Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter'den iş dünyasına ve siyasete Altınordu örneği!

Serter'den iş dünyasına ve siyasete Altınordu örneği!

İzmir'in marka iş adamlarından CHP İzmir İl Eski Başkanı Bedri Serter, Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Serter, iş dünyasına ve siyasete, kentin futbol takımı olan Altınordu'nun sistemini örnek gösterdi.  CHP İzmir Eski İl Başkanı Serter, iş dünyasına ve siyasete

  • Ege Postası
  • 21.12.2016 - 13:17

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Eski Başkanı Bedri Serter,  92.2 Radyo Egepostası'nda, 'Ege Postası İle Gündem' programına konuk oldu. 

Geçtiğimiz yıl 21 Aralık'ta yapılan kongrede CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden ayrılan, kentin marka iş adamlarından Serter, hem iş dünyası hem de siyaset üzerine Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe Yazarı Mithat Umutoğulları'yla sohbet gerçekleştirdi.  

İZMİR İŞ DÜNYASI SİYASETİ SEVMEZ

Serter, iş dünyası-siyaset ilişkileri üzerine şu mesajları verdi;

"İzmir iş dünyası siyaseti sevmez. Siyaseti sandıkta oy atmak için kullanır. İzmir iş dünyası kendi içinde işine odaklıdır. İzmir'deki iş dünyası gayrimenkul zengini. Kiralarla geçinmeyi sever. Yatırım yapmaz. Risk almaz. Bu olduğu müddetçe İzmir iş dünyasının ayağa kalkması zordur. 

BİZ İZMİR'İ KEŞFEDEMEDİK

"Diğer illerden işadamları İzmir'i keşfediyor biz keşfedemedik. Bizim keşfettiğimiz nokta sadece Kordon. İzmir aslında cevher. İzmir'in kendisi güzel, insanları güzel ruhu güzel..."

BİR ÇOK İŞ ADAMINI PARTİYE ÜYE YAPTIM

"İş dünyasındaki arkadaşlarıma siyaseti, CHP'yi sevdirdim. Bir çok iş adamını partiye üye yaptım. Onlar şuanda devam ediyor. Beraber yürüyelim istiyorlar. Toplantılar yapıyoruz. İzmir'i değerlendiriyoruz. Ülke sorunlarını masaya yatırıyoruz. İzmir iş dünyası siyasette birilerinin öncülük etmesini bekliyor. O öncülük de bende var. Birlikte yürüyoruz. "

İL BİNAMIZI BİLMEYEN İŞ ADAMLARI VARDI

"İl başkanı olduğumda il binamızı bilmeyen işadamları dostalarımız vardı. Kendilerini il binamızda ağırladım. Çay kahve ikram ettim. Bu önemliydi. Şimdi beni gördüklerinde 'aman başkanım siyaseti bırakmayın' diyorlar. Bırakmam söz konusu değil. Kentimi ülkemi seviyorum. Benim ülkeme kentime ödeyecek borcum var. Halkla birlikte milletle birlikte yapacağız. "

ŞEFLERDEN ZARAR GELMEZ

"CHP Cumhuriyeti kuran parti...Herkese açık bir parti. Partide görev almış herkes bayrak dağıtmamış olabilir afiş asmamış olabilir. İş adamı iş dünyasındaki insan orkestra şefi gibidir. Şef bir hareketiyle herşeyi organize eder. İş adamı şeftir... Şeflerden zarar gelmez. Siyasete büyük katkısı olur. İş adamlarımızın siyasete girmesini isterim. Vizyonları geniştir. İşin organizasyonunda müthiş özverilidirler. İş dünyasının siyasete girmesiyle siyaset değişecektir de..."

ALTINORDU ÖRNEĞİ

"Futbol takımında alt yapınız başarısızsa ileriye dönük başarısız olursunuz. Süper Lig'de bile tartışılan konu bu...İzmir'de Altınordu Türkiye'ye güzel bir örnek . Alt yapısı kuvvetli. Geleceğe yatırım yapıyor. Gençlere güveniyor.  Altınordu'nun şuandaki yapısı iş dünyasına siyasete gerekiyor. Eğer gençlere yer vermezsek takılır kalırız."

