Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır, 'Bir ulusun doğduğu yer!'

Sındır, 'Bir ulusun doğduğu yer!'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamayla Anafartalar ve Conkbayırı Zaferlerinin 102. yılını kutladı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 11:31

Sındır, “Anafartalar ve Conkbayırı Zaferleri vatan için geri dönmeyi düşünmeyen isimsiz kahramanların zaferidir.  Türk tarihinin en şerefli sayfalarına altın harflerle yazılan, bir ulusun temellerinin atıldığı zaferdir. Türk Ulusuna Atasını, Atatürk’ü kazandıran destandır. Tarihin en büyük süngü savaşı ve direnişidir. Ulus olduğumuz yerdir” dedi.  

“BAĞIMSIZLIK SAVAŞININ TEMELLERİ”

Açıklamasına Anafartalar ve Conkbayırı Zaferlerinin önemine değinerek başlayan Sındır, “Öyle zaferler vardır ki tarihin akşını değiştirir, bir milletin uyanışına vesile olur. Anafartalar ve Conkbayırı Zaferleri Türk bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı, bir ulusun doğuşuna vesile olan zaferlerdir. Varlık ve yokluk arasında gidip geldiğimiz bir zamanda, Anafartalar ve Conkbayırı’nda memleketin dört bir yanından gelen isimsiz kahramanlar 9 ve 10 Ağustos’ta Mustafa Kemal komutasında bir destan yazdılar. 9 - 10 Ağustos’ta elde edilen zafer, 8 Ağustos’ta Mustafa Kemal’in Anafartalar Grubu Komutanlığına getirilmesinin neticesidir. Ve unutulmamalıdır; Balkan Harbi’nde milletimizin ruhunda açılan derin yaralar Çanakkale’de elde edilen zaferle iyileşmiş, Türk bağımsızlık savaşının temelleri atılmıştır” dedi. 

“BUGÜN DE ZAFER BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYLA GELECEK”

Anafartalar ve Conkbayırı Zaferlerin altında birlik, beraberlik ile dayanışma duygusunun yattığını belirten CHP’li Sındır, “Sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan emperyalist güçlere karşı zafer; köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışmayla gelmiştir. Bugün de terör ve arkasındaki karanlık güçlere karşı zafer, bağımsız Cumhuriyet’imize ve demokrasimize inanan yurttaşlarımızla gelecek. Demokrasimiz; kuruluş değerlerini benimseyen, Cumhuriyetimize inanan, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini savunan yurttaşlarımız sayesinde sarsılmaz temellerle güçlenecek” dedi.

“ANAFARTALAR VE CONKBAYIRI ZAFERLERİNİN 102. YILI KUTLU OLSUN”

Sındır açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Çanakkale’de elde edilen zafer sadece Türk tarihini değil dünya tarihini de derinden etkilemiştir. Bugün bağımsız bir ülkede yaşıyorsak bu vatan ve hürriyet uğruna ölebilme kabiliyetine sahip şehitlerimizin yazdığı destanlar sayesindedir. Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve yurdun dört bir yanında vatan için verilen mücadeleler sayesinde bugün hürüz, özgürüz. Esarete boyun eğmeyen, vatan ve millet için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. Anafartalar ve Conkbayırı Zaferlerinin 102. Yılı kutlu olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.