Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den referandum mesajları

Sürekli'den referandum mesajları

AK Parti İzmir Milletvekili avukat Kerem Ali Sürekli Ege Türk TV'de Ege Postası İle Gündem programında kentteki sağlık yatırımlarından, alan çalışmalarına, anayasa değişikliği teklifinden referanduma kadar bir çok konuda konuştu. AK Partili vekil Ege Türk TV'de konuştu

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 09:37

EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili avukat Kerem Ali Sürekli, Ege Türk TV'de Mithat Umutoğulları ile Refik Pak'ın birlikte hazırlayıp sunduğu Ege Postası İle Gündem programının konuğu oldu.

Sürekli, kentteki sağlık yatırımlarından, alan çalışmalarına, anayasa değişikliği teklifinden referanduma kadar bir çok konuda konuştu.

Sürekli'nin konuşmalarından satırbaşları şöyle;

Sürekli: 'Cumhurbaşkanını yargılanabilir kılıyoruz'

ARA VERMEDEN ÇALIŞIYORUM

"Halkın içinden çıktık, halkon oyuyla vekil seçildik. Hep halkla olacağımı söylemiştim. Vekil seçildiğimden bugüne ara vermeden çalışıyorum. 7 Haziran, 1 Kasım, iki defa bütçe çıkardık, 15 Temmuz süreci, anayasa değişikliği ve referandum...

BİZ GELDİĞİMİZDE ÇÖKMÜŞ BİR SİSTEM VARDI

AK Parti'nin başarı hikayesinin altında yatan bölümlerden biri sağlık. Binali Yıldırım efsane bakan. Şimdi Başbakan. Ulaşımda çok şeyler yaptı. TOKi önemli icraatlara imza attı. Birde sağlık...Çok mesafe alındı. Biz geldiğimizde çökmüş bir sağlık sistemi vardı. İlaç kuyrukları vardı. Gece 12'de millet kuyruğa giriyordu. 

ÇAĞ ATLADIK

Sağlıkta dönüşüm projesiyle çağ atladık. Özel hastaneler açıldı. İnsanlar alıştı. Eskiden de böyle zannedenler var. Dipten alındı bu noktaya geldi. Şimdi insanlara ufak tefek aksaklıklarda büyük aksaklık yaşanmış gibi geliyor. Halbuki öyle değil. Yeni projelerle eksiklikleri gidereceğiz. Sağlık çalışanlarımızında  hakkını verelim. Türkiye'de nitelikli sağlık hizmeti sunuluyor. 

BAYRAKLI'DA ZOR TARAF GEÇİLDİ

Şehir hastaneleri açtık. Türkiye ortalamasına baktığımızda bir tık İzmir geride kalmış idi...Bakanlığımızın biten devam eden projelerle ortalama yakalandı. Bornova'da Trafik Hastanesi açılacak. 250 yataklı. 7 yıldızlı otel konforunda. 622 dönüme kuruluyor Bayraklı Şehir Hastanesi...4 bin kişi istihdam edilecek. 54 ameliyathane 200'ün üstünde yoğun bakım ünitesi...2019-2020'de bitecek. Dev bir eser oluşacak. Günde 71 bin kişi girip çıkacak. Zemin çok sert. Bazı işlerde sıkıntı yaşandı. Tabi ki gecikme olacak hemen 'ooo şehir hastanesi gecikti' deniyor. Zor tarafı geçildi. Bundan sonrakiler üst yapıyla ilgili..Foça'da 50 yataklı hastanemiz Eylül ayına kadar bitecek. Bir çağrı yapayım Büyükşehir Belediyesi'ne, hastanenin oradaki yolu yapsın. Foça Devlet Hastensi'nin yol problemi umarım en kısa sürede çözülür. Ödemiş, Torbalı devlet hastaneleri bitmek üzere. Kınık yıl sonunda bitecek. Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi vekil olmadan önce yanından geçmek istemediğim bir hastaneydi. Vekil olunca sağlıkla da ilgilenince gidip incelemelerde blulundum. Çok güzle hizmet veriliyor. Bina kötü duruyor. Yerinde yenilemeler yapılıyor. Orada bizim kampüs projemiz var. Sonuna gelindi. Kamulaştırma işlemi yapılacak. 

FETÖ'NÜN KÖKÜ KAZINACAK

FETÖ ile mücadele hızlı devam ediyor. Yargılama sürecide hızlandı. Çok karışık zor bir süreç. Başarıyla yürütülüyor. Başta Cumhurbaşkanımızın son derece kararlı tutumu Başbakanımızın kararlı tutumu neticesinde büyük mesafe alındı. FETÖ'nün kökü kazınacak. Çetin bir süreç. Hedefimiz sıfır mağduriyet. İşin doğası gereği mağduriyetlerde olabiliyor. İsabet oranı bence yüzde 95...

MİLLETÇE KAHRAMANLIK SERGİLEDİK

15 Temmuz'da nikah merasimindeydik. Olaylar olunca sosyal medyadan çağrımızı yaptık hemen vatandaşa...Valiliğe gittik. Darbe girişiminin başarılı olamayacağını biliyorduk. Hiç endişe duymadık. Millet kendini tankın altına attı. Başarılı olamadılar. Bergama'dan tanklarla çıkamadılar. Urla'dan askerler gelemedi. Gelselerdi çatışırdık. Ölümse ölüm. 246 masum vatandaş kendini feda etti. Biz vekiliz. Biz de feda etmeye hazırız. Milletçe kahramanlık sergiledik. İzmir başarılı bir sınav verdi. Alanda AK Partilileri gördüm. MHP'lileri de gördüm. Çok sayıda ülkücü kardeşlerim alandaydı. CHP'lileri de gördüm. Biz birlikte Türkiye'yiz...