ENDER BEY'İN SİYASET HAYATINA GİRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

"Ender Yorgancılar (EBSO Başkanı) benim bildiğim kadarıyla siyaset hayatına girmeyi düşünmüyor du! Son dönemde sohbet edemedim. Belki içsel dünyasında böyle bir hayali var ama ben siyaset hayatına gireceğini Ender Bey'in düşünmüyorum."

Serter, siyaset üzerine devam eden programın ikinci bölümünde şunları söyledi;

KEŞKE DEMEDİM

"Verdiğim kararlarda (Kongre öncesi adaylıktan çekilmesi)  hiç bir zaman keşke demiyorum. Hiç demedimde çokta mutluyum doğru bir karar verdim. Çünkü bu kararı veririken çok şey düşündüm.  15 yıl sonra yapılan bir ön seçimde başkanlık yaptım. Önseçim dışında 2 genel seçim ve delege seçimleri yaşadık. İzmir'de hiç kimseyi kırmadan bir il başkanlığı yaptım herkesle eşit mesafede dostça, arkadaşça, sevgi bağı yayaraktan kapım açıktı, herkesi kabul ettim, herkesle sohbet ettim. Az önce dediğim gibi bir baş şef olaraktan herkesi iyi idare edebildiğiniz sürece iyi bir yöneticisinizdir."

BELEDİYE BAŞKANLARININ KARIŞMAMALARI GEREK

"Siyaset hayatı her insanın başına gelmesi gereken en önemli olaylardan biridir. Ama seçilmiş olan belediye başkanlarımızın özellikle siyaset hayatına fazla müdahil olmamaları gerekiyor. Siyaset kendi mecrasında, kendi içinde akması gerekiyor yanlışlıklar varsa müdahil olunabilir. Siyasette erk önemlidir erki kullanırkende doğru yerde doğru zamanda doğru şekilde kullanma mecburiyeti vardır. Buradan bütün görevli arkadaşlarımıza bir mesaj vermek istedim ben orada o kararı verirken yaptıklarımdan çok emindim, geleceği olan bir siyasetçiyim, doğru bir insanım, kendimce kendimi övmek istemiyorum zaten çevrem bunları söylemekte. Doğru bir karardı. Genel Başkanımla'da paylaştım 'nasıl takdir ederseniz ama böyle olmaması gerekirdi' demesine rağmen ben böyle bir karar verdim. Nevzat Kavalar'ı destekledim."

HEVESLİYDİN DE NEDEN BIRAKTIN

"Şimdi Alaattin bey hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum kendi siyasi anlayışıdır bırakıp gitmiştir. Saygı duyarım ama 'neden 6 ay önce bu kadar hevesliydin de 6 ay sonra bırakıp gittin' bende bir partili olaraktan sorma ihtiyacı hissederim her zaman bu kadar net benim söylediğim. "

ERK TEK ELDE TOPLANMAMALI

"Kongre sonrası çok yaraların açıldığına inanmıyorum burada önemli olan erklerin tek elde toplanmaması gerekir. Siyasi hayatta, erkler tek elde toplanırsa sıkıntı büyük olur buna Genel Merkezin çok dikkat etmesi gerekir. Genel Merkez buna dikkat ettiği sürece CHP'de siyaset yapmak çok güzeldir."

O KONGREDEN HERKES DERS ÇIKARDI

"Hepimiz şapkamızı önümüze alacağız bundan sonraki siyasi araneda nasıl bir yol izleyeceğimizi bulmak mecburiyetindeyiz. Herkes o kongreden bir ders çıkarttı. Genel Merkez'de çıkarttı, bende çıkarttım, Nevzat Kavalar'da çıkarttı, diğer arkadaşlarımızda çıkarttı herkes çıkarttı ondan dolayı doğru giden arabanın tekerine taş koymamak lazım. "

