Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: Büyük değişimlere 'hayır' diyenler hep kaybetmiştir!

Sürekli: Büyük değişimlere 'hayır' diyenler hep kaybetmiştir!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli hafta sonu yoğun bir mesai harcayarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Sürekli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 11:53

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye’de belirli bir kesimin,  büyük bir değişim olduğu zaman buna karşı bir duruş sergilediğini belirterek “Boğaz Köprüsü yapılıyor, "Hayır." "Satalım köprüyü.", "Hayır. "Cumhurbaşkanı’nı halk seçsin, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olsun." "Hayır." "Hükûmet sistemini değiştirelim." "Hayır." Büyük değişimlere "hayır" diyerek bu değişimleri bugüne kadar önleme imkânımız oldu m? Olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Büyük değişimlere hayır diyenler hep kaybetmiştir”diye konuştu.

Sürekli'den Almanya'ya sert tepki

Sürekli hafta sonu yoğun bir mesai harcayarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Bornova’da Boşnak Akil İş Adamları Derneği’ni ziyaret  etti, Bornova Pınarbaşı Mahallemizde faaliyet gösteren toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri’ni ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. Bornova’da esnaf ziyareti yaptı, Bayraklı  ve Menemen İlçe Danışma Meclisi’ne katıldı ve AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Üyesi gençleriyle bir araya geldi.

“Cumhurbaşkanlığı sistemi bir rejim değişikliği olarak takdim edilemez; çünkü yapılan şey bir hükûmet sistemi değişikliğidir, rejim değişikliği değildir”diyen  Sürekli şu açıklamalarda bulundu:

“Cumhurbaşkanlığı sistemi tek adamlık getiriyor diye eleştirilerde bulunuluyor. Buna katılmak mümkün değildir. Cumhurbaşkanı’nın bugün tek başına yaptığı işlemlerin tamamı yargı denetimine kapalıdır. Şu anda, Cumhurbaşkanı’nın tek başına yaptığı işlemlere yargı yolu açılıyor. Cumhurbaşkanı’nın resmen imzaladığı emirler ve kararlar aleyhine yargı yoluna gidilememektedir. Bunların tamamına yargı yolu açılmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın bugün siyasi sorumluluğu yoktur, sadece vatana ihanetten dolayı belli çoğunlukla suçlandırılabilme imkânı vardır. Sorumsuz bir Cumhurbaşkanlığı makamı söz konusudur bizim Anayasa'mıza göre. Ne getiriliyo? Cumhurbaşkanı’na siyasi sorumluluk getiriliyor. Cezai sorumluluğu ne yapılıyo? Vatana ihanet dışında bir sorumluluğu yok; ama bu düzenlemeyle, işlediği iddia edilen bütün suçlarla ilgili Cumhurbaşkanı’nın cezai sorumluluğu getiriliyor. Bütün bunlar , hukuk devletini güçlendirir, zayıflatmaz. Yargıda çift başlılık var bugün Türkiye'de. Bir yandan sivillerin yargılandığı mahkemeler var, öte yandan askerlerin yargılandığı mahkemeler var. Siviller için ayrı usul, ayrı mahkemeler, ayrı kanunlar; askerler için ayrı usul, ayrı mahkemeler, ayrı kanunlar var. Yargı birliğini biz tesis ediyoruz bu teklifle. Hukuk devletinin gereğini yapıyoruz. Yani Hukuk devletini güçlendiriyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.