Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Son durum hakkında üyelerini bilgilendirdi

Son durum hakkında üyelerini bilgilendirdi

Türkiye Denizciler Sendikası yöneticileri, üyelerini İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de devam eden grevde son duruma ilişkin bilgilendirdi.

  • Ege Postası
  • 03.08.2017 - 00:53

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de süren greve ilişkin son durum hakkında üyelerini bilgilendirdi. 

TDS Başkanı Hasan Pekdemir, Konak Vapur İskelesi'nde düzenlenen toplantıda, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması nedeniyle 12 Temmuz'da başlayan grev sürecinde belediye yöneticileriyle görüştüklerini ve önemli bir aşama kaydettiklerini söyledi. 

Sendikanın Genel Mali Sekreteri Cevahittin Yeşiltaş da İZDENİZ AŞ'deki 256 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde istedikleri oranı kabul ettirdiklerini ve ortalama yüzde 12-15 arası zam alabileceklerini ifade etti. 

Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılan üyeler, zam oranlarını değerlendirdi. Oylamaya katılan 188 işçiden 111'i grevin sona ermesi ve belediyenin önerdiği zam oranının kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Belediye ve sendika yöneticilerinin yarın bir araya gelerek, grevle ilgili son kararı kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.

Türkiye Denizciler Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması nedeniyle daha önce alınan grev kararını 12 Temmuz'da Bostanlı Vapur İskelesi'ne asarak uygulamaya koymuş, grev nedeniyle İZDENİZ'e ait yolcu vapurları ve arabalı vapurlar hizmet vermeyi durdurmuştu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.