Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medya operasyonunda flaş gelişme

Sosyal medya operasyonunda flaş gelişme

İzmir’de geçtiğimiz hafta aralarında sendikacıların da yer aldığı isimlere yönelik sosyal medya operasyonunda flaş bir gelişme yaşandı. Aralarında Genel-İş Sendikası yöneticisi Ayhan Tural’ın da yer aldığı isimler serbest bırakıldı. Sosyal medya operasyonunda flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 15:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  İzmir'de 10 Ağustos günü sabaha karşı düzenlenen polis operasyonuyla aralarında sendikacılar, gazeteci, sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda isim sosyal medya paylaşımları nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı.

7 gün boyunca gözaltında kalan sosyal medya mağduru 16 kişi, bugün savcılığa götürüldü. Sendikacılar, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcileri öğlene kadar süren sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

DİSK'e Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Yöneticisi Ayhan Turhal ve diğer mağdurlara destek olmak amacıyla adliyeye akın eden emekçiler, yaptıkları eylemle tepkilerini dile getirdi. Sendikacı arkadaşlarına destek olan işçiler, gözaltı kararının kaldırılması ve Turhal ile birlikte tüm isimlerin serbest bırakılmasını istedi.

SENDİKA YALNIZ BIRAKMADI

Arkadaşları Turhal’a destek olan isimler adına ortak açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Son günlerde yeni Türkiye’de yeni model olan suç türleri ortaya çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Bayraklı Adliyesi’nde görüyoruz. Sendikamız Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Mali Sekreter’imiz Ayhan Tural, geçmişte sendikamızda çalışan Filiz Yalçın, ÖDP üyesi Umut Avcı, demokrasiyi, çağdaşlığı, özgür düşünceyi temsil ettiği için 7 gün önce gözaltına alındı.  Biz bugün arkadaşlarımızı hak, hukuk, adalet içerisinde bu adliye binasından alıp gerçek yerlerine özgürlüğüne kavuşturmak için, yanlarında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Son günlerde yalnızca düşüncelerini dile getirdiği için emek, hak ve adalet savunucularına karşı artarak devam eden baskı ve gözaltılar demokratik bir ülke gerçeği ile örtüşmemektedir. Siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri sindirmek ve cezalandırmak için OHAL’i tüm toplum kesimlerine yönelik kalıcı bir baskı aracı olarak kullandığı izlenimi bizleri derin endişeye sevk etmektedir” dedi.

BOZDAĞ’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTILAR

Anayasadaki düşünce özgürlüğünü hatırlatarak sözlerini sürdüren Memiş Sarı şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın “Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok” açıklaması henüz yeni yapılmışken karşılaşılan bu gözaltı ve tutuklama manzaraları bırakınız iddia edildiği gibi bir ileri demokrasiyi bu ve benzeri uygulamalar olsa olsa demokrasiden ne denli uzaklaşıldığının göstergeleri olacaktır. Emek ve demokrasi mücadelesinin ulusal ve uluslararası kurumlarından birisi olan DİSK Genel-İş’in yöneticilerinden İzmir 5 No’lu  Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural’ın tüm İzmir halkı tarafından tanınan birisi olmasına rağmen gözaltına alınması kabul edilebilir değildir. Ülkemizin evrensel insan hakları bakımından itibarını zedeleyen ve insanlarımızı demokrasiye dair umutsuzluğa sevk eden bu uygulamalardan derhal vazgeçilmeli ve Ayhan Tural, ÖDP Üyesi Umut Avcı, 78’ler Derneği Üyesi Filiz Yalçın derhal serbest bırakılmalıdır.”

“ADALET KAZANACAK!”

“Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” “Hak hukuk, adalet” sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Sarı, “Adalet halkın ekmeği, işçinin alın teridir. Bugün adaletsizlik yapanlar yarın o gerçek adalete sahip çıkmak için bizlerden destek bekleyecekler. Biz yine adalet diyeceğiz. Adalet kazanacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Hakim karşısına çıkan isimler bugün akşam saatlerine kadar savunma yaptı. Duruşmanın ardından Ayhan Tural ve diğer 15 isim serbst bırakıldı.

İzmir'de sosyal medya operasyonu: 16 gözaltı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.