Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan danışma kurulunda parti içi çarpıcı mesajlar

Sındır'dan danışma kurulunda parti içi çarpıcı mesajlar

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partisinin İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısına konuşmasıyla damga vurdu. İktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Sındır'ın parti içi mesajları dikkat çekti. Sındır, "Ben dahil kimse kongre sürecinde nüfuzunu kullanmasın" dedi. Sındır'dan danışma kurulunda parti içi çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 13:01

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısına Genel Sekreter, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaptığı konuşmayla damga vurdu.

Sındır, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in CHP’yi hedef alarak ortaya koyduğu belge üzerinden çarpıcı mesajlar verdi. Sındır konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alırken, parti içinde başlayan kongre sürecine yönelik de önemli mesajlar verdi.

ÇAMURU CHP’YE YAPIŞTIRAMAZSINIZ

Sındır konuşmasının başında 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in komisyon raporunu açıklarken gösterdiği, Fetullah Gülen'in 1967 yılında CHP'ye bağış yaptığı tahsilat makbuzu olduğu iddia edilen belge hakkında konuştu.

Sındır, “ Gazi Meclis olarak da tanımladığımız TBMM çatısı altında oluşturulan komisyonun başkanı partisinin yıldır yaptığı toplumsal algı yönetimini kullandı ve saçma sapam cümleler kullandı. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün devletimiz içinde yıllardır ve ‘özellikle de kendi iktidarları döneminde aynı menzile yol alırlarken’ yapılanmış, yapılandırılmış veya yapılanmasına göz yumulmuş olduğu gerçeğinin üstünü örtebilmek amacıyla hedef saptırmaya yönelik konuştu. Eline ne olduğu belli olmayan sadece çamur atmak adına FETÖ yapılanmasının siyasi sorumluluğunu kendi üstlerinden atmak gizlemek bunu başkalarına bulaştırmak adına sahte belgeyi alıp komisyon başkanı bütün millete gösterdi. Gülen’in 1967’de CHP’ye bağışta bulunduğunu iddia etme cüretinde bulundu. Darbe girişimi sonrası operasyonlarda çaycıyı, baklavacıyı aldınız ama yıllarca FETÖ himayesinde ve birlikte iş tutanları, yol yürüyenleri, Pensilvanya’ya gidip FETÖ’nün huzurunda diz kırıp oturan siyasetçileri görmezden gelemezsiniz. Yüce meclisin çatısı altında, millet adına yaptığınız araştırmayı ciddiyetle yapın. Birilerine değil millete karşı sorumlu olduğunuzu unutmayın. Hiçbir gerçekliği ve kaynağı olmayan uydurma ve fotomontaj paçavralarla devletimizin kurucu iradesine ve onun şahsındaki Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatamazsınız.Bu çamuru kendi üzerinizden temizleyemeyeceğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisine de asla yapıştıramazsınız” dedi.

BENİM CUMHURBAŞKANIM DEĞİL ARTIK!

Sındır konuşmasında geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sert ifadeler kullandı. Sındır, “Bir Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanımız diyemiyorum. Benim Cumhurbaşkanım değil artık. Tarafsızlık yemini ettiği halde bir siyasi partinin genel başkanı olarak görev yapıyor. Cumhurbaşkanı makamını işgal eden bir şahsiyettir benim nezdimde. Böyle bir sürece girdik. 'Bakanlarıma talimat veririm şunu yaparım' cüretini yürütmenin başı olmadığı halde gösteriyor. Siyasi parti kimliğiyle tarafsızlığını yitirdi. Şunu unutmamak gerekir, siyasi parti kimliği olmadan vatandaştan oy istedi, seçildi. Şimdi aynı zamanda bir partinin genel başkanı. Cumhurbaşkanı seçiminde oy verenler arasında o partiyi benimsemeyenlerin hakkı da şuan gasp edilmiş durumda” dedi.

PARTİ İÇİ ÇARPICI MESAJLAR

Sındır, CHP içinde start alan parti içi yarışa yönelik önemli mesajlar verdi.

Sındır şunları söyledi;

“Kongre takvimi başladı. Takvim belli. Örgüt bu süreci en demokratik şekilde geçirmek adına hazır. Şunun altını çizmek istiyorum. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Parti içindeki küslükler ayrılıklar kavga gürültü demiyorum hafif şekilde ifade ediyorum bunları bu dönemde aklımıza bile getirmek istemiyorum. Hayır bloğunu güçlü tutalım derken kendi içimizde saçma sapan nedenlerle kırgınlıklar yaşamayalım. Önce bizim tek yumruk olmamız mücadele anlamında bir, iri, diri olmamız gerek. Bunu kendi içimizde yapamazsak hayır bloğunu bir arada nasıl tutarız. Adaylar çıkacak. Gönül ister ki birlikte hareket edelim. Demokrasilerde düşünce farklılıkları olabilir. Temelde partiye ülkeye hizmet adına farklı kişilikler kimlikler çıkabilir. Ben dahil kimse nüfuzunu kullanmasın.Örgütün özğür iradesiyle kongre sürecini götürmeliyiz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.