Dolar 32,3330
%0.16
Euro 35,1734
%-0.03
Altın 2.240,510
%-0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu: Duruş sergilesinler kafamı kazıtacağım!

Soylu: Duruş sergilesinler kafamı kazıtacağım!

Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Ege Postası'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu, ilçedeki muhalefeti (CHP) hedef aldı, "Onlar için ilçeye bir yatırımın yapılmaması önemli. Engellenince mutlu oluyorlar. Allah Menderes'i korumuş" dedi. Başkan Soylu'dan ilçedeki muhalefete yönelik sert mesajlar:

  • Ege Postası
  • 29.03.2017 - 09:28

EGE POSTASI - Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, başkanlıktaki 3 yılını geride bırakırken, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'nı Menderes'te ağırladı. Soylu, Avcı ve Umutoğulları'nın sorularını yanıtladı. Soylu, nasıl bir belediyecilik anlayışında olduğundan, yaptıklarına, ilçedeki muhalefetten, referanduma kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

3 yıl geride kaldı. Belediye başkanlığı zor m? Hayal ettiğiniz gibi m? Ne tür sıkıntılar yaşadınız'

SOYLU: "Zor değil de başkanlığı zorlaştırıyorlar. 3 yıllık geçirdiğimiz süreçte bizi yoran pes etme noktasına geldiğimiz 'yeter' dediğimiz anlar oldu. Hastanenin kat artışı için Büyükşehir'le mücadele ettik. Spor tesisleri için kendi meclisimizde geçirilmesinde sıkıntılar yaşadık. Mücadele verdik. Yüzme havuzu yapacağız. Plan tadilatları var, reddedildi. Bu anlamda zorlaştırıyorlar. Biz kafamızdaki modeli uyguluyor muyuz! Elimden geldiğimce uygulamaya çalışıyorum. Hayallerim düşüncelerim vardı. Büyük çoğunluğunu zorda olsa emek vererek arkadaşlarımızla hayata geçirdik, yapmaya da devam ediyoruz. Vatandaşın mutluluğunu görünce bütün yorgunluğumuz bütün sıkıntılar acıların hepsi bir kalemde gidiyor. Kindar yapım yok. Vatandaşın mutluluğuyla keyifleniyoruz. Daha çok çalışıyoruz. Bu anlamda istediklerimizi pes etmediğimiz için hayata geçirdik.”

Zaman zaman Menderes'te 'İstemezükçü' zihniyet olduğuna vurgu yapıyorsunuz...

SOYLU: "Maalesef Menderes'te istemezükçü zihniyet var. Biz burada seçim kazandık. Yerel seçimlerde kafalarında 'yüzde 70'le kazanırız' düşüncesi vardı. CHP'nin belediye başkan adayı pijamayla seçim gecesi evinde oturuyordu. Çünkü seçimi kazanmayı garanti gözüyle görüyordu. Seçimin kaybedilmesinden sonra büyük bir hazımsızlık dönemi yaşadılar. Çünkü yıllardır CHP tarafından yönetilen bir ilçe. 'SSK müdüründen, memurdan belediye başkanı mı olur' anlayışındaydılar. 'Müdür gibi oturur memur gibi oturur gider' diye düşünüyorlardı. Genel Başkanları SSK'da genel müdürdü. SSK'da biz onların pisliklerini temizledik. İlkleri yaptık. 'Bir şey yapamaz gider' diye düşündüler. Biz hızlı şekilde çalışmaya başladık. Bütün projeleri bir bir hayata geçirdik. Bunu görünce karşımızdaki zihniyet telaşa kapıldı. 3 yılda bunca işi yaptık. Ivır zıvır işler değil. Hastane, doğalgazın gelmesi, Özdere Meydan, Çukuraltı projesi, çevre yolu, spor tesisleri, düğün salonları daha bir çok proje, hepsi vatandaşın genelinin ihtiyacıydı. Biz de hayata geçirdik. İlçenin tamamının sorunlarını çözen projeler yaptık. CHP'nin içinden aldığımız meclis üyeleri var. O dönemde içeride de mücadele ediyorlardı. 'Yaptırtmayalım kaybettirelim' diyorlarmış. Bu anlayışla defans yaptılar. Anlayışları bu...Ancak biz pes etmeyiz. Mesela yüzme havuzu projesinde de Büyükşehir'de tıkandı. Yüzme havuzunu biz kazandıracağız. Bu hizmetler hızlı şekilde gelmesi gerekirken bunları uzatıyorlar. 4-5 ayda yapacağımız projeyi bir buçuk yılda yapıyorsunuz. Emziği alınmış çocuklar zırlar. Biz bunu yapmıyoruz. Bahane üretmiyoruz. Pes etmeden işimizi yapıyoruz. Susuyoruz mücadelemizi veriyoruz. Bana zarar vermiyorlar, partime zarar vermiyorlar. Bu yaz yüzecek çocuklaara zarar veriyorlar.”

