Dolar 32,5262
%0.24
Euro 34,8574
%0.39
Altın 2.476,680
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sırada topçular ve Fırtına obüsleri var

Sırada topçular ve Fırtına obüsleri var

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Katar’daki üsse yeni asker sevkiyatı yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 08:44

İstanbul’daki 1. Ordu’dan yaklaşık 45 komando (mavi bereli) öncek gün Katar’a gitti. Yeni sevkiyatın ABD ile Katar arasında teröre karşı yeni bir anlaşmaya varıldığı güne denk gelmesi dikkat çekti. Daha önceki sevkiyatlar dikkate alındığında Suudi Arabistan liderliğindeki Arap ülkelerinin kapatılmasını istediği Katar’daki Türk askeri üssünde bulunan asker sayısı 150’yi aştı. Katar’daki üste ilk etapta 88 asker gitmiş, kısa süre önce de 23 asker daha gönderilmişti.

FIRTINA OBÜSLERİ DE GİDECEK

Katar’a önceki gün bu ülke askerlerine eğitim verecek komando gönderildiği, mühimmat veya askeri araç sevk edilmediği öğrenildi. Katar’a bir sonraki sevkiyat ise 16-19 Temmuz tarihleri arası olarak planlandı. Bu sevkıyatta 1. Ordu’ya bağlı topçu birliklerinden 25 kadar asker olacak. Askerlerle birlikte TSK’nın Suriye sınırında YPG ve DEAŞ güçlerine karşı kullandığı 40 kilometre menzile sahip bir veya iki Fırtına obüsü ile üç adet zırhlı araç da Katar’a gönderilecek. Fırtına obüsü ileride Katar’la yapılacak ortak askeri tatbikatta kullanılacak. Türk askerleri 2014 yılında iki ülke arasında imzalanan anlaşma uyarınca bulundukları üste 19 Haziran’dan bu yana eğitim veriyor.

KATAR DA DOĞRULADI

Katar Silahlı Kuvvetleri de yaptığı yazılı açıklamada, ülkeyi yeni Türk askerlerinin geldiğini doğruladı. Açıklamada, “Doha ile Ankara arasında savunma alanındaki bu işbirliği terörle mücadele ve bölgede istikrar ile güvenliği koruma çabaları kapsamındaki ortak vizyonun parçasıdır” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.