Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu ve Kaya'dan çarpıcı mesajlar

Soylu ve Kaya'dan çarpıcı mesajlar

Radyo Egepostası’nın, Menderes'te yeni yapılan Özdere Meydanı’ndan canlı gerçekleştirdiği “Gündem Özel” programına, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Menderes Belediye Başkanı  Bülent Soylu konuk oldu, Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları ve Mikail Karadaş’ın sorularını yanıtladı. Egepostası ile Gündem Özel Özdere Meydanı'nda gerçekleşti

  • Ege Postası
  • 12.06.2017 - 14:33

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Radyo Egepostası'nın "Gündeme Özel" programına konuk oldu, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Başkan Soylu, Çukuraltı sahil düzenlemesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, engellemeye çalışanlar için sert ifadeler kullandı. Çukuraltı düzenlemesinin arkasında film olacak hikayeler olduğunu belirten Başkan Soylu, “Bu sahil yolu büyük zorluklarla yapıldı. Vatandaşın hakkını vatandaşa teslim ettik. Birilerinin gasp ettiği yerleri vatandaşa açtık. Suç oldu. Kanun tanımaz diyorlar, kanun karşısında boynumuz kıldan ince. Kanun tanımazlık yok. Bize bu davayı açan İzmir’in öteki tarafındaki, adıyla müsemma da değil Temiz İzmir Derneği’nin ne kadar kirli olduğunu gördük. Bu derneğin yöneticileri ve üyelerinin İzmir’deki işadamlarına nasıl şantaj yaptıklarını, nasıl operasyon çektiklerini hep birlikte gördük. Nereye varacağını da göreceğiz. Bu çete üyelerine burada Menderes yerelindeki muhalefet partisinin ilçe liderlerinin de bunlara nasıl maşalık yaptığını, çete üyeleriyle kol kola girip Menderes’e yapılan hizmeti nasıl engellediklerini vatandaşlarımız şeffaf biçimde görecek. Kimin eğri kimin doğru olduğunu da görmeleri noktasında kısa sürede sonuç elde edilecek” dedi.

Menderes’te vatandaşların ideolojik yaklaşmadığını belirten Başkan Soylu, AK Partili 7 ilçede, vatandaşların, rahatsızlıkları en iyi tedavi edecek olanların, AK Partili belediyeler olduğunu gördüğünü söyledi. Görevdeki 3 yılın sonunda da ideolojik yaklaşımların eriyip gittiğinin altını çizen Soylu, ”Muhalefetin çete üyeleriyle kol kola girip bu hizmetleri engelleme noktasında bir takım yollara başvurmasının sebebi de bu. Arka bahçelerinin yavaş yavaş yok olduğunu, vatandaşın hizmet odaklı siyasete baktığını, bu anlamda belediye başkanlarını değerlendirdiğini ve not verdiğini görüyor vatandaşımız. O ideolojik yaklaşım vatandaşta yok. Siyaset yapan arkadaşlar sert açıklamalar, eylem ve söylemde bulunuyor. Vatandaş onlara gereken dersi zamanı geldiğinde verecek zaten” diye konuştu. 

2019 ÇOK FARKLI OLACAK

Milletvekili Kaya da, açıklamalarında CHP’li belediyelere yüklendi. Kaya şunları söyledi:

"İzmir üç gün susuz kaldı. Hemşehrilerimizin anlaşılamaz şekilde sürekli CHP’li belediyelere verdiği destek, şımarıklık düzeyini bir tık daha üste çıkardı. Bu kayıtsız şartsız desteği almalarının etkisiyle hem kendi aralarında kavgalılar hem de İzmir'e icraat noktasında İzmir'e bir eser koymadıklarını net şekilde görüyoruz. Laf üstüne laf koymaktan, taş üstüne taş koymaya vakit bulamıyorlar. Birbirileriyle, ilçeleriyle, şehirle, sivil toplum kuruluşlarıyla münakaşalarla gündeme geliyorlar. İzmirlilerin hala CHP belediyelerinin belli ideolojik yaklaşımlarla yola devam etme noktasında bir kararlılık içinde olacaklarını ben düşünmüyorum. Yerel seçimler 2019’da çok farklı olacak.

