Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den hafta sonunda da referandum mesaisi

Sürekli'den hafta sonunda da referandum mesaisi

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye siyasi ve ekonomik istikrar getireceğine dikkat çekti. Sürekli'den hafta sonunda anayasa mesaisi:

  • Ege Postası
  • 06.02.2017 - 14:05

Cumartesi mesaisi yapan Sürekli, Karşıyaka’da kaanat önderleriyle bir araya geldi, Eğitim Bir Sen İzmir 1 no’lu Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı’na katıldı ve Ödemiş’te mahalleleri gezerek Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

AK Partili Sürekli Kemalpaşa'ya çıkarma yaptı

Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminde koalisyonların olmayacağını ve 5 yılda bir yapılacak seçimlerde mutlak tek başına iktidar çıkacağına vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanlığı sistemi  hızlı karar alan hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim
modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak.  Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak”dedi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasama ve yürütmenin güçleneceğini ifade eden Sürekli şöyle konuştu:

“Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, devletin gerçek sahibi millet olacak 
ve yönetimdeki çift başlılık ortadan kalkacak, hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek.  Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. 
 Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak.”
 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.