Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medyada Deniz Gezmiş kavgası büyüyor

Sosyal medyada Deniz Gezmiş kavgası büyüyor

'Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için CHP'liler tarafından yapılan anma törenlerine MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş tepki göstermişti. Karşılıklı açıklamaların ardından bu kez topa CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven girdi ve Karataş'a çok sert yanıt verdi. Sosyal medyada Deniz Gezmiş kavgası büyüyor

  • Ege Postası
  • 07.05.2017 - 23:52

‘68 hareketinin liderlerinden olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972 yılında idam edilmesinin 46. yılında ülkenin birçok yerinden anma etkinlikleri düzenlendi.

İzmir’de de bir çok belediye, anma etkinliği düzenlerken MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan CHP'ye tepki gösterdi. CHP’nin ‘ruh çağırdığını’ belirten Karataş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “RUHSUZ'laşan CHP ruh çağırmaya başlayınca, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ruhuyla buluştu! Yabancı değillerdi. PKK sevicileri de zaten vardı CUK oturdu"

Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya da tepki gösteren Karataş, "1 İleri 2 geri dans ederek haber sunan İ.Küçükkaya FETÖ ve PKK uzantılarını cilalarken, Deniz Gezmiş-Mahir Çayan'ı da unutmadı.Yakışmadı değil. İ.Küçükkaya sevdalısı bir kadınla, chp-hdppkk-fetö-Peri'nçek'i harmanlarken, kominist Marksist ideolojiyi unutmuyor! Yürü kim tutar seni Blokçu” dedi.

 

CHP'Lİ SARIKÜSE'DEN JET YANIT

Karataş'ın sözlerine yanıt ise yine sosyal medya üzerinden CHP'li Sarıküse'den geldi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Cumhuriyet Halk Partisi'nin terörist unsurlarla aynı kefeye konmasına tepki gösterdi, 16 Nisan referandumuyla ilgili eleştiride bulunarak yanıt verdi. 

MHP İL BAŞKANLIĞI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Diğer yandan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sarıküse'nin verdiği tapkinin ardından MHP İzmir İl Başkanlığı, yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlara yer verildi: 

"İl Başkanımız Sayın Necat Karataş’ın twiter paylaşımlarıyla ilgili olarak bazı siyasi partilerin temsilcileri hadlerini aşarak açıklamalar yapmışlardır.

İl başkanımızın paylaşımları idam edilen şahsiyetleri değil bizzat gerçeklerin farkında olmayan, farkında olsalar bile takiye yaparak gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan CHP zihniyetini hedef almıştır. Kaldı ki, 1972 yılında TBMM tarafından onaylanan idam cezası oylamasında çok sayıda CHP milletvekili “ASILSIN=Evet” oyu vermiştir. Meclis'teki oylamada 144 CHP'liden idamlara hayır diyenlerin sayısı 47 idi. O 48. ret oyu, Senato'da 34 üyesi bulunan CHP'den idamlara hayır diyenlerin sayısı ise 18 idi. Üstelik idamlar sırasında 12 Mart ara rejim hükümetinin Başbakanı, eski CHP'li Nihat Erim'di.

Gerçekler bu kadar açık ve ortadayken bazı CHP’lilerin yaptığı takiye ve durumdan vazife çıkarmaları son derce komiktir. Bizce bu güruh takiyeyi bir kenara bırakarak, takkeyi önlerine koyup düşünmelidirler!

Üniversite ve Milli Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını ağızlarına almaları da bir başka garabettir. Geçmişte Şehidimizin yanında olmayıp Atatürkçü Milliyetçi mücadele vermeyenler ve bölücü örgütlerin gizli desteğini yapanlar nazarımızda bir tek yere sahiptir o da acınacak halleridir.

Susuyorsak, siyasi tarihimizi bilmediğimizden değil, onurumuzdan ve ülkemizin birlik ve beraberliğini düşündüğümüzdendir. Bilmeyenlere de buradan bildiririz!

CHP İL BAŞKANI GÜVEN: "RUHSUZLUK!"

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın yazılı açıklamasıyla CHP'yi hedef alması üzerine CHP İzmir İl Başkan Asuman Ali Güven partisinin sosyal medya hesabı üzerinden çok sert bir açıklama yaptı: 

Güven, "Ruhsuzluk, Türkiye'nin bağımsızlığını, milletin kardeşliğini isteyen 3 Fidan'a terörist muamelesi yapmaktır."

''Darbeler öncesi ve sonrasında kaybettiğimiz gençlerimizi senin-benim gencim diye ayırmak bölücülük ve kafatasçılıktır''

''Asıl; makamlarını ve çok partili sistemi, Atatürk'e ve onun kurduğu CHP'ye borçlu olduğunu unutanlar RUHSUZDUR'' ifadelerini kullanarak Karataş'a çok sert yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.