Sayın başbakanımızın İzmir'e alakasını biliyoruz. Bu İzmir için şans. Çağrıyı kendi belediyelerimiz için değil CHP’li, MHP’li başkanlara da biz buradayız, gelin İzmir için birşeyler yapalım diyoruz, ne arayan, ne bir proje için bilgi, yardım isteyen var. Başbakanımız başta olmak üzere, bizler dahil, tüm çağrılarımıza rağmen, Aziz beyin birkaç konuda yaklaşımları oldu, bir tane ilçe CHP'li belediye başkanından, şöyle projem var, bize yardımcı olun şeklinde bir yaklaşım görmedik.

Çok acı. Vatandaşlarımızın kıyaslama yapmalarını istiyorum. Vatandaşlar Menderes'i ve Gaziemir'i gezsin, bu iki ilçeyi birlikte gezenler aradaki uçurumu görür. 

Bu şehir üç-dört gün susuz kaldı. Sayın başkan, bunun üzerinden siyaset mi olur diye bizi eleştirdi. Büyük çapta olmayan boruyu, İZSU'nun teknolojisiyle dört günde tamir edebildiği noktada, şımarıklığa ses çıkarmayacağız da ne yapacağız. 1.5 milyon insan dört gün susuz kalmış. Hükümetin kapısı halen sonuna kadar açık. Buradayız. Siyasi parti ayrımı gözetmiyoruz. Bir şey yapalım diye ortaya çıktığımızda görüyorsunuz davaları. Bizi davalarla durdurmaya çalışıyorlar. Körfez Geçişini gördünüz. İzmir’in kaybedecek bir dakikası yok. Biz hazırız. İzmir’in başbakanı var. Böyle bir şans yakalanmışken hep birlikte İzmir için bir şeyler üretelim.

MEHMET SEPİL İZMİR İÇİN ŞANS

Göztepe’nin Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte kentte ne kadar birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu gördük. Bu nedenle daha önce CHP’li belediye başkanalarına çağrıda bulunduk, ama gelen giden yok. Bu şehir bir araya gelirse başaramayacağı bir şey yok. Göztepe bunun göstergelerinden biri. Hakkını verelim. Bornova Belediye Başkanımız katkı koydu. Tacettin Bayır, sonradan da olsa Aziz Kocaoğlu… Mehmet Sepil İzmir için şans. İzmir’deki spor kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar belli. Göztepe sıfır borcu olan, yönetim yapısıyla profesyonel, Sepil’in ortaya koyduğu vizyonla Süper Lig hedefini yakalamış bir kulüp. Bir hedef daha koyalım. Göztepe Süper Lig'de şampiyon olacak bir kulüp. Olacak. Biraz zaman lazım. Bu lige alışmak, bu ligde durabilmek… O kalıcı olmayı sağladıktan sonra, büyük avantajları var. Borcu yok. Mehmet Sepil iki üç gündür kendini kampa ayırdı. Transfer noktasında çalışmalar yürütülüyor. İzmir’in hangi siyasi görüşünden olursa olsun tüm arkadaşlar da Göztepe’yi orada kalıcı yapıp şampiyonluğa yürütecek üreci için hep birlikte desteklememiz lazım.

YÖREL YÖNETİCİLER İNAT ETTİ

Eskişehir stadını gördük bitti. Antalyada'ki stadı gördük. Hepsi bizim İzmir’de yapacağımız Alsancak, Göztepe, Karşıyaka statlarıyla aynı tarihte başladı. Ama burada yerel yönetimdeki arkadaşlar inat etti, dava açtılar. Dava süreçleriyle birlikte şimdi yüzlerindeki pişmanlığı görüyorum. Geçmişe takılıp kalmanın faydası yok. Ama bundan sonraki süreçte Göztepe’nin 14 Haziran, Karşıyakanın ki 15 Haziranda belli olacak stat projelerine ilişkin de gördük plan itirazlarını falan, insanın canı acıyor"

BİNALİ YILDIRIM’IN ŞEHRİ İZMİR

Kaya, bundan sonra Göztepe'nin maçlarını nerede oynayacağı yönündeki soruya da "Orada çalışıyorlar. Toplantı yaptılar. Bornova’nın kısa vadede görünmüyor ama o stadın kapasitesini artırma noktasında onu da gerçekleştirebiliriz. Her şeye açığız. İzmir’in üzerindeki negatif algı ortadan kalktı Göztepe’nin Süper Lig'e çıkmasıyla. Taraftarlarla konuşurken, vatandaş diyor ki bir yerde çelme takarlar. Bu şehir sahipsiz değil. Binali Yıldırım'ın şehri İzmir.  Hem yatırım, hem sahiplenme noktasında İzmirliler görecek bunu. İzmir’in kamplaşmasından nemalanma peşinde olanlar var. İzmir'i kamplaştırmayın, bütünleştirin, kucaklaştırın. İzmir siyasete kurban edilecek bir şehir değil"  şeklinde yanıt verdi.