Genel anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla aranız nası? Koordinasyon var mı aranızd? İzmir'de belediye başkanları bir araya gelemiyor. Üvey evlat mısınız, yoksa istediğiniz yatırımları alıyor musunuz'

SOYLU: "Belediye başkanları neden var. Kente hizmet etmek için var. Ortak istişare kültürünü hayata geçirmesi gereken Büyükşehir Belediye başkanıdır. Neden istemezükçüler çünkü karşınızdaki insanlar hizmet üretemiyorlar. İzmir'in önünü açacak İzmir'i bir üst sınıfa atlatacak projeler yapamayınca yapılanlara karşı çıkıyorlar. İstemezükçü anlayışın altında yatan en önemli neden bu....Üçüncü köprüye hayır, Kanal İstanbul'a hayır, Konak Tüneli'ne hayır havalimanına hayır...Ülke genelinde de bu anlayış var. Büyükşehir ağzımıza bir parmak bal çalıyor. Benim aldığım destek Çukuraltı Projesinde yüzde 50 bedelini aldım. Bir de Özdere Meydanı projesinde yüzde 50 alındı. O da benden önceki başkanın hazırladığı protokol gereği... Onun dışında biz Büyükşehir'den yaptığımız projelerle ilgili zerre destek almadık. Şu işi tamamen Büyükşehir yaptı dediğimiz bir iş olmadı. Bir baba iki çocuğu var. Diğerine ayakkabı alıyorsa diğerine de almak zorunda. Bir çocuğuna ayakkabı diğerine çorap olmaz”

CHP'nin sert muhalefet yaptığı ilçelerden Menderes...İlçe Başkanı Ahmet Pala'nın ciddi şekilde radarındasınız... Muhalefeti nasıl değerlendiriyorsunuz'

