Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Stat zirvesinden '400 gün' mesajı

Stat zirvesinden '400 gün' mesajı

İzmir'deki futbol takımlarının yöneticileriyle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni yapılacak Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarını inşaata başladıktan sonra 400 gün içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi. Stat zirvesinden kararlılık mesajı çıktı

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 15:27

Bakan Kılıç'ın İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nda (İZVAK) kulüp temsilcileriyle yaptığı toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, İZVAK Başkanı Ali Erten, Göztepe, Karşıyaka, Altay, Altınordu, İzmirspor, Menemen Belediyespor, Tire 1922 ve Bergama Belediyespor'un başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıya Bucaspor'dan temsilci gelmedi. 

Bakan Kılıç Kordon’u gezdi, vatandaşla buluştu

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, inşaatına başlandıktan sonra durdurulan projelerin tamamlanması konusunda kararlı olduklarının altını çizerken şunları söyledi: 

"Statlar konusu sadece bakanlığın değil, İzmir'deki tüm spor kulüplerinin ortak düşüncesi. Toplantıda statları konuştuk, inşaat süreçleriyle ilgili son durumu değerlendirdik. Teknik değerlendirmenin yanı sıra önüne engel çıkarılmaması konusunda ortak fikirler paylaşıldı. Alsancak Stadı'nda 28 Nisan ihale günü. Buranın tarihinden gelen yapısını ve önemini geleceğe taşıyacak, uzun yıllar hizmet verecek yeni bir spor tesisi olmasını istiyoruz." 

Bakan Kılıç, İzmir'i geleceğe taşıyacak tesislerin yapılmasını sağlayacaklarını, olimpik havuz projesini Atatürk Stadı kompleksinin içinde yapmayı düşündüklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talilmatını verdiği İzmir'e yapılacak yeni spor salonu için de çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

İzmir'deki spor yatırımları konusunda yol almak istediklerini, ancak önlerine bazı engellerin çıkarıldığını ifade eden Bakan Kılıç, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'in kı sü sürede yni spor tesislerine kavuşacağını söyledi. Bakan Kılıç, inşaat sürecinde İzmir'in iklim avantajından faydalanacaklarını belirterek, "İzmir'de inşaat dönemi 12 ay sürebiliyor. İnşaatlar için 400 gün iyi bir rakam hatta daha fazla hızlanabilir. Yeter ki önümüzde engeller olmasın" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç’tan net stat uyarısı

NTV'YE ÇARPICI AÇIKLAMALAR, ENGELLENME SİTEMİ 

Bir dizi ziyaret için geldiği İzmir'de NTV Spor'un canlı yayınına katılan Bakan Kılıç, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin yeniden yapıldığını, Alsancak Stadı'nın ihalesinin de 28 Nisan'da gerçekleşeceğini hatırlattı, şöyle dedi: 

Bakan Kılıç'tan Altınordu'ya ziyaret

"Karşıyaka ve Göztepe statlarında daha önce nelerin yaşandığını tüm Türkiye de, İzmir kamuoyu da biliyor. Bunlar ihaleleri 2014'ün başında yapılan ve 400 günde bitirmeyi hedeflediğimiz projelerdi. Eğer itiraz edilip durdurulmasıydı şu anda iki stat da tamamlanmıştı." 

Hukuki yollara başvurulup bir takım engellemeler çıkarıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti: 

"İzmir'de de bu engellemelere karşı bir tepki var. Tüm İzmir tüm spor kamuoyu bir olsun, beraber olsun. Yapmak için çaba sarf ettiğimiz bu statların önüne son dakikada itiraz edip engel koymaya çalışanları durdursunlar artık. Sayın Başbakanımız İzmir milletvekili. En başta konuştuğumuz konulardan birisi bu. Biz bunda kararlıyız, bu statları yapmak istiyoruz ve yapacağız. Parti ayrımı gözetmesinler. Bunlar İzmir'e kazandırılacak eserler. Sonra, 'AK Parti hükümeti İzmir'e spor anlamında yeterince yatırım yapmıyor' diyenler oluyor. Biz yapıyoruz ama önümüze gelip de sürekli durdurmaya çalışırsanız bu olmaz ki." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.