Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiirler bu kez Alsancak’ta okundu

Şiirler bu kez Alsancak’ta okundu

Konak Belediyesi’nin sanatın ve sanatçının üzerindeki her türlü baskıya, yasak ve sansüre karşı ayda bir düzenleme kararı aldığı, 'Şiir Sokakta Şair Ayakta' etkinliğinin üçüncüsü İzmir’in simge caddelerinden biri olan Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2016 - 09:43

Etkinliğe bu ay Türk şiirinin önemli isimleri Ahmet Telli, Aslıhan Tüylüoğlu, Özge Sönmez, Muzaffer Kale ve Fergun Özelli konuk oldu. Şairleri şiir tutkunlarıyla sokakta buluşturan etkinliğe ilgi yoğundu. Cadde üzerine kurulan sahneden şiirlerini seslendiren şairlerin dizelerini sadece etkinliğe katılanlar değil, caddeden gelip geçenler de dinledi.

ŞİİR LİKTİR

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 18.00’de başlayan etkinlikte ilk sözü usta şair Ahmet Telli aldı. Şiirlerini okumaya geçmeden önce Türkiye’nin gündemiyle ilgili değerlendirmede bulunan Telli, laikliğin önemine vurgu yaptı. Şiirin her zaman laik bir tavrı olduğunu dile getiren Telli, laikliğin savunulması gereken insani bir duruş olduğunu belirtti. “Şiir laiktir” diyen Telli şöyle konuştu:


“Laik anlayışı kirletenlere karşı ‘hayır’ diyebilmek için, her tarafımızdan kanlar aksa, yüreğimiz kan içinde olsa da savunmak zorundayız. Çünkü laikliği yok ettiğiniz zaman demokrasi diye bir şey olmaz. Laiklik bir binanın temel taşı gibidir, onu çektiğiniz zaman o bine çöker ve içindeki insanlarla beraber enkaz olur. Bu nedenle laiklik bugünlerde savunmamız gereken en insani duruştur." Konuşmasının ardından iki şiirini okuyan Telli'nin ardından ‘Şiir Sokakta Şair Ayakta’ etkinliği Fergun Özelli, Aslıhan Tüylüoğlu, Özge Sönmez ve Muzaffer Kale’nin şiirlerini seslendirmesiyle devam etti. Etkinliği izlemeye gelenler arasında yer alan şair Tuğrul Keskin de davet üzerine dinleyicilere sürpriz yaparak, 'Kalk' adlı şiirini okudu. Alkışlar arasında sona eren etkinliğe katılan şairlere günün anısına çiçek armağan edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.