Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır, 'Devletin bütün yetkilerini verdiğimiz kişi yine aldatılırsa''

Sındır, 'Devletin bütün yetkilerini verdiğimiz kişi yine aldatılırsa''

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için çalışmalarını hızlandıran CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Torbalı’da meslek kuruluşlarını ve odaları ziyaret etti, hayır için destek istedi. Sındır referandum turuna ara vermeden devam ediyor

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 11:19

Genel Sekreter Sındır, Torbalı ziyaretleri kapsamında; Torbalı Ticaret Odası, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi ile Tepeköy Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifini ziyaret etti. CHP Torbalı İlçe Başkanlığında da partilileriyle de bir araya gelen Sındır değerlendirmelerde bulundu “devletin bütün yetkilerini verdiğimiz kişi yine aldatılırsa, kandırılırsa ne olu? O kişiyi ele geçir devleti ele geçirmiş olursun” dedi.

CHP'li vekillerden 'hayır' turu

“BİR KİŞİYE DEVLETİN BEKASINI KADERİ BAĞLAMAK İSTİYORLAR!”

Devletin kaderinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmak istendiğini dile getiren CHP’li Sındır, şöyle konuştu: “Öyle bir tek adam ki iki dudağının arasında bir devletin kaderinin bırakılması söz konusu. Böyle bir rejim değişikliğine karşı mücadele etmek hepimizin boynunun borcudur. Çünkü bu bir parti seçimi değil, iktidar mücadelesi de değil. Düne kadar şuan ki Cumhurbaşkanı aldatıldık, kandırıldık dedi. Yarın devletin bütün yetkilerini verdiğimiz kişi aldatılırsa, kandırılırsa ne olu? Yani öyle bir rejim getirmek istiyorlar ki, bir kişiye devletin bekası bağlanmış, devletin kaderi bağlanmış durumda. O kişiyi ele geçir devleti ele geçirmiş olursun. Getirilmek istenen rejimin özeti budur.”  

“CUMHURBAŞKANININ TARAFLI MI, TARAFSIZ MI OLMASINI İSTERSİN'”

Torbalı İlçe Başkanlığında partililerine saha çalışmalarında izleyecekleri yol hakkında bilgi veren Sındır, “Vatandaşa gittiğimizde ilk soracağımız soru şu olmalı; Cumhurbaşkanının taraflı mı, tarafsız mı olmasını istersi? Kime sorsanız tarafsız olmasını isterim diyecektir. O zaman bu rejim değişikliğinin bir parti devleti getireceğini anlatacağız. Kışlaya, adliyeye, camiye siyasetin girmesini ister misini? Sorusunu da yurttaşlarımıza ileteceğiz. Doğal olarak yine hayır cevabını alacağız. Vatandaşlarımıza demokratik laik sosyal hukuk devletinin bu söylediklerimize izin vermediğini anlatacağız” dedi.

“BU REFERANDUMU DA HAYIRLISIYLA ATLATACAĞIZ”

Oda ve meslek kuruluşları ziyaretlerinde de Türkiye’nin öncelikli sorununun Terör, ekonomi, güvenlik ve işsizlik olduğunu vurgulayan Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: Türkiye’de biz Anayasa mükemmel demiyoruz ama arzu ettiğimiz durum daha demokratik,  parlamentoyu güçlendirecek, yani parlamentoyu zayıflatmayacak bir Anayasa’nın yapılması. Bunların yolları var Anayasa’da, kanunlarda, Meclis içtüzüğünde yapılacak değişikliklerle parlamentodaki tıkanıklıklar giderilebilir. Bu kadar sorunun olduğu bir dönemde bu referandumu da Hayırlısıyla atlatacağız. Bugün Türkiye’nin öncelikli sorunu terör sorunudur, işsizlik sorunudur, güvenlik sorunudur ve ekonomik sorunlardır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.