SOYLU: "Kendi adımıza üzülmüyorum. Allah Menderes'i korumuş. CHP'nin adayı da farklı partinin adayı da bağımsız aday da seçim kaybetti. Niye bu adamlar saçma sapan açıklamalar yapmıyor. Bir tek CHP mi seçim kaybetti. Neden diğer arkadaşlar bu zat gibi açıklamalarda bulunmuyor. Yaptığımız işlerle ilgili 'Allah razı olsun güzel işler yaptı' diyorlar da neden sadece CHP'nin adayı çocukça açıklamalar yapıyor. Biz durduk yere onlara bir şey demiyoruz. Benim işim CHP ilçe başkanıyla uğraşmak değil. Bana insanlar hizmet için oy verdi. Başka bir misyon vermedi. Git polemiğe gir laf söyle onları yıprat diye oy vermedi. Bu ilçenin hasretini duyduğu hizmetler var. Ben de enerjimi hizmet noktasında kullanıyorum. Onlar gibi dedikodu yapsaydım hizmetleri yapamazdık. Bu arkadaşlar hazmetmeyi öğrenecekler. Yaptığımız işlerde kazanan taraf sadece vatandaş olur. Hiçbir partilimiz veya ben eşim dostum rant sağlamadı. Hiç önerileri yok. Önerileri olsa alalım. Devlet hastanemizin inşaatı durdu. 1 Ocak-31 Mart arasında hava şartlarından durabilir maddesi var protokolde... Nisan başında başlanacak. Dedikodu başlattılar. 'Bülent Soylu kandırdı milleti, çalışmalar durdu' diye...Hastanenin yapılmamasından dolayı neden mutluluk duyuyorsunuz. Bu hastane yapılsın varsın ben seçimi kaybedeyim. Benim için yapılması önemli. Onlar için yapılmaması önemli. Hastane durdu 'yapacağımız bir şey var mı' demeleri lazım ama onlar mutluluk duyuyor. Nasıl bir zihniyet bundan mutlu olabiliyor anlamış değilim. O nedenle diyorum Allah Menderes'i korumuş. 2 sene var. Bizzat Büyükşehir tarafından bir hizmeti getirsinler ilçeye kazandırtsınlar. İçme suyu ishale hattı demesinler. Önce derslerine çalışsınlar. Oturacak 3 yılda 30 ilçeye Büyükşehir ne yapmış bakacaklar. Menderes'e ne yapmış bakacaklar. Aziz Bey'in yapışacaklar ensesine yaptıracaklar hizmeti. Görelim yiğitliklerini. Yer isterlerse vereceğim yeri. Kazandırsınlar memnuniyet verici bir eseri ben yardımcı olacağım. CHP ilçe başkanı demek dedikodu yapmak değil. Büyükşehir Belediyesi var. Senin partilin. Gideceksin geçeceksin karşısına bizim şu eksiklerimiz var diyeceksin. Ben o zaman bu arkadaşlar Menderes'i seviyorlar diyeceğim. Ya da engel olunan projelere yönelik duruş sergileyeceksiniz. Neden yapılmıyor diye soracaksınız Büyükşehir'e...Vallahi duruş sergilesinler kafamı kazıyacağım. Yapamazlar. Duruş sergileyemezler. Neden koltuk sevdaları var. Makam sevdası var. Biz de makam sevdası yok millet sevdası var. Ben Menderes'e aşığım. Kilit parke taş getirsin kim getirirse elini öperiz. Onlar nasıl yıktırırız diye uğraşıyorlar. Yoksa Çukuraltı projesinde Akşener gibi kına mı yakacaksınız. Vatandaşın mutluluğundan mutsuz oluyorlar.”

Nasıl bir belediyecilik anlayışınız var, 3 yıl da nasıl bir belediye başkanı profili çizdiniz'Anketlerde memnuniyet oranı yükse? Bunun sırrı nedir'

SOYLU: "Göreve başladık. Ana söylemlerimizden biri sevgi saygı samiyet. İnsan dedik önce...Bu sloganla yola çıktık. Evde sağlık hizmetleri başlattık. Eğitim merkezi kurduk. Evinde kimsenin görmediği duymadığı yardım bekleyen yüzlerce binlerce hasta engelli vatandaşımıza el uzattık. Sessiz çoğunluğun sesi olduk. 16 bin kişiye ulaştık evde sağlık hizmetinde. Ücretsiz servislerle taşıdığımız öğrencilere ücretsiz eğitim verdik. İnsana yatırım yaptık. 25 bin kişinin bizzat evine girdik. Hizmet götürdük. Kimseyi ayırmadan hizmet yaptık. Sen CHP'limisin o partili misin, şu partili misin demedik. Bana 'sana oy vermedik çok mahcubuz' diyen binlerce vatandaş var. Halı sahası olmayan tek ilçeydik. Şuan da bir çok spor tesisi açtık. Fırat Çakıroğlu Tesisi bir çok bakımdan mükemmel bir tesis. Köylerde yürüyecek yol yoktu biz spor tesisleri, meydanlar yaptık. Bir belediye başkanı var. Vatandaşının cenazesinde düğününde yanında. Sabah esnaf ziyareti yaparak belediyeye giderim. Kapım açık. Vatandaşla sürekli görüşüyorum. Kültür faaliyetlerimizi aralıksız yapıyoruz. Deve güreşleri kültürümüzü canlı tutuyoruz. 15 bin kişiyi deve güreşi etkinliğinde gezdim. Başka kimse yapamaz. Ben hizmet yapıyorum çünkü vatandaşla aramda sorun yok. Rahat rahat o nedenle geziyorum. İşte bu yüzden memnuniyet oranı yüksek çıkıyor. Doğalgaz getirdik. Önceden iki kazan giyiyorlardı evde. Şimdi şortla geziyorlar. Ama çıkıp ne diyorlar. 'Doğalgazı Büyükşehir getirdi' Olacakl iş değil. Öyle deme be kardeşim. Emeğe toprak atılmaz. Yalanın kuyruklusu. Bu millet doğalgazı ilçeye kimin kazandırdığını biliyor. Millet bunlara gülüyor. Boşa dönüyorlar.”

