Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: 16 Nisan'dan sonra siyaset gençleşecek

Sürekli: 16 Nisan'dan sonra siyaset gençleşecek

16 Nisan’dan sonra siyasetin gençleşeceğini dile getiren Sürekli, “Gençlerimiz siyasete daha çok katılacak ve TBMM’de temsil edilecek” diye konuştu. AK Partili Sürekli referandum turunu sürdürüyor:

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 13:19

Referandum çalışmalarına aralıksız devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kınık programına giderken Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesinde vatandaşlarla kahvehane toplantısında bir araya geldi. Yeni Şakranlılarla çay içip sohbet eden Sürekli daha sonra Kınık ilçesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte muhtar ve STK buluşmasına katıldı.

Bakan Müezzinoğlu ile birlikte Kınık Devlet Hastanesi yapımını inceleyen Sürekli daha sonra Kayseri’deki hain terör saldırısında gazi olan Furkan Özlü’yü İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte Çamoba Mahallesinde ziyaret etti. Bergama ve Bornova’da taziye ziyaretlerinde bulunan Sürekli, akşam saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Kemalpaşa’da düzenlenen STK’larının bir araya geldiği toplantıya katıldı.

“SİYASET BİR KARİYER YERİ DEĞİL”

16 Nisan’dan sonra Türkiye’de siyasetin daha da kaliteli bir şekilde yapılacağını ve bunda gençlerin büyük katkısı olacağını dile getiren Sürekli, "Gençlerimizin düşüncelerini hayata geçireceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Milletvekilliği, siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir kariyer yeri değil temsil yeridir" dedi. Sürekli şöyle konuştu:

"İnsanlara hep ‘siyasete bulaşma’ denildi. Siyaset, bu aziz milletin iradesini devlete taşımasıdır, söz de, karar da milletindir gerçeğini devlete işlemektir. Bir yerde siyaset yoksa karar verici değilse orada millet dışında bazı güçler iş çeviriyor demektir. 16 Nisan'dan sonra siyaset daha da güçlenecek. Siyaset yapmadan partilerinde oturduğu yerden muhalefet yapanlar, siyaset yapmak zorunda kalacaklar. İnşallah 16 Nisan’dan sonra siyaset daha da gençleşecek. Gençlerimiz siyasete daha çok katılacak ve TBMM'de temsil edilecek."

“EN BÜYÜK SEBEBİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIZ”

Mevcut sistemin yürütme, yargı ve yasama organlarında her zaman içinde sıkıntılar barındırdığını, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla bu arızaların giderileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Maalesef geçmişte baskılarla dolu bir süreç yaşandı. Son 14-15 yılda partimizin de iktidara gelmesiyle birlikte özgürlük, demokrasi, sosyal, siyasal ve teknolojik alanda gerçekten çok büyük bir yol kat ettik. Bunun da en büyük sebebi tek başına iktidar olmamız ve belli dönemlerde de Cumhurbaşkanı ile Başbakanın ve meclisin çoğunluğunun aynı şekilde fikir birliği içerisinde olup beraber hareket etmesiyle hizmet değerinde yükselmesine vesile oldu."

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.