Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'in önerisiyle yapıldı: Başkanlardan referandum zirvesi!

Soyer'in önerisiyle yapıldı: Başkanlardan referandum zirvesi!

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in önerisiyle nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerde CHP'den belediye başkanlığı yapan isimler referandum gündemiyle Silivri'de bir araya geldi. Soyer'in önerisiyle yapıldı

  • Ege Postası
  • 12.02.2017 - 16:48

EGE POSTASI - Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), Anayasa Referandumu öncesinde Belediye Başkanlarının fikirlerini almak ve yerel seviyede belediyeler için ortak bir dil, ortak bir söylem oluşturmak amacıyla değerlendirme toplantılarının startını Silivri'den verdi.

SOYER'İN ÖNERİSİ

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in önerisiyle nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerde CHP'den belediye başkanlığı yapan isimler bir araya geldi.

İZMİR'DEN 3 BAŞKAN

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya İzmir'de Soyer dışında, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş katıldı.

ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI

Marin Princess Otel'de gerçekleşen toplantıya katılan 50'ye yakın başkan arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu gibi isimlerde yer aldı.

HAYIR OYLARI ÖNDE

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, referandum sürecine ilişkin kamuoyu araştırması sunumu gerçekleştirdi. Ağırdır'ın resmi referandum startının başladığı süreçte 'Hayır' oylarının 2-3 puan yüksek olduğunu söylediği öğrenildi.

BAŞKANLAR ÖNERİLERİNİ AKTARDI

Moderatörlüğünü SODEM Onursal Başkanı Av.Selami Öztürk'ün üstlendiği toplantıda belediye başkanları kentlerdeki durumu, kampanya ile ilgili söylem ve strateji önerilerini paylaştı. Toplantının sonuç bildirgesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilecek.

SOYER:BAŞKANLARIN HEPSİ UMUTLU

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Ege Postası'na yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“Süreçte ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Çok verimli geçti. Amaç ortak dil oluşturmak. Sürece katkımızın kendi ilçemizde sınırlı kalsın istemiyoruz.Türkiye'ye yönelik algı oluşturmalıyız. İlk toplantıda nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerdeki belediye başkanları katıldı. İlerleyen günlerde nüfusu 50 binin üstündeki ilçelerin başkanlarıyla da bir araya geleceğiz. Genel anlamda herkesi kucaklayıcı bir kampanya olması ve siyasi kampanya yürütülmemesi noktasında hem fikir olduk. Toplantıda yer alan tüm başkanlarımız umutlu olduklarını söyledi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.