Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır ve Aksünger anlattı: Adalet mesaisinin 'Z raporu'

Sındır ve Aksünger anlattı: Adalet mesaisinin 'Z raporu'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 25 gün süren ve Maltepe'de mitingle sonlanan 'Adalet yürüyüşü'yle ilgili CHP Genel Merkezi'nin İzmirli isimleri Kamil Okyay Sındır ve Erdal Aksünger Ege Postası'na değerlendirmelerde bulundu.  CHP Genel Merkezi'nin İzmirlileri anlattı

  • Ege Postası
  • 10.07.2017 - 09:34

EGE POSTASI - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan yola çıkıp Maltepe'de sonlandırdığı 'Adalet yürüyüşü'nün ardından, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile  CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger değerlendirmelerde bulundu.

SINDIR: YÜRÜYÜŞ İKTİDAR MÜCADELESİ DEĞİLDİ

Sındır şunları söyledi;

"Sadece adalet sloganıyla sadece Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle yürüyüş oldu. Yürüyüşe bu ülkede adalete olan güvenini yitiren tüm yurttaşlarımız yürekten katkı koydu. Bu yürüyüş herhangi bir siyasi partinin herhangi bir iktidar mücadelesine yönelik yürüyüşü değildi. Kimin iktidarda olduğundan daha önemlisi barışın kardeşliğin demokrasinin adaletin egemen kılınması adına yapılan bir yürüyüştü. 

Bu yürüyüş 25 gün sürdü. Yaklaşık 420 kilometre yol katedildi. Yürüyüşte milletin gönülden desteğini arkamızda beynimizde hissettik. Bu yürüyüşü doğru bulmayan da olmuş olabilir. Saygı duyuyoruz. Yeter ki söylemler insani değerleri ayaklar altına alan bir noktaya gelmesin. Yürüyüşün doğru olmadığını düşünenler protesto edenler bunu düşünce bazında ifade etsin. Bizim sevgiye barışa kardeşliğe dostluğa dayanışmaya paylaşmaya ihtiyacımız var. Bu insani erdemleri ülkede toplumun herkesimine yaymamız gerekir. Bu yürüyüş bu anlamda çok önemliydi. 

Yürüyüşün ardından güzel miting oldu. Coşkulu miting oldu. Benim gördüğüm kitle boş gelmiş değildi. İnançlı gelmiş heyecanla gelmişti. Alanın yarısı kadar insan alana giremedi. Ankara İstanbul yürüyüşümüz bitti. Adalet demokrasi yürüyüşümüz devam edecek. Bu mücadelemizi ülkenin geleceği ve herkes için yaptığımıza inanıyoruz.

PERFORMANSI MÜKEMMELDİ

Genel Başkanımızın performansı mükemmeldi. Zorluk çekmedi. Kolay değil 420 kilometre yol yürüyeceksiniz. Kimi zaman ayaklarınız şişer acı verir. Bunları yaşamadı. Yağmur gördük çamur görük soğuk gördük cehennem sıcağı yaşadık, son 100 yılın bu güzergahtaki en sıcak günlerini yürüyerek geçirdik. Terledik yılmadık heyecanımızda en ufak bir eksilme olmadı.

VURGUMUZ DEVAM EDECEK

Türkiye siyaseti açısında Türkiye demokrasisi açısından önemli bir etki yarattı. Bu devam edecek. Yürüyüş olarak değil ama ısrarlı vurgumuz devam edecek. Kutuplaştırıcı değil birleştirici sözlerimiz artarak devam edecek.

Güvenlik güçlerine de teşekkür ediyorum. Bizle yürüdüler. Emek vermediler. Taşkınlık olmadı.

AKSÜNGER:  CESARET OLGUSU ORTAYA ÇIKTI

Aksünger ise şu değerlendirmeleri yaptı;

"Adaletin vicdan olduğunu ortaya koyduk. Yürüyüş direnişti. Meşakkatliydi. Tahriklere kapılmadan yürüyen bir kitle oldu. Bir zaman sonra halk yürüdü. Onurlu bir yürüyüştü. Cesaret olgusu ortaya çıktı. Yoldaşlık ortaya çıktı.

Yollarda ciddi destekler vardı. İstanbul’da mitingde milyonlar vardı. Dışarıda kalanlar vardı. Mitingde önemli mesajlar verildi. 

Türk Siyasi Tarihi açısından önemli bir dönemeç, tarihe geçecek bir direnme eylemi. Türkiye’de adaletsizliği ortaya koyanlara mesaj verdik. Bu mesaj alınmazsa demokratik her türlü hakkımızı ortaya koyacağız Biz tek adam rejiminin olmamasını istiyoruz. Adalet istiyoruz. 

GENEL BAŞKAN RİSK ALDI BAŞARDI

70 yaşında bir insanın (Kılıçdaroğlu) 400 kilometre yürüyeceğini söyleselerdi bir çok kişi inanmazdı. Genel Başkanımız büyük azim gösterdi. Siyaset risk alma işidir. Genel Başkan büyük risk aldı başardı. Ülkede muhalefetin, haksızlığına uğradığını düşünenlerin lideri oldu."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.