Dolar 32,5413
%-0.02
Euro 34,8889
%0.07
Altın 2.431,070
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'nun hedefinde CHP, Kocaoğlu ve Pala!

Soylu'nun hedefinde CHP, Kocaoğlu ve Pala!

Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, mahkemenin iptal ettiği Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesi, CHP'nin topyekün Menderes'te yaptığı alan çalışması ve ilçeye yönelik CHP kanadından gelen 2019 mesajları üzerinden Radyo Egepostası'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Hedefinde CHP, Kocaoğlu ve Pala!

  • Ege Postası
  • 29.12.2016 - 13:57

EGE POSTASI - Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Radyo Egepostası'na konuk oldu.

Soylu, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'yla gerçekleştirdiği sohbette Temiz İzmir Derneği'nin başvurusu sonrası mahkemenin iptal ettiği Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesi, CHP'nin topyekün Menderes'te yaptığı alan çalışması ve ilçeye yönelik CHP kanadından gelen 2019 mesajları üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CHP İzmir'de 'kardeş ilçe' projesi start aldı! İlk durak Menderes

ELLERİNDE METRELERLE GEZDİLER

Soylu Çukuraltı Sahil Yolu’nun, 2016’da bitirdikleri, gerçekten de Özdere'ye, Menderes'e çok şey katan önemli bir proje olduğunu anlattı, “CHP Menderes İlçe Teşkilatı,  meclis üyeleri, yöneticiler, biz projeyi yaparken  ellerinde pergeller, cetveller, metreler, mezuralarla gelip alana ölçüyorlar, biçiyorlar. Projede Büyükşehir'den destek aldığımız için o dönem Aziz Bey'i de aradım ‘Partilileriniz  ellerinde metrelerle ölçüyorlar, biçiyorlar, dava açacaklarını söylüyorlar’ dedim. O da bana bir şey dedi, ben onu burada  söylemiyorum. Biz işimize devam ettik. Yaz sezonuna yetiştirilemez denen işi  yaz sezonuna yetiştirdik. Vatandaşımızın hizmetine sunduk daha sonra yine aynı ekip yine ellerinde metrelerle geldiler, Özdere Çukuraltı Sahili'nde ölçüyorlar, biçiyorlar yanlarında da mahkemenin atadığı bilir kişi var.  Temiz İzmir Derneği diye bir derneğin açtığı dava sonunda mahkeme yıkım kararı verdi” dedi. Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

İÇİM YANIYOR

“Tabii benim içim yanıyor. Ben Özdere Çukuraltı sahil projesinin hazırlanmasında, o kış ayında, o dalgaların içinde, saat bir buçuklarda, ikilerde, kepçelerin başında, betonlar atılırken başında bekledik. Emek verdik.  Yediğimiz soğuğu, çektiğimiz çileleri unutamıyorum. Özdereli, Menderesli vatandaşlarımız projeden çok mutlu oldu. Yüzlerce insan geldi. Birçoğu da bana oy vermemiş insanlar. Hepsi de teşekkür ediyor. Yaşanabilir, herkesin huzurla gezip yürüyebileceği, denize girebileceği bir kordon oluşturduk. Çok emek verdik şimdi de yıktırmamak için  çaba göstereceğiz. Mahkeme bir karar vermiş, biz temyiz yoluna başvuruyoruz, yürütmeyi durdurmak için.  Adalete güveniyoruz en sonunda hak yerini bulacaktır. 

ATINI NALLAYAN MENDERES'E GELDİ!

İptal edilmesinden sonra isyan ettik.  CHP'de atını nallayan Menderes'e geldi. Madem sizin yaranız yok neden gocunuyorsunuz, neden anlatmak, izah etmek için uğraşıyorsunuz. Özdere'ye gelip alan çalışması yapmalarını tabii ki de manidar buldum.  Aslında şu anda ülkemizin içinden geçtiği süreci göz önüne alırsak, yaşadıklarımızı göz önüne alırsak  bizim bunları bugün konuşmamamız gerekiyor. CHP teşkilatlarının Menderes'e yapmış olduğu ziyarette de bunların konuşulmaması gerekiyordu. Memelektte o gün 20 şehit var. Milletin için yanmış, bizim içimiz yanmış, bakıyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP İl Başkanı, CHP Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanları, CHP'li Milletvekilleri CHP'li komşu ilçelerin belediye başkanları bir kamyon adam toplanmışlar, gelmişler milletin canının yandığı gün seçim çalışması yapıyor. Bu konuyla ilgili izahatta bulunuyorlar. Aslında konuşulması gereken konu bu... Mahkemenin verdiği her türlü karara boynumuz kıldan incedir bizim. Asıl konuşulması gereken konu mahalle yanıyor, ülke yanıyor siz gelmiş Menderes'te seçim çalışması yapıyorsunuz. Özdere Sahili’nde bir şekilde su akar yatağını bulur. O ayrı ama siz memlekette 20 şehidin olduğu gün kalkacaksınız Menderes’e geleceksiniz, seçim çalışması yapacaksınız. Bu konuyla ilgili ‘Vay efendim biz yapmadık biz etmedik’ diyeceksiniz.

