Dolar 32,5072
%0.3
Euro 34,6282
%0.39
Altın 2.481,410
%-0.07
Bist-100 9.615,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiir sevdalıları Konak’ta buluştu

Şiir sevdalıları Konak’ta buluştu

Konak Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle İzmirli şiir sevdalılarını buluştu.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 10:18

Konak Belediyesi'nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gece yoğun ilgi gördü. Tiyatro sanatçıları Levent Üzüncü ile Barış Atay'ın yanı sıra şairler Onur Berhamoğlu ve Duygu Kankaytsın seslendirdikleri şiirlerle unutulmaz bir gece yaşattı.

SALON DOLDU TAŞTI

Etkinliği dinlemeye gelen İzmirliler salonu hınca hınç doldurdu. Koltuklar tamamen dolarken yer bulamayanlar sahneye oturdu. Dışarıda kalanlar için de etkinliği olduğu salonun girişine dev ekran kurularak, canlı yayın yapıldı.

Etkinliği izlemeye gelenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Yoğun ilgi gören etkinliğin sunumunu tiyatro sanatçısı ve oyun yazarı Cengiz Toraman yaparken, açılışta aynı günün sabahında hayatını kaybeden gazeteci-şair Tayfun Talipoğlu anıldı. Talipoğlu’nun sesinden dinletilen ‘Seni Seviyorum’ adlı şiir geceye katılanları duygulandırırken, şiir sonunda salondakiler uzun süre alkışladı. Gece de ünlü ozan Aşık Veysel de unutulmadı. Sanatçı Cengiz Toraman ölüm yıldönümünde Aşık Veysel'i özlemle andıklarını söyledi.

ŞİİR VE DANS BİR ARADA

21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliği şairler Onur Behramoğlu, Duygu Kankaytsın’ın yanı sıra tiyatro sanatçıları Levent Üzümcü ve Barış Atay'ın seslendirdiği şiirlerle sürdü. Nazım Nikmet'ten Hasan Hüseyin Korkmazgil’e kadar birçok değerli şairin şiirlerinin dile getirildiği gecede Onur Behramoğlu ve Duygu Kankaytsın kendi şiirlerini de okudu. Şiirleri etkileyici bir dille seslendirerek sanatçılar dinleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Geceye müzisyen Emre Uyunmaz da solo gitar performansıyla renk kattı.

Ayrıca İzmirli dans grubu Crystals Dance Grup da şiir aralarında sergilediği tango gösterileriyle davetlilere izlemesi keyifli anlar yaşattı. Büyük beğeni alan etkinlik sonunda sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sanatçıları tek tek tebrik etti. Pekdaş, bu tür biraraya gelişlerin önemli olduğunu belirterek; "Bu akşam birlikte güzelleştik. İyi ki şiir var. İyi ki sanat var. İyi ki hayır diyen, baskılara başkaldıran sizler gibi yürekli insanlar var" dedi.  Etkinlik hep bir ağızdan söylenen ‘İzmir Marşı’ ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.