ALEVİSİ SÜNNİSİ AYNI SOFRA BAŞINDA TOPLANIYOR

Programda söz sırası gelen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise,  Ramazanın önemine vurgu yaparken sözlerine söyle devam etti;

“İlk seçimi kazandık, hemen Ramazan başladı. Daha önce hiç organizasyon yapılmamış. İlk sofralar kurulduğunda heyecan ve korku vardı. Vatandaş alışkın değil.  Geldiğimizde ilk iftarımız 600-700 kişiydi. Şimdi 4 bin ailenin evine servis yapıyoruz. İftiralarımıza 2 bin kişi katılıyor. Sadece ihtiyaç sahibi insanlar gelmiyor. Herkese nasip olmuyor 2 bin kişiyle iftar yapmak. Ramazan kardeşlik, dayanışma demek. Bunları bu ortamlarda görüyorsunuz. Bu anlamda kardeşlik, dostluğun pekişmesi noktasında ben çok faydasını gördüm. Sünnisi, Alevisi hepsi aynı sofrada. Bunun kadar güzel bir şey var m? Özlediğimiz tablo buydu. Resmettiğimize inanıyorum."

YIL SONUNA KADAR KONGRELERİMİZ BİTECEK

Programda Kaya, "Cumhurbaşkanının teşkilatlarla ilgili metal yorgunluğu açıklaması var, İzmir’de yapılanma değişim nasıl olacak” şeklinde soru üzerine şunları söyledi: 

"Cumhurlaşanımızın açıklamasından sonra toplanan MKYK karar aldı. Parti sözcümüz de açıkladı. Yılsonuna kadar ilçe kongrelerini tamamlayacağımız süreç geliyor. İzmir’de de başlayacak. Bayramdan sonraki süreçte tarih açıklanır sanırım. AK Partide değişim durmaz. Sürekli yenilenme görüyoruz. İl gençlik kolları başkanlığımızı yapmış bir isim 37 yaşında AK Parti MKYK’sına girmiş. AK parti içindeki değişime güzel bir örnek.

HEDEFLEDİĞİMİZ OY ORANIN ALTINDA KALDIK

Referandum süreci içinde ilçe teşkilatlarımızda maksimum randıman aldık. Kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, belediye başkanları iyi bir performans ortaya koyduk. İstediğimiz sonucu alabildik mi, bu ayrı. Umduğumuz netice daha yüksek noktada beklentimiz vardı. Başladığımız noktanın çok ilerisindeyiz, hedeflediğimiz noktanın altında kaldık. Bizim kongrelerimizde diğer siyasi partilerin kongrelerindeki gibi tartışmalar kavgalar dövüşler olmaz. Artık bu noktada 2019 yerel seçimlerinde ilçelerimizi ve ilimizi oluşturacak kadrolar oluşacak. O noktada o vazifeyi en iyi yapacak arkadaşlarımız parti içindeki değerlendirmelerle birlikte, kongre süreci başladığında en alt noktada sade üyeden en sonra, ismi gündemde olan arkadaşlarımızla birlikte son değerlendirme yapıp isimler belirlenir. Sanırım süreç yine böyle bir noktada yürüyecektir.

İZMİR’DE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

İzmir teşkilatları, A’dan Z’ye, ne kadar nitelikli isimler yetiştirdiğini ortaya koymuş teşkilatlar. Ben de milletvekili olmadan önce dediler ki yeni bir arkadaşla yola devam edelim dediler, Cihat başkanla yönetimden ayrıldık. Bizde bunlar gayet normal, olağan süreçler. 2019 yerel seçimleri çok farklı yerel seçimler olacak. İzmir’de çok ciddi şeylerin çözüldüğü, İzmirli hemşerilerimizde görüyoruz, yeter noktasına gelmiş bir vaziyet var. İnşallah 7 belediye başkanımızın da diğer 23 belediye başkanının üzerinde koyduğu performansla birlikte İzmir’de çok büyük şeylerin değişeceğini, bu değişikliğin teşkilatlarımızda sağlanacak güçle gerçekleşeceğini düşünüyorum."

