Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas katliamının acısı 24. yılında

Sivas katliamının acısı 24. yılında

Madımak katliamında yaşamını yitirenler Buca’da şiirler ve  türkülerle anıldı. Bucalılar 33 aydın ve 2 otel görevlisinin Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve tarihe ‘Sivas Katliamı’ olarak geçen acı olayları 24. yılında düzenlenen etkinlikle andı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2017 - 10:12

Sivas katliamının 24. yıldönümünde yaşamını yitirenler Buca’da saygıyla anıldı. Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden 33 aydın ve sanatçılarla 2 otel görevlisinin otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve tarihe Sivas katliamı olarak geçen acı olay 24. Yılında Buca da anıldı. Buca Belediyesi tarafından Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine  CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin Akçay, Alevi Bektaşi İnanç Derneği Başkanı Abidin Zeynel, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Bucalı katıldı. 

Anma töreninde konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, “ 24 yıl önce Sivas’ta hepimizin yüreğini kanatan bir katliam yaşandı. Yaşanan bu vahşetin ateşi hala yüreğimizde yanıyor. İnsanların dini, siyasi düşüncesi, yaşam tarzı farklı olabilir. Bunların hepsini ülkemizin bir zenginliği olarak görülmesi gerekiyor. Bizler ne olursa olsun bu topraklarda barışı, kardeşliği bir arada yaşamayı devam ettireceğiz. Hiçbir güç, ne yaparsa yapsın, nasıl bir tezgah içinde olursa olsun bu ülkenin insanını bölemeyecek Buna müsaade etmeyeceğiz. Sivas’ta katledilenler, aydın, ilerici, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan bir yapının fertleriydi.  Onların bıraktığı yerden bu meşaleyi daha da ileriye taşımak için elimizden geldiğince mücadele etmeye devam edeceğiz “ dedi.

Anma etkinliği Bucalı şair Vedat Araz’ın okuduğu duygu dolu şiirler ve Hüseyin Kurtulmaz, Okan Koç, Gökhan Kaya ve Burak Demirci’den oluşan grubun Sivas şehitleri için seslendirdiği türkülerle geç saatlere kadar devam etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.