Yerel seçimlerde 99 seçim vaadiniz vardı. 3 yıl da ne kadarını tamamladınız' Hangi proje sizin için özel'

SOYLU: "Yüzde 70'ini hayata geçirdik. Büyük ihtimalle 5 yılın sonunda yüzde 90'nını hayata geçireceğiz. Projelerimizin hepsi vatandaşlar için özel ve anlamlı. Benim için hepsi özel. Birisi bin kişiyi mutlu eder diğer proje bir kişiyi mutlu eder. Mutlu ediyorsak bizdeki yeri özeldir. Menderes'te Kadın Kulübü yazan bir mekanın hayalini kuramazdılar. Ayyıldızlı Park. 12-13 yere kadın merkezleri oluşturduk. Kadını hayatın içinde aktif hala getirdik. Birde çıkıp ne diyorlar 'AK Parti kadını kapatıyor.' Bu kadar yalan olmaz."

Belediye başkanları genellikle maddi problemlerden dolayı yakınır. Projeleri nasıl bir kaynakla  yapıyorsunuz'

SOYLU: "İller Bankası'ndan uzun vadeli borçlanmalar yaptık. Elimizdeki kaynakları değerlendiriyoruz. Gelir getirici projeler oluşturuyoruz. Bu hizmetleri böyle yapıyoruz. 4-5 milyona yaptığımız 2-3 projenin değeri bugün 20 milyonun üstünde..."

Referandum var. Bu süreci AK Partili bir belediye başkanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz'

SOYLU: "20 gündür aktif olarak çalıyorum. 18 maddeyi alıyorum birinci maddeden başlamak üzere tamamını vatandaşa okuyorum açıklıyorum. Sorduğu sorulara yanıt veriyorum. Söyleşi halinde oluyor. Bir ya da iki kişidir olumsuz görüş beyan eden. Geriye kalan 20 günde tempoyu arttıracağız. Çalışmalara hız vereceğiz. Her akşam iki mahalle geziyoruz. Yalansız dolansız riyasız uydurma maddeler üreterek değil oylanacak maddelerin resmi yazılım şeklinde vatandaşa okuyorum. Çıkıp da bakkallar kapancak tek adam gelecek üç adam gitcek demiyoruz. Var olan metin üzerinden kafalardaki soruları yanıtlayarak çalışıyorum. Menderes'ten güçlü evet çıkacak. Türkiye geneli güzel olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de kimlerle savaştı. Buna bakacaklar. 300 bin vatan evladını kimler şehit etti bakacaklar. Sonrada bugün kimler hayır diyor ona bakacaklar. Atatürk'ün Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda savaştıklarıyla bugün hayır diyenler aynı kişiler. Herkesin bu tabloyu iyi görmesi gerekiyor. Almanya neden hayır diyor İtalya Hollanda neden hayır diyor biri bana mantıklı izah etsin ben de gidip hayır diyeceğim.”

Vefa sizin için bir ilçe ismi değil. Özellikle şehitlerin isimlerini ilçenin çeşitli noktalarında yaşatıyorsunuz...

SOYLU: "Onlar canlarını vermemiş olsa biz burada olabilir miydik. Ömer Halisdemir ilk kurşunu sıkmasaydı bugün iş savaş vardı. Hala devam ediyordu.Bu insanlar canlarını vermişler. Bizim onların isimlerini bir yere vermemiz hiçbir şey. Bunu yapalım bari. Onların isimlerini yaşatalım. Bu memleketteki çocuklar manevi değerlere sahip çıksınlar. Hangi süreçlerden geçtiğini bilsinler. Nasıl nefes alıyoruz bilmeleri gerekiyor. Gençlerin manevi duygularını diri tutmamız gerek. Bu memleket için bu bayrak için canını vermiş herkes hangi görüşten olursa olsun onların isimleri yaşatmaktan onur ve gurur duyuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.