AZİZ BEY YANINDAKİLERİN GAZIYLA YANIT VERDİ

Ben konu hakkında Aziz Bey'e ve Büyükşehir'e bir kelime laf etmedim.  Bu projenin başından  beri de  Büyükşehir Belediyesi bize yüzde 50 destek veriyor diye her yerde söyledim.  Kimsenin emeğinin üzerine bir kürek toprak atan bir insan değiliz. Bizi neden hedef ald? Oradakilerin yanında bulunanların yanlış bilgilendirmeleri, onların gazıyla yanıt verdi. 

BU İŞİ CHP MENDERES TEZGAHLADI

Konuşulmaması gereken, benim içimi çok acıtan cümleler kurdu. ‘Belediye başkanı namuslu olacak’ diyor. Evet bir belediye başkanı namuslu olacak ama bir belediye başkanının da ağzından çıkanı kulağı duyacak. Burada kalkıp benim ilçemde beni hedef alacaksın. Biz hem aile hem de devlet terbiyesi almış insanız. Bizim namusumuzla, onurumuzla ilgili kimse konuşamaz. Ben 43 yaşındayım. Bu konularla ilgili şahsıma, aileme , sülaleme ilişkin tek kelime zarar getirmemiş bir insanım.  Etrafındakilerin gazıyla hareket etmeyecek. Ben şerefim namusum üzerine yemin ediyorum bu işi CHP Menderes teşkilatı tezgahladı. 

CHP'NİN ÇAKTIĞI TEK ÇİVİ İLÇE BAŞKANI 

Kalkıp da Menderes'in mahallelerinde belli ortamlarda ‘Ben keriz miyim kendim uğraşacağım ben maşa kullanırım’ diyen CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala... Bilirkişileri alıp da orada cetvelle, pergelle gezen AK Parti İlçe Başkanı değil Menderes CHP İlçe Başkanı. Bir belediye başkanı namuslu olacak, doğru konuşacak. Biz namusluyuz, dürüstüz, onurluyuz, şerefliyiz ve bir tek derdimiz var Menderes'e hizmet etmek. CHP'nin Menderes'e çaktığı tek çivi İlçe Başkanıdır...

BÖLÜCÜ DEĞİL BİRLEŞTİRİCİYİZ

Bizleri bölücülükle suçluyorlar ya ben anlamadım biz nerede bölücülük yaptık. Şimdi ben o televizyon programında dedim ki HDP'li belediye başkanlarına hendek açtığı için belediyenin imkanlarını terör örgütü menfaatine kullandığı için, PKK'lı teröristlere destek verdiği için devlet bunları yargılıyor, tutukluyor, görevden alıyor. Siz çıkıp İzmir'deki belediye başkanları, Türkiye'deki belediye başkanları, CHP'li Milletvekilleri savunuyorsunuz. Siz çıkıp seçimle gelen seçimle gider demokrasiye bu aykırıdır diyeceksiniz. Adamlar yolları kazmışlar, kepçelerle bomba döşetmişler, siz bunlara seçimle gelen seçimle gider diyeceksiniz. Bunlara sahip çıkacaksınız, bunların avukatlığını yapacaksınız. Siz bunu yapanları savunmaya kalkacaksınız ben bunları söylediğim zaman ben bölücü olacağım. Siz birleştirici mi oldunuz şimdi memlekett? 20 şehidin olduğu gün Menderes'e toparlanıp bir kamyon  adam geleceksiniz, seçim çalışması yapacaksınız, ben bölücü olacağım. Biz bölücü değiliz, birleştiriciyiz. Biz hem yaptığımız hizmetlerle hem de söylemlerimizle , hem eylemelerimizle birleştiriciyiz. Bunu bütün Menderes halkı çok güzel bir şekilde biliyor.

3 YILDIR AZİZ BEY'E SAYGISIZLIĞIM OLMADI

Yaklaşık. 3 yıldır belediye başkanıyım. Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı'na hiç bir saygısızlığım, terbiyesizliğim olmadı. Bu projeyle ilgili de, kendisine gittim projeyi gösterdim 'destek verirseniz mutlu olurum vermezseniz de kırılmam size' dedim. 'Nasıl yapacaksın' dedi 'satarım bir tarla yaparım' dedim. Aynen aramızda geçen konuşmada buydu. 

BAL GİBİ SİZ YAPTINIZ

Şimdi çıkıp diyorlar ki 'biz yapmadık CHP Menderes yapmadı'. Bal gibi siz yaptınız. Bugün söylüyorum yarın da söyleyeceğim. Her gün her yerde söyleyeceğim. Ben bu yaptıklarımı babamın parasıyla yapmıyorum. Belediye başkanları Allahın en sevgili kullarıdır. Neden ' Milletin parasıyla millete hizmet ediyorsun ve milletin duasını alıyorsun. Öyle ben verdim, ben yaptım demekle olmaz. Bir kere ben demek şeytan demek. Ben yaptım ben verdim… Sen kimin parasını veriyorsun. Babanın parasını vermiyorsun. Ben de babamın parasını vermiyorum. Devletin parası, milletin parası... Milletin parasıyla yapılıyor bütün bunlar. O yüzden belediye başkanları iki kere düşünecek bir kere konuşacak.

