Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şike davasının firari hakimi yakalandı

Şike davasının firari hakimi yakalandı

Hakkında FETÖ üyeliğinden yakalama kararı bulunan Mehmet Ekinci Yalova’da yakalandı. Ekinci'nin karşısında polisleri görünce "Ben hakimim avukatımı istiyorum" dediği öğrenildi. Ekinci, Odatv ve Şike davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanıydı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2017 - 15:44

Hakkında FETÖ üyeliğinden yakalama kararı bulunan Mehmet Ekinci Yalova’da özel olarak oluşturulan polis ekibi tarafından yakalandı. Ekinci'nin karşısında polisleri görünce "Ben hakimim avukatımı istiyorum" dediği öğrenildi. Sürekli kılık değiştirdiği öğrenilen Mehmet Ekinci, Odatv ve Şike davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanıydı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan 'Futbolda şike’ ve 'Odatv' davalarının eski hakimi Mehmet Ekinci, Yalova’da gizlendiği kayınpederinin evinde yakalandı.  Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün oluşturduğu özel ekip, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Mehmet Ekinci’nin, Yalova’daki lüks bir sitede oturan kayınpederinin evine geldiğini belirledi. Buraya yapılan operasyonda yakalanan Ekinci'nin bir anda karşısında polisleri görünce, "Ben hakimim avukatımı istiyorum" dediği öğrenildi. Evde yapılan aramada, Ekinci'nin kullandığı bilgisayar ve bazı belgelere el konuldu. Ekinci, Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından Mehmet Ekinci, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.  Arkadaşları ile yakınlarının üzerine kayıtlı olan telefonlar ile konuştuğu tespit edilen Ekinci’nin ifadesinden sonra kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen bazı kişilerin de gözaltına alınabileceği belirtildi. 

BIYIK BIRAKTI, KILIK DEĞİŞİTRDİ AMA ÖZEL EKİP YAKALADI

Mehmet Ekinci hakkında iki ayrı davadan, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ’silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçlarından yakalama kararı bulunuyordu. Tanınmamak için bıyık bırakan ve sürekli kılık değiştiren hakim Mehmet Ekinci’nin yakalanmasıyla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamada, "Aranan Mehmet Ekinci’nin yakalanması için özel ekip oluşturduk. Kendisinin tanınmamak için sürekli kılık değiştirdiğini tespit ettik" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.