Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5902
%0.28
Altın 2.496,310
%0.53
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır: 'Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz!'

Sındır: 'Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz!'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından düzenlenen panelde Anayasa değişikliğiyle çoğunluk diktatörlüğünün yasal hala getirilmek istendiğini söyledi, mücadele vurgusu yaptı. Sındır'dan 16 Nisan mesajları

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 12:12

Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından Konak, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen panelde Yerel Yönetimlerde Sol Düşünce ve Anayasa değişikliği konuşuldu. Panele CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra 23. ve 24. Dönem Milletvekili Durdu Özbolat,  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat katıldı.

 “DEMOKRASİ MÜCADELESİ ÖMRÜMÜZÜN SONUNA KADAR SÜRECEK!”

Sözlerine Anayasa değişikliğiyle çoğunluk diktatörlüğünün getirilmek istendiğini söyleyerek başlayan Sındır, “Türkiye ne yazık ki çoğunluk diktatörlüğü ile önümüze getirilen; çoğunluk diktatörlüğünün yasal hale geldiği bir yönetim biçimine sürüklenmektedir. Bu değişikliğe karşı hepimizin mücadele etmesi gerekir. Bu mücadele 16 Nisan’a kadar olan bir mücadele değil, demokrasi mücadelesini ömrümüzün sonuna kadar vermemiz gerekiyor. Eğer bir gün bir an bu mücadelede boşluk yaratırsanız karşı devrim hareketi orayı dolduracaktır.  

10 günden az bir süremiz kaldı demokrasiden bahsedemeyeceğimiz, temel hak ve özgürlükleri yitirdiğimiz, özellikle hukuk devleti ilkesinden uzaklaşan tek adam rejimine yönelik bir Anayasa değişiklik teklifine karşı 1 saniye bile kaybetmeden çalışmalıyız. Millet egemenliğini yok sayan rejim değişikliğiyle barış, huzur, özgürlük gelmeyecek. Otoriter yönetimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilemez. Bütün yetkiler tek bir adama devredilemez” dedi.

“PARTİ DEVLETİ GETİRMEK İSTEYEN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konuşmasına sosyal demokrasinin önemine vurgu yaparak devam eden Genel Sekreter Sındır, “Sol antiemperyalisttir. Sol, sömürüye, ulus aşırı sömürüye, sömürünün her türlüsüne karşı olmaktır. Bunun yanında kapitalizmin sömürü düzenine de karşı olduğu için antikapitalisttir. Sosyal demokrasi dediğimiz kavram; sosyal adaleti, adil bir paylaşımı, dengeli gelir dağılımını gerçekleştirmektir. Emeğin sömürülmesini, işsizliği ve yoksulluğu önlemektir. Hiçbir insanı devlete ya da bir başka güce ezdirtmemektir. Üretim artışını sağlayacak etkin ekonomi politikalarını geliştirebilmektir. Özgürlükleri, insan haklarının sınırlarını geliştirmektir.  Biz ülkemizde demokratik sosyal hukuk devletinin geliştirilmesini arzu ederken bugün sürüklendiğimiz süreç maalesef bahsettiğimiz bu değerlerin tamamını söküp atmak isteyen parti devleti getirmek isteyen bir anlayıştır. Demokrasinin olmazsa olmaz ilkesi çoğulculuktur. Çoğulculuk ilkesi bugün azınlık düşüncede olanların da yarın bir gün iktidara gelebilmesinin önünün açık olmasıdır. Eğer o kanalları kapatıyorsanız onun adı çoğunluk diktatörlüğüdür. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.