SAYIN HOTAR 15 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

Kaya, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın bakan olacağı iddialarına ise “Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Daha kabine değişikliğine ilişkin bir durum çıkmadı. Başta başbakanımız olmak üzere 7 belediye başkanımızla ilçe teşkilatlarımızla uyumlu bir süreç yaşıyoruz.  15 yıl genel başkan yardımcılığını İzmir’e yakışır biçimde yaptı, büyük hizmetler ortaya koydu, sosyal politikalardaki her bir yasada imzası var. İnşallah çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Öyle bir beklenti var" dedi. 

BİZ VATANDAŞIN YOLUNDA PASPASIZ

Programın son bölümünde söz alan Başkan Soylu ise, muhalefete şiirli gönderme yaptı; Başkan Soylu;”Biz vatandaşın yolunda paspasız. Başımızın üstünde yeri var. Ama gelip dikleşen, haddini, yerini bilmeyen herkese karşı duruşumuz var. Dikleşmiyoruz, dik duruyoruz. Memlekete verilecek hizmetler noktasında duruşumuzdan taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz de. Sahil yolu, meydanlar, bir devlet hastanesinin plan tadilatı 8 ay uğraştım. İnsanı bunlar yoruyor. Halı saha yok, komisyonda yapmayın diyorlar. Yüzme havuzu yapacağız, plan tadilatı yapacağız, vay efendim, emsal artışı yok. Anlam veremediğimiz, saçma sapan garip gureba önümüze getirilen engeller bizi geriyor, sinirlenmemize sebep oluyor. Vermememiz gereken tepkileri vermek durumunda kalıyoruz. Menderes’e olan sevdamız var. Anneannemizin de babaannemizin de yedi sülalemizin mezarı burada. Ölünce buralara gömüleceğiz. Burada yaşayan insanlar tabutumuza omuz verecek. Bizim bırakacağımız miras, çocuklarımıza onurdur, vatandaşa da hizmettir. Güzel bir şiir var “ Kamil odur ki bırakır dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.”  Memleketi 30-40 sene yönetenlerin isimleri unutuldu.

BEN BAŞLADIĞIM HİÇ BİR İŞİ YARIM BIRAKMADIM

Yerel yöneticinin vatandaşına olan sevgisi, kurduğu lacivert sözlerle değil, ortaya koyduğu hizmetlerle sevgiyi ölçeriz. Siyasetin vatandaşa hizmet sunma noktasında en büyük makamdır belediye başkanlığı. Biz bunları yaptığımıza inanıyoruz.

HASTANE ÜZERİNE YALAN İFTİRA ATIYORLAR

Menderes Devlet Hastanesi bu ilçenin en büyük sorunlarından biriydi. İhaleyi alan firma, İflas etti. Mendereste hemen tencere tava hep aynı hava. Hastaneyi yapamayacaklar, sizi kandırdılar dediler. Ak parti hükümetlerinin 14 yıllık geçmişi var. Başlayıp bitirmediği iş yok. 43 yaşındayimb. Benim de başlayıp bitirmediğim iş yok. Başka bir firmaya devir sözleşmesi yapıldı. 15 g2ün içinde inşaat başlayacak. Aralık ayında teslim edilecek. 2018’de hizmete başlayacak. Eleştirenlere iftira edenlere de dahil.

BİZ BU ŞEHİRDE YAŞAMIYOR MUYUZ'

Programın son bölümünde söz alan Vekil Atilla Kaya: Sabuncubeli tünellerinde sona yaklaşıldığını belirterek sözlerine söyle devam etti; “Sabuncubelinde yüzde 91’lik kısmı bitti. Sembolik bir tarih koyduk. 8-9 Eylül gecesi, Işıkgördü töreni gerçekleştireceğiz. Körfez geçişinde de ÇED sürecindeki değerlendirmeler sonrasında dava süreci maalesef izmir’den aldıkları desteklerle dava açtılar. Bize birkaç ay vakit kaybettirir, ama bizi durdurmaz. İtirazlarda ve dava sürecindeki değerlendirmelere baktığınızda 1.1 milyar dolarlık projeyi izmir’e kazandıracağız. Başbakanımız, bakanlık, bürokratlar, bizler düşünmez miyiz. Bu şehirde yaşamıyor muyuz. Biz bu memleket için güzel işlerin peşindeyiz. O raporlardaki değerlendirmelere rağmen yine davalarını açtılar. Onları İzmirlilerin vicdanına bırakıyorum. Körfez geçiş projesi için tam tarih vermek doğru değil. Çok uzamayacak bir tarihte inşallah temeli atmış olacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.