Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan anayasa çıkışı: TBMM tasfiye edilecek

Sındır'dan anayasa çıkışı: TBMM tasfiye edilecek

​CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Çorum’da STK’ları, meslek kuruluşlarını, odaları ve esnafı ziyaret etti, Mecitözü’nde kadınlara seslendi. 

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 12:16

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır “Kapalı kapılar ardında gizli görüşmelerde, nerede ve kim tarafından yazıldığı belli olmayan millet iradesine pranga vuran, egemenliği saraya veren Anayasa değişikliğine geleceğiniz ve çocuklarınız için hayır deyin. Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM bu değişiklikle tasfiye edilecek, etkisiz ve yetkisiz kılınacak” dedi.

Çorum Sanayi Odasını, Çorum Ticaret Odasını, Çorum Ziraat Odasını, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Türkiye Emekliler Derneği Çorum şubesini ziyaret eden Sındır, programın sonunda Mecitözü’nde kadınlarla buluştu.

“TÜRKİYE’Yİ UÇURUMA SÜRÜKLER, GERİ DÖNÜLMEZ YOLA SOKAR!”

Anayasa değişikliğiyle devletin kaderinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmak istendiğini dile getiren CHP’li Sındır, şöyle konuştu: 

“Böyle bir rejim değişikliğine karşı mücadele etmek hepimizin görevi. Çünkü bu bir parti seçimi değil, iktidar mücadelesi de değil. Bu getirilen teklif bir memleket meselesi, Cumhuriyetimizin bekası meselesidir. Parlamenter demokratik rejimimiz; devleti yeniden yapılandırarak, her şeye yetkili bir tek adam, bir dikta rejimine dönüştürülmek isteniyor. Tek bir kişiye devletin tüm yetkilerinin verilmesi Türkiye’yi uçuruma sürükler, geri dönülmez yola sokar. 16 Nisan’da sandığa gidin ve geleceğiniz için çocuklarınız için, çağdaş ve özgür bir yaşam için Hayır deyin. Komşularınıza, ailenizin fertlerine, arkadaşlarınıza ve çevrenizde kim varsa bu değişikliği anlatın onların da sandığa gitmesini sağlayın ve referandumda hayır oyu kullanmasını isteyin.” 

“MİLLET İRADESİNİN YOK SAYILMASINA İZİN VERECEK MİYİZ'”

Sözlerine Anayasa değişiklik teklifinin gerçekleşmesi durumunda TBMM’nin tasfiye edileceğini etkisiz ve yetkisiz kılınacağını söyleyerek devam eden Sındır, “Teklif kabul edilirse tek adam kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek. Millet iradesinin tecelli ettiği Meclis’i istediği gibi feshedebilecek. Bu değişiklik Meclis’i ve milletvekillerini etkisiz kılacak ve her şeye bürokrasi hakim olacak. Millet iradesinin yok sayılmasına izin verecek miyi? Egemenliğin halktan alınıp saraya verilmesine razı olacak mıyı? Demokrasimizin yok edilmesine, Cumhuriyetimizin sözde kalmasına göz yumacak mıyı? Demokrasilerde parlamento en önemli kurumdur,  milletin temsil edildiği yegane yer parlamentodur ve demokrasinin de olmazsa olmazıdır. Anayasamızda yazan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü unutmayın. Ve bu hakkı hiçbir zümreye, kişiye veya sınıfa vermeyin” dedi.

“EL ELE DUR DİYECEĞİZ!"

Çorum ziyaretleri sonrası programına Mecitözü’nde devam eden Genel Sekreter Sındır, burada kadınlara seslendi: “Gün doğumundan, gün batımına; buğdayda, pancarda, mısırda, ayçiçeğinde emek veren, vatanına milletine ‘HAYIR’lı evlatlar yetiştiren kadınlarımızla, sizlerle birlikteyiz. 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününün gerçek sahipleri sizlersiniz. Kadınlarımızla; birlikte güleceğiz,  beraber yürüyeceğiz ve  el ele dur diyeceğiz; haksızlığa, zorbalığa ve diktatörlüğe. Aydınlık yarınlara sizlerle, kadınlarımızla ulaşacağız. Getirmek istedikleri anayasa değişikliğinde halkın sorunları çözülmeyecek. Bu değişiklik işsizliği, terörü, ekonomideki istikrarsızlığı, çiftçimizin, esnafımızın, gençlerimizin sorunlarını çözmeyecek. Kadın cinayetlerine son vermeyecek. Kadınlarımıza yönelik şiddeti durdurmayacak. Ne olaca? Milletin iradesini ve kaderini, halkın bütçesini bir kişiye yani Tek Adam'a bırakacak!”  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.