YÖNETİM İÇİNDE DANIŞILMADAN YAPILAN SEÇİM ŞIK OLMADI

"Şunu söylemek zorundayım istifa eden il başkanı arkadaşımızdan sonra göreve bir  il başkanı seçildi. Seçilen arkadaşımız örgütlerden sorumlu il başkan yardımcısıydı. Bizim örgütlerden sorumlu bir genel başkan yardımcımız var. İzmir'den bir Genel Sekreterimiz var. Apar topar saat 4'te yönetim kurulu içinden bir il başkanı tayin edildi. Kendi içlerinde ama bu ne Genel Başkana danışıldı, ne Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısına danışıldı, ne Genel Sekretere danışıldı. Böyle bir seçim hoş değil partimizin içinde şık olmadı. Bu konuyu görüştük paylaştık fakat madem tüzüğümüzde bu madde var ama mutlaka etik kurallar dahilinde parti büyüklerimize usulende olsa bir telefon açılıp biz böyle karar vermek istiyoruz diye danışılmalıydı.  Ben oradaki başlangıcın çok yanlış olduğuna inanıyorum ondan sonra seçilmiştir ve karar alınmıştır Genel Başkan dediki "bir takip edelim arkadaşlarımız yürüsün" hakikatten bende dedim seçilmiş bir il başkanı var karşımızda onunla yürümek mecburiyetindeyiz. Tarzını, üslubunu, yol yürüyüşünü göreceğiz ümit ediyorum başarılı olacaklardır. Bundan sonrada başarılı olacaklarına canı gönülden inanmak istiyorum." 

AZİZ BEY 'GEL-GİT'LER YAŞADI

"Kongrede Aziz Bey'in tavrını pek kavrayamadım ve kavramakta istemiyorum aslında. Yani onun kendi düşüncesidir ama böyle gel gitler yaşamak siyasi hayatta iyi değil bence  yaşamamak gerekir böyle gel gitleri. Özellikle bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaşanmaması ve yaşatılmaması gerekir. 'Önce oyum Nevzat Kavalar'a dedi' daha sonra tahmin ediyorum orada belki Alaattn Bey'le geçmişte yaşamış olduğu birliktelikler, arkadaşlıklar etkili oldu." 

GENEL BAŞKAN ARAYIŞINA GİRMEK TÜRKİYE'Yİ SEVMEMEKTİR

"Partide Genel Başkan sorunu yok. Hele Türkiye'nin bu ortamında CHP olarak genel başkan arayışına girmemiz Türkiyeyi sevmemek demektir.  Bizim genel başkanımız şuanda başımızdadır ve bu süreçtete devam edecektir. Ben kendisiyle çalışmaktan ve yol yürümekten çok mutluyum çok beyefendi ve bilgili bir insanla yol yürüdüm. Çok şey öğrendim kendisinden... Genel Başkanımız 'ben bu genel başkanlığı bırakıyorum'  dediği tarihe kadarda yanında olacağım. "

ÖNSEÇİM EKSİKLERİMİZİ NOT ALDIK

"Gelecek  ön seçimlerde  eksiklerimizi tamamlayarak yol yürümekte fayda var. Bunu genel merkezde notlarını aldı, ben de aldım kendilerine de rapor olarak ilettim. O eksiklerimizide tamamlarsak bundan sornaki ön seçimleri güzel geçirceğimize inanıyorum."

KARDEŞ İLÇE PROJESİ DOĞRU

"İl başkanlığınıun kardeş ilçe porojesini doğru buldum. Ben de il başkanıyken bu projeyi düşünmüş, Aziz Bey'le paylaşmıştım. İl Başkanı  Asuman Bey'in ikinci bir kararını da doğru buldum. Bende onu düşünmüştüm ama o seçim atmosferinde yapamadık. Örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığını ikiye ayırmak önemli bir stratejiydi.  Çünkü 30 tane ilçeden bir kişinin sorumlu olması zor iş.. Belkide dört bölgeye ayrılıp dört sorumlu bile olabilir. 4 ayrı noktada daha iyi çalışmalar yapılabilirsiniz."

NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADA OLURUM

"Siyaset uzun soluklu...Bundan sonrada faydalı olabileceksem vatanımıza Türkiye'mize ve İzmir'e inşaallah bir takım görevler alırız mutalaka. CHP'de siyaset yapmaktayız bundan sornaki süreçte partimizin bize nerede ihtiyacı varsa orada mutlaka olacağız.  Yerelde de olsak faydalı olmaya çalışacagız genelde de olsak partimize faydalı olacaz ve olacağıma da inanıyorum. İnşallah bu süreçten sonra hem CHP Türkiye'de bir ışık olacak .Cumhuriyet ilkelerine Atatürk ilkelerine Atatürk'ün söylemlerine çok ihtiyaç var. "

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.