Dolar 32,5865
%0.31
Euro 35,0286
%0.16
Altın 2.454,640
%0.76
Bist-100 9.775,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan Ataşehir seçimi öncesi 'Beyaz' listeye örtülü destek

Sındır'dan Ataşehir seçimi öncesi 'Beyaz' listeye örtülü destek

Sancılı Ataşehir delege seçimlerinin ardından dört kişinin sevk edildiği YDK'nın toplantısını engellemeye çalıştığı öne sürülen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın, yenilenen Ataşehir seçiminden bir gün önce de radyo programına çıktığı, belediye ve ilçeyi hedef alarak, muhaliflerin beyaz listesine destek mesajları verdiği ortaya çıktı. CHP Genel Sekreteri Sındır’dan

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 12:16

EGEPOSTASI - Delege seçimlerini sıkıntılı geçiren CHP İzmir'deki disiplin sürecine, YDK'nın toplanmasını engellemeye çalışarak müdahale ettiği ileri sürülen Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın, Ataşehir seçimlerinden bir gün önce de radyo programıyla 'Beyaz' listeye örtülü destek verdiği ortaya çıktı. 

Çiğli Ataşehir delege seçimlerinin iptal edilmesi, mahkemeye taşınması ve dört partilinin tedbirli ihraç istemiyle disipline gönderildiği günlerde parti kaynayan kazana dönerken, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın hamleleri partililerin gözünden kaçmadı. Önce tedbirleri kaldırılan partililerin durumunun görüşüleceği Yüksek Disiplin Kurulu'nun toplanmaması için çaba harcadığı öne sürülen üst düzey yöneticilerden Sındır,  Ataşehir mahallesi seçimleri için sandık kurulmadan bir gün önce radyo programına katıldı. 

Ataşehir’de muhaliflerin Beyaz listesinin kazandığı seçimden 14 gün geçtikten sonra yapılan itirazın hakkaniyetli olmadığına inandığını kaydeden CHP Genel Sekreteri Prof. Kamil Okyay Sındır, Ataşehir’deki süreci şöyle değerlendirdi:

“Çiğli’de Ataşehir çok tartışma konusu oldu. Başka hiç duyamazsınız. Ben Bornova mahallelerindeki seçimlerde ne olmuş ne bitmiş bilmem bile. Çiğli’deki yapı arzu etmediğimiz bir durum maalesef. İkiye kutuplaşmış ve birbirine karşıt bir durumda. Ataşehir’de seçim oldu yapıldı, bitti.

İPTAL EDİLMESİ HAKKANİYETLİ DEĞİLDİ

Kimse itiraz etmedi. Aradan 13-14 gün geçti, bir anda bir itiraz ve iptal yönüne gidildi. Ben iptal edilmesi sürecine baktım. Benim gördüğüm kadarıyla iptal edilmesi hakkaniyetli değildi. Ben doğru olmadığını düşündüm. Partimizin bütün bu kurultay süreçleriyle doğrudan ve birinci derece sorumlu, MYK’dan yetki almış tek kişisi örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tekin Bingöl’dür. Dolayısıyla bu tür konuları da öncelikle kendisiyle paylaşırım.

OY KULLANAN MEMURA SAHİP ÇIKTI

Kendisinin de irade koyması anlamında. Öyle de olmuştur. Ataşehir’deki süreçte, oradaki oylama sonrasında iki kişinin gelmediği halde oy kullandığı iddia edildi. Ölmüş bir kişinin yerine imza atıldığı, bir memurun oy kullandığı iddia edildi. O memur da mesela partinin üyesi. Dolayısıyla oy hakkı da seçme hakkı da olan bir kişi. Kamuoyunda sanki memur geldi oy kullandı, memur oy kullanamaz diye bir algı var. Öyle değil. Başkası yerine imza atılmış denildi. Bunlar iddia. Vicdanen, gördüğüm kadarıyla bunun doğru bir itiraz olmadığını gördüm.”

İL KARARININ ÜSTÜNDE BİR İRADE KOYMAM SÖZKONUSU OLMADI

Genel sekreter Sındır, ardından kendisinin sürece müdahil olmasının söz konusu olmadığını söyledi, “Ama il yönetim kurulu bir karar aldı. Bu iptalin doğru olduğu yönünde bir karar aldı. Parti tüzüğümüzde itirazlar ilçeye ile yapılır. İl yönetim kurulu beş gün içinde karar verir ve kararı kesindir. Kesin karar hükmünce yapılacak bir şey yok. Onun üstünde bir irade koymam söz konusu olmadı. Mesela şunu duydum. En çok buna üzüldüm. Ben hayatım boyunca bir savcının karar verme noktasında, doğrudan kendisine gidip şöyle yapın böyle yapın demem. İİ disiplin kurulu dört kişi sevk ediliyor tedbirli olarak kurula. İl disiplin kurulu tedbiri kaldırıyor. Oy çokluğuyla kaldırıyor. Mahallenin delege seçimi ya" diye konuştu. 

BELEDİYEYİ HEDEF GÖSTERDİ

Katıldığı programda belediyeyi kendi şirket adreslerini kullanarak üye yaptığını  ifade ederek hedef gösteren Genel Sekreter Sındır sözlerine söyle devam etti;  

Bu kadar partimizi tartıştıracak, zarar verecek süreçlere gidilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Üyenin eşit, adil, tüzüğe uygun yapılmış seçimlerle, sonuçların ne olursa olsun, hepimizin saygı duyması gerekiyor. Konuya da böyle bakarım. Mindere inmem, inmedim. Ben sadece Ataşehir Mahallesi özelinde, önceden yapılmış şeyler var, bir takım adres değişikliği olmuş, belediye şirketlerine adresler tanımlanmış, bu sadece Çiğli’de olmuyor, Türkiye’nin her yerinde oluyor. Tekin Bingöl, geniş bir ekiple tüm bunlarla uğraşıyor. Doğru, sağlıklı, manipülatif değil azami özen gösterilerek hazirun listeleri hazırlanmalı.”

Dün yenilenen Ataşehir seçimlerinde yine muhaliflerin beyaz listesi kazanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.