Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Shoexpo'da tasarım yarışması heyecanı: Tema: 'Transform'

Shoexpo'da tasarım yarışması heyecanı: Tema: 'Transform'

2016 yılında ilk kez düzenlenen SHOEXPO – Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, “TRANSFORM” temasıyla bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Shoexpo'da tasarım yarışması heyecanı

  • Ege Postası
  • 14.01.2017 - 15:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 10 Mart 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek olan Shoexpo – 41. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” ikinci kez organize ediliyor.

İlk yılında yoğun ilgi gören “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması”, 39. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında “Ege Rüyası” temasıyla düzenlendi. 138 tasarımın yarıştığı yarışmada; erkek ayakkabı kategorisinde İzmir’den Yiğit İldeş, kadın ayakkabı kategorisinde ise İstanbul’dan Hazal Karaşah "Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı" seçildi.

Yenilikçi tasarımlar yarışacak

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve birbirinden iddialı tasarımların yarıştığı yarışmanın bu yılki teması, “Transform” olarak belirlendi. Transform temasıyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, sektöre ivme kazandırmaya ve sektörün genç yeteneklerini gün ışığına çıkarmaya devam edecek. Yarışmada; değişen yaşam biçimleri içerisinde çağımızın ihtiyaçlarına yanıt olabilecek, tasarımı ile hayatımızı kolaylaştıracak, bu yönüyle fark yaratmasının yanı sıra moda ürünü olarak da estetik ve işlevsel nitelikleri taşıyabilecek ayakkabı tasarımları yarışacak.

Kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere 2 kategoride organize edilen yarışmada, her iki kategoriden 10’ar ayakkabı finale kalmaya hak kazanacak. Final aşamasında tasarımcılar, koleksiyonları içerisindeki tasarımlarından seçecekleri ayakkabı tasarımını bir çift üretecek. Finale kalan tasarımlar, 41. Shoexpo Fuarı ödül töreninde jüri karşısına çıkacak.

3 ayrı ödülün verileceği yarışmada; “Yılın En Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı Ödülü”; 3 bin Euro, “EGEAYSAD Özel Ödülü”; bin 500 Euro, “Jüri Özel Ödülü”; beş yüz Euro olarak belirlendi.

Başvuru için son gün: 23 Ocak 2017

Yaratıcılık, yenilik, uygulanabilirlik, ergonomi ve temaya uygunluğun değerlendirmede önem arz edeceği yarışmanın son başvuru tarihi, 23 Ocak 2017. Yarışmaya katılan tüm tasarımlar; 30 Ocak Pazartesi günü ön eleme jürisi tarafından değerlendirilecek. Her iki kategoriden seçilen 10’ar finalistin isimleri, www.shoexpo.izfas.com.tr internet sitesinde ve “İZFAŞ - İzmir Fair” Facebook hesabında ilan edilecek. Ödüller, 7 Mart Salı günü fuar kapsamında düzenlenecek olan törenle sahiplerine verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.