Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süper Lig'in penaltı lideri Göztepe

Süper Lig'in penaltı lideri Göztepe

Ligde ilk 7 haftada lehine 5 kez penaltı kararı verilen Göztepe, 5 vuruşu da gole çevirdi. Öte yandan Kayserispor maçında Göztepe aleyhine verilen 2 penaltı da gol olmadı  Jahovic gol krallığında ilk sırada

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 12:29

Süper Lig'de ilk 7 haftada lehine 5 kez penaltı kararı verilen Göztepeli futbolcular 5 penaltı vuruşunu da gole çevirdi.

İlk 7 haftada toplam 33 penaltı kararının verildiği ligde lehine en çok penaltı kararı verilen Göztepe, 5 atışın hepsini golle sonuçlandırdı. Şimdiye kadar penaltıdan ligin en fazla gol üreten ekibi Göztepe'de Adis Jahovic'in 4, Nabil Ghilas'ın ise 1 penaltı golü bulunuyor.

Can dostlara her yerde destek

Göztepe Stadı'na ruhsat müjdesi

Toplam 15 ekibin penaltı vuruşundan golü bulunan ligde Atiker Konyaspor, Kayserispor ve Osmanlıspor penaltıdan henüz gol atamadı. Atiker Konyaspor 1, Kayserispor ise 2 penaltı atışını gole çeviremezken, Osmanlıspor henüz topu beyaz noktaya koyamadı. Ligde Atiker Konyaspor ve Kayserispor dışında Beşiktaş ve Antalyaspor da birer penaltı sonunda fileleri havalandıramadı.

Penaltıdan goller

Göztepe'nin ardından en çok penaltı golü bulunan ekipler, Fenerbahçe (4), Aytemiz Alanyaspor (3), Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor (2), Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor, Demir Grup Sivasspor, Galatasaray, Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir ve Teleset Mobilya Akhisarspor (1) oldular.    

En çok aleyhte penaltı Trabzonspor'a

İlk 7 haftalık periyotta hakemler Trabzonspor aleyhine 5 kez beyaz noktayı gösterdi. Bursaspor ve Gençlerbirliği aleyhine penaltı kararı verilmedi.

Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor aleyhine 4 penaltının çalındığı ligde Demir Grup Sivasspor (3), Göztepe, Kardemir Karabükspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor (2), Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa ve Kayserispor'a karşı ise birer kez penaltı kararı verildi.

Göztepe aleyhine verilen 2 penaltı da golle sonuçlanmazken, Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Teleset Mobilya Akhisarspor ise birer penaltı vuruşundan gol yemedi.

Göztepe'de futbolcular 2 gün izinli

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e yenilerek 4 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrılan Göztepeli futbolcular, 14 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Antalyaspor maçı hazırlıklarına çarşamba günü başlayacak.

Ligde 7. haftaya kadar üst üste 4 galibiyet elde eden Göztepe, haftayı Medipol Başakşehir karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle kapattı. Ligde 13 puanlı 3 takımdan biri olan sarı-kırmızılı ekip, averajla 4. sırada yer aldı. İlk 7 haftada 14 gol atıp kalesinde 11 gol gören Göztepe'de dün takımının tek golünü atan Adis Jahovic, 7. golüne ulaştı.

Makedon golcü, gol krallığında yedişer golü bulunan Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis, Trabzonspor'dan Burak Yılmaz ve Aytemiz Alanyaspor'dan Vagner Love'la ilk sırayı paylaşıyor.  

Dünkü müsabakada hiç kart görmeyen Göztepeli futbolcular, bu sezon ilk kez bir müsabakada kartla cezalandırılmadı. Sarı-kırmızılı futbolcular, ilk 7 haftada 12 sarı kart gördü. (AA)

Göztepe ilk yarıda yıkıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.