Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel gündeme getirdi: O afiş apar topar kaldırıldı

Sertel gündeme getirdi: O afiş apar topar kaldırıldı

İzmir Konak Hakimiyet-i Milliye İlkokulu’nda Atatürk ve Türk Bayrağı panosu üzerine asılan 15 Temmuz afişi apar topar kaldırıldı. Sertel gündeme getirdi

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 10:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in tepki göstererek konuyu kamuoyuyla paylaşmasının ardından yaklaşık on gündür duran afiş indirildi. Afişin kaldırılmasıyla Atatürk, Türk Bayrağı ve gençlerden oluşan fotoğraf panosu yeniden ortaya çıktı.

Atatürk ve Türk bayrağına yapılan saygısızlığı kendisine aktaran duyarlı vatandaşlara teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Aslında en doğrusu o afişin, Türk bayrağı ve Atatürk resminin üzerine hiç asılmamasıydı. Üstelik okulların kapalı olduğu bir dönemde 15 Temmuz afişi kim için asılmıştır belli değil. Buna rağmen 15 Temmuz afişi asılması gerekiyorsa asılsın elbette ancak onca boş alan varken gidip Atatürk ve Türk Bayrağı’nın üzerine asılmamalıydı! Toplumun hassasiyetlerini, milli ve manevi değerlerini görmezden gelerek vatandaşlarımızı iyice germenin, kutuplaştırmanın anlamı yok. Çevredeki vatandaşlar tarafından defalarca uyarılmasına rağmen 10 gündür vurdumduymazlık örneği sergileyen okul müdürü, olayın kamuoyuna yansımasıyla geri adım atmak zorunda kalmış ve geç de olsa afişi indirmiştir. Duyarlı vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Sertel'den afiş çıkışı
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.