Dolar 32,5875
%0.23
Euro 34,8237
%0.46
Altın 2.415,190
%-0.73
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır ile genç başkan arasında SMS’le 'Terbiyesiz' polemiği

Sındır ile genç başkan arasında SMS’le 'Terbiyesiz' polemiği

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile CHP Çiğli Gençlik Kolları başkanı Baransel Güler arasında, SMS ile tartışma yaşandı. Sındır’ın, Güler’e, sosyal medyadaki bir paylaşımından ötürü müdahale etmesi yüzünden yaşanan gerginlikte, Sındır’ın Güler’e “Böyle terbiyesizliklere izin vermem. Israrının gereği yapılır” diye çıkışması dikkat çekti. Sındır ile genç başkan arasında SMS’le tartışma

  • Ege Postası
  • 24.08.2017 - 09:34

EGEPOSTASI – CHP’de delege seçimlerine sayılı günler kala, tansiyon yükselirken, Çiğli’de, Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler’in sosyal medyadan yaptığı bir paylaşıma, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır SMS ile müdahale etti. Sındır, Güler’in paylaşımını “RTE’nin faşizan söylemi” diye niteledi, terbiyesizliklere izin vermeyeceğini söyledi ve ısrarının gereğinin yapılacağını belirtti. Genel Sekreter’in, genç başkana doğrudan müdahale etmesi şaşırkınlık yatarattı. 

Edinilen bilgilere göre CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler, delege seçimleri öncesi, Facebook’taki sayfasından “Taraf olmayan adam değil. Herkesin safı belli olsun olmayan bedelini ÖDEYECEK ULAN" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Delege seçimleri öncesi bir kesime mesaj verdiği sanılan bu paylaşımın üzerine, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile Baransel Güler arasında SMS ile şöyle bir diyalog gelişti.

İŞTE O TARTIŞMANIN DETAYLARI

Kamil Okyay Sındır: Sevgili Baransel, geçen Cuma gecesi ''taraf olmayan bedelini ödeyecek ulan'' diye biten mesajını bazı partililer üzerine almışlar. Kaldırsan iyi olur zira tehditkar bir anlam çıkıyor. Tabii bu sözünü AKP'liler için söylemediysen...  Ayrıca bu söz aslında RTE'nin faşizan söylemini andırıyor. Ne demişti RTE: ''Taraf olamayan bertaraf olur''..

Baransel Güler: Sevgili Genel Sekreterim bu yazdığımı bu kadar sorgulamak yerine ilçemizde silinen 615 kişinin üzerine düşseydiniz daha iyi olur sayın Genel Sekreterim. Her gün küfür yiyen, hakaret edilen bizlerin yanında olup onları bu kadar irdeleseydiniz çok mutlu olurdum. Evet tarafım ve bununla da gurur duyuyorum.

SAYGISIZLIĞIN LÜZUMU YOK

Kamil Okyay Sındır: Senden nazik dille rica ettim. O yazın CHP'li bir kişiye yakışmıyor. Hele bana yanıtın ise haddini aştığını gösteriyor. Benim ne yapmam gerektiğini sorgulamak senin haddine değil. Saygısızlığın lüzumu yok. Bu partide kimse kimseyi ''bedel ödemekle'' ve benzeri ucuz sözlerle tehdit edemez. Ederse ve ısrar ediyorsa gereği yapılır. Böyle terbiyesizliklere asla izin vermem.

Baransel Güler; Ben size bir terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum. Yazımı günler önce yazdım siz neden bu yazıya bu kadar takıldını? Ben size ve sizden önce makamınıza saygıyı eksik ettiğimi düşünmüyorum. Ama daha önce olması gereken bir konuyu dile getirdim diye bana bu kadar tehditkar yaklaşmanız partinin emek veren bir genci olarak beni çok üzdü. Ayrıca ben CHP'nin gençlik kolları başkanıyım. Beni faşizmin liderinin söylemleri ile bir tutmanız çok üzücü. Ben paylaşımlarımda kimseyi tehdit etmedim. Herkes özgür ve hür iradesi ile bir tercih yapabilir. Ben buna müdahale edemem bu benim haddime değil.

Kamil Okyay Sındır: O yazıyı yeni gördüm ve CHP'li birisine yakışmayan bir üslup. Yazdığınin ne olduğu ortada ve RTE'nin ağzından hiç farkı yok ve hiç bir CHP'liye yakışmaz.  Bu içeriği ve üslubu her kim ortaya koyarsa karşısında beni bulur. Sen gençlik kolları başkanı olduğunu söylüyorsun ama biz ve onlar diye ikiye bölmüşsün. Yazık.. Her neye ısrarla kalsın diyorsan sen bilirsin. Israrının gereği yapılır. 

Genel Sekreter Sındır'ın, genç başkana doğrudan müdahale etmesi şaşkınlık yarattı.

İşte krize yol açan Güler'in o paylaşımı 

Lider’den Sındır’a 12’nci madde çıkışı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.