MİLLİ KONULARDA TARAF OLMAYIN

Sosyal medyada öyle mesajlar atılıyor ki...Milli konularda taraf olmayın. İç politikada bize oy vermiyebilirsiniz ama Hollanda olayında bizden yana olun. Milli ve yerli olun. Almanya Hollanda bunlar iki yüzlü faşist...Devlet olarak yapacağımız çok şey var hukuki anlamda ama referandumdan sonra yapacağız. 

BÖYLE BİR SİSTEMDE TEK ADAMLIKTAN SÖZ EDİLEMEZ

Rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliği. Rejimin adı Cumhuriyet. 1923'te ilan edildi. İlelebet payidar kalacak. Parlamenter sistemde figür Başbakan. Yetkiler kimde Başbakan'da. Cumhurbaşkanı sembolik. Başbakan partili değil mi. 15 yıldır ülkeyi yönetiyoruz parti devleti mi oldu. Devlet memuru olma şartları belli. TSK'da görev almanın şartları belli. Doktor olmanın avukat olmanın şartları belli. Parti devleti benzetmesi absürd benzetme...Yasama organını güçlendiriyoruz. Yüzde 98 oranında kanunlar tasarı şekilde geliyor. Hükümet getiriyor biz el kaldırıyoruz. Tam tersi meclis güçlendiriliyor. Yasaları biz yapacağız. Yasaları Cumhurbaşkanı onaylayacak. Meclisi fesih söz konusu olur mu'Cumhurbaşkanı ve Meclise seçimleri yenileme hakkı veriliyor. Bizim önerdiğimiz sistemde söz millette. Böyle bir sistemde diktatörlük olmaz milli irade egemen olur. Milli iradenin yüzde yüz yansıyacağı bir sistem. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanları suç işleseler dahi yargılamalarının önü kapalı. Biz ileri gittik. Parlementodan Yüce Divan'a sevk hakkını getirdik. Kafamaıza göre rakam belirlemedik. 3'te 2...Daha düşük rakam getirirsen Cumhurbaşkanı görev yapamaz. Siyasi ve cezai sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanlığı sistemine geçeceğiz. Bu sistemde her şey millete çıkıyor. Koalisyon yok. Parlamento aritmetiğinin başka metodlarla değiştirilme ihtimali yok. Milletin istediği gibi Meclis şekilleniyor. 5 yılda bir seçim yapılacak. Böyle bir sistemde tek adamlıktan söz edilemez. Padişahlık kelimesinin adı geçmez. 

TEŞKİLATIN HEYECANI ÇOK YÜKSEK

25 yıllık siyasetçiyim. Kurucu il teşkilat başkanıydım. Çok defa seçim gördüm. Teşkilatların motivasyonunun heyecanın bu kadar yüksek olduğu bir seçim hatırlamıyorum. İl başkanlığı, SKM'ler, ilçe başkanlıkları, belediyeler, gençlik kadın kolları herkes ful çalışıyor. 

HAYIR OYU VERENLER DÜŞÜNSÜN

Hayır tecihini kullanan başımızın üstünde yeri var ama terör örgütlerinin neden hayır kapmanyası yaptığını hayır oyu verenlerin düşünmesini istiyoruz. 

ALAN ANKETLERİN ÖNÜNDE

AK Parti teşkilatları çok güzel çalışıyor. Cumhurbaşkanımız Başbakanımız, bakanlar çok iyi çalışıyor. Bu çalışmalar neticesinde milletin teveccühü var. Alan 'evet' diyor. Alanda öyle görüyorum. Deniyor ki anketlerin doğruluk payı nedi? Anket ile alan uyuşuyorsa anket doğrudur. Anket ile alan uyuşmuyor benim açımdan. Anket alanın gerisinde. Kamuoyunda ortalamalarda 53-54 'evet' çıkıyor. Alana bakıyorum alan daha yüksek...

İZMİR'DE ALGI YAPILIYOR

İzmir'de algı operasyonu var. Yüzde 70-75 'hayır' diyorlar. Algı operasyonu. 17 Nisan'da göreceğiz. Abartmamak lazım. AK Parti MHP İzmir'de topladığınızda 50'nin üstünde. Diğer partilerden destek de var. İzmir'de çok iyi bir sonuç alacağız. Son güne kadar hiçbir şey belli olmaz. Milletin iradesine ipotek koyamayız. Ben 'evet'lerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. İzmir'de 'evet'e  2010 referandumunun üstünde oy çıkacak.

SEN NİYE KORUYORSUN

İzmir'de siyasiler arasında bir sıkıntı yok. Bazı marjinal fanatik gruplar çirkin davranışlarda bulunabiliyor. CHP Bornova İlçe Başkanının Küçükpark'ta broşür dağıtanlara yapılan saldırıya destek vermesi sahip çıkması yanlış. Sen broşürü birinin elinden alıp yırtamazsın. Sen niye koruyorsun. Sen broşürü yırtanı kınaman lazım. Ben saldırana sahip çıkanı kınıyorum. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DEDİKLERİ ABSÜRD

8,5 milyon genç var. 18 yaşla ilgili madde üzerinden yaptıkları açıklamalarla onları karşılarına alıyorlar. Bunlar dünyadan bir haber...Seçilme yaşı 18 59 ülkede var . İsveç, İsviçre, İngiltere, Çin, Uganda...Biz 20 yaşında gençlerimizi şaadete yolluyoruz. Böyle bir gencin seçilme hakkı olmalı. Başarılı şirketlere bakın CEO'lara bakın çoğu genç...Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u 21 yaşında almış. Biz gençlere çok önem veriyoruz. Gençlik kollarında görev almