Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirince'de 200 yıllık tarihi Rum evleri yandı

Şirince'de 200 yıllık tarihi Rum evleri yandı

İzmir'in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi'nde birbirine bitişik tarihi 2 Rum evi, belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında büyük çapta zarar gördü. Yangın, 3'üncü eve sıçramadan itfaiye ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. 200 yıllık tarihi evler yandı

  • Ege Postası
  • 01.01.2017 - 09:39

Şirince 218 Sokak'ta bulunan 200 yıllık tarihi Rum evinde, bugün saat 15.30 sırralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın bitişikteki, bir diğer tarihi eve sıçradı. 80 yaşındaki Ali Posta ve bitişiğindeki konutta oturan kız kardeşi 74 yaşındaki Şermin Posta'ya ait evlerde çıkan yangını görenler, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. 

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, söndürme çalışması başlattı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, evlerde büyük çapta hasar oluştu. Yangında ölen ve yaralanan olmadı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın, 3'üncü bir tarihi eve sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangını kesin çıkış nedenin belirlenmesi için çalışma başlattı. 

Mahalle sakinleri, birbirine bitişik yapılardan oluşan tarihi yerleşimde yangına karşı önlemlerin yetersiz olduğunu öne sürdü. Şirince Tüketim Derneği üyeleri ise herhangi bir olumsuzluğa karşı tatbikat yapılması çağrısı yaptı. Jandarma, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. 

İTAFİYE ERİ YARALANDI

Yangından bir engelli vatandaş ve annesi yara almadan kurtarılırken, yangına müdahale eden bir itfaiye eri üzerine duvar devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

Yangın sırasında evlerden birinde bulunan engelli Sevilay Posta ve annesi Selvi Posta itfaiye erlerinin başarılı çalışması sonucu çıkarıldı. Yangına müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinden Mustafa Çınar, ev duvarının üstüne devrilmesi sonucu ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Çınar'ın durumu henüz netlik kazanmadı. Nedeni henüz bilinmeyen yangın Şirince'de büyük paniğe neden oldu.

Yangın sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Şirince'de felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "İZSU'nun burada bir an önce yangın vanalarını her sokağa yerleştirmesi gerekiyor. Araçlar giremiyor. Yollar dar" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.