çevre sakinlerinin ve velilerin tepkisine rağmen 15 Temmuz Anması’nın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen afiş kaldırılmadı.

"Yüreği Atatürk sevgisi ile atan duyarlı vatandaşların kendisini araması sonucu bu skandaldan haberdar olduğunu" ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlıkların olağan hale getirilmeye çalışıldığını belirten Sertel, üzerinde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının bulunduğu 15 Temmuz Afişi’nin kasıtlı olarak Atatürk fotoğrafının üzerine asıldığını söyledi.

“BU HATAYI DERHAL DÜZELTİN”

İzmir Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü’nü göreve çağıran CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Birileri çıkıp Atatürk’e aleni hakaret ediyor. Göstermelik cezalar alıyor. Başka birileri Anıtkabir arazisini konut imarına açıyor. Devletin tepesinin bunlara göz yumduğunu gören kamu görevlileri de Atatürk’ü nasıl yok edebiliriz, yukarıya nasıl yaranabiliriz onun derdine düşüyor. İzmir Konak Mithatpaşa Caddesi üzerinde yer alan Hakimiyet-i Milliye Okulu Müdürü’nün bu yaptığı Atatürk’e saygısızlıktır, terbiyesizliktir. Okulun ön cephesinde 15 Temmuz afişinin asılacağı çok sayıda yer olmasına rağmen Türk Bayrağı, Atatürk ve gençlerden oluşan fotoğrafının üzerine asılması kasıtlıdır. Çevredeki duyarlı vatandaşların uyarısına rağmen afişin o alana asılması, 15 Temmuz’un üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hala orada duruyor olması kasıt olduğunun açık göstergesidir. O okulun müdürüne Cumhuriyet sayesinde, Atatürk’ün eğitim-öğretim ve öğretmenlere verdiği önem sayesinde o görevde bulunduğunu hatırlatmak istiyorum. İzmir Valisi’ni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve işgüzar okul müdürünü derhal bu hatayı düzeltmeye davet ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.