Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiir gecesinde Metin Altıok anıldı

Şiir gecesinde Metin Altıok anıldı

İzmirin Bergama İlçesi'nde 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle düzenlenen şiir gecesinde Sivas olaylarında yaşamını yitiren Bergamalı Şair Metin Altıok anıldı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 16:03

Bergama Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği'nin birlikte düzenlediği şiir gecesi Bergamalı müzisyenler Macit Gönlügür, Muhsin Kıratlı ve Erol Canlı'nın müzik dinletisi ile başladı. Geceye CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, felsefeci-şair Afşar Timuçin ile şair Hülya Deniz Ünal katıldı. Bergama Kültür Merkezi'nda (BerKM) gerçekleşen etkinlikte Sivas olaylarında yaşamını kaybeden Bergamalı Şair Metin Altıok anıldı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Metin Altıok başta olmak üzere dilimize ve özümüze seslenmiş tüm şairleri ve ozanları saygıyla andığını belirterek, "Bergama geçmişten günümüze dek çok önemli bir kültür, bilim ve sanat kenti. Burası parşömenin doğduğu, yontu sanatının en büyük örneklerinin verildiği yerler, burası antik Pergamon kütüphanesinin doğduğu topraklar. Buradan 2 bin yıldır kültür, sanat ve bilim hiç eksik olmadı. Ve bugün de içinde bulunduğumuz kültür merkezi ile bu kentin geçmişine yakışır çağdaşlıkta bir yol izlemesi için çabalıyoruz. Şairlerin burada böyle bir etkinlikte olması da bizim çabamız için çok önemli. Bu katkı için herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım uzun yıllar bu çatı altında şiirle, tiyatroyla ve kültürle buluşmaya devam ederiz" dedi. 

'Metin Altıok Üzerinden Şiirin Düşünce Derinliği' panelinde, Metin Altıok'un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Afşar Timuçin, Mehmet Sarsmaz ve İbrahim Oluklu Metin Altıok şiirlerini paylaşarak, usta şairin yaşamı ve şiire bakışı konusunda anlatımlarda bulundu. 

Program katılan şairlerin okudukları şiirlerle son buldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.