VATANDAŞ HERŞEYİ GÖRÜYOR

Her zaman söylediğimiz bir şey var. Yanlış yaptığım zaman karşıma dikilmezseniz adam değilsiniz diyorum. Doğru yaptığımızda da yanımızda durmazsanız adam değilsiniz. Bu herkes için geçerli. Benimle birlikte siyaset yapan adamlar için de geçerli... Bizi yanlış yaptığımız noktada eleştir,  'kötü yönetiyor' de 'verdiğin şu sözü tutmadın' de... Neden diyemiyor işte siyaset yapacakları argümanlar ellerinde olmadığı için. İşte bu sefer de ne yapacaklarını şaşırıyorlar.  Böyle de siyaset olmaz. Mesela Menderes'te alan çalışması yaptılar. Bir tane adam bunlara gelin oturalım çay içelim demedi. Vatandaş her şeyi çok güzel biliyor. Vatandaşı bu kadar salak yerine koymayın ya.  Vatandaş her şeyi görüyor her şeyi de çok güzel bir şekilde biliyor. 

2019'DA DEPREM YAŞAYACAKLAR

2 seneden fazla var seçime. Memlekette o gün 20 şehit var. 15 gün evvel  45 şehit var. CHP bütün sülalesiyle Menderese seçim çalışması yapmaya geliyor. 'Menderes'i alacağız' diyorlar. Evet çok rahat alacaklar.  Ondan mı seçime iki yıl varken seçim çalışması yapmaya geliyorsu? Bunlar diyorlar ki yol kazası geçirdik. 2019’da deprem yaşayacaklar.   2019’da Menderes’te, yapacakları, anlatacakları bir tek şey olacak. Bizim yaptığımız hizmetleri anlatacaklar. Başka hiçbir şey anlatamazlar. Çünkü biz Menderesliye ne söz verdiysek tuttuk. 

UĞRAYIP MERHABA DEMEMESİNE ÜZÜLDÜM

Menderes artık CHP'nin arka bahçesi değil. Öyle kolay kolay geleceksiniz elinizi kolunuzu sallaya sallaya siz Menderes'te seçim alacaksınız. Bir kere Menderesli  her şeyi gördü. Biz Menderes'te ayrım yapmadan, herkesi kucaklayarak, vatandaşımızın tamamına hizmet ediyoruz. Mesela o gün CHP geldi Menderes'e...O kadar üzüldüğüm bir nokta büyük bir nezaketsizlik bence... Baktım çarşıda CHP Büyükşehir belediye başkanıyla birlikte geziyorlar. Benim makam arabam belediyenin önünde, yanında da baktım camdan büyükşehir belediye başkanının arabası duruyor. Uğrayıp merhaba diyen yok. Böyle bir şey olur mu olmaz. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EDNAN BEY Mİ'

Ben tanımıyorum bu beyefendiyi( CHP 1. Bölge Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı) o da atını nallamış koşa koşa gelmiş. Ya sen Menderes'in sorununu nerden bilirsin Menderes'in derdini sıkıntısını nerden bilirisi?  Bir de bakıyorum gazetenin biri manşetten haber yapıyor.  Bu Ednan beyin yapmış olduğu konuşmaları.  O da tabi çok manidar.  Demek ki yoldan geçen herkesin konuştuğu cümleyi manşetten haber yapıyorlar.  Diyor ki işte 'Büyükşehir'e hangi yüzle gidecek'.  Şimdi büyükşehir belediye başkanı Ednan Bey mi, Aziz beymi ' O şimdi bugüne kadar oradan aday olmuş şuradan aday olmuş... Ben onun konuştuklarına hiç bir şekilde cevap vermeyeceğim kendisini Güzelbahçe Belediye Başkanı’na havale ediyorum. 

ENGELLEYELİM ZİHNİYETİ

Hizmetin partisi olmaz. Biz Menderes'te mecliste önceden azınlıktaydık. CHP grup toplantısında o dönem konuşulan ne biliyor musunu? 'Müsaade etmeyelim yaptırmayalım seçimi kaybetsinler biz gelince yapalım'. Bunu anlatanlar kendi meclis üyeleri...Bunlara maruz kalmış bir belediye başkanıyım. Anlayışları bu... Kafa yapıları bu...Özdere en güçlü oldukları yer. Bizi orada MHP'de takdir ediyor CHP'li de...Nede? Biz doğru yapıyoruz. Hizmet veriyoruz. Arka bahçe olarak gördükleri yer ellerinden gidiyor."

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.