Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!

Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!

CHP Milletvekili Atilla Sertel, Sözcü çalışanlarının tutuklanmasını kınadı

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 10:41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sözcü Gazetesi İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu’nun tutuklanması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Türk basını, basın ve ifade özgürlüğü adına utanç verici bir gün daha yaşandığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AKP’yi kazısanız altından FETÖ çıkar. Sözcü Gazetesi’ni kazısanız Atatürk çıkar, ilkeli, objektif habercilik çıkar. Sözcü gazetesinin tüm çalışanları onurlu, namuslu, dürüst, Atatürk ve basın ilkelerinden ödün vermeyen isimlerden oluşur. Bu tutuklama basın özgürlüğüne ağır bir darbe daha indirmiştir” dedi.

Gazetecilik tecrübesi olan 3 kişi tanık olarak dinlendi

Gökmen Ulu’yu İzmir basınından yakından tanıdığını ifade eden Sertel, halkın gerçekleri öğrenmesi ve kamu yararına habercilik yapan Gökmen Ulu’nun onurlu ve dürüst bir gazeteci olduğunun altını çizdi.

AKIL TUTULMASI

Sertel, açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden biri olan Sözcü’ye ve çalışanlarına yapılan operasyon AKP iktidarının en ufak bir muhalif sese dahi tahammülünün olmadığını bir kez daha göstermiştir. 150’den fazla gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değil. Bu utanç AKP iktidarınındır. Bu iktidarın en çok korktuğu şey gerçeklerdir, gerçeklerin yazılıp, konuşulmasıdır. Bütün medyayı dizayn etmeye, birçoğunu olduğu gibi çok daha az sayıda kalan muhalif medyayı da ‘çamur medyası’na dönüştürmeye çalışıyorlar. Ancak bu çamur Sözcü’ye yapışmaz. İzi dahi kalmaz. Fakat AKP iktidarının içine düştüğü bataklığın izleri asla üzerlerinden çıkmaz. Sözcü çalışanlarının FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanması akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Kınıyorum.”

Sözcü çalışanları için karar açıklandı: 2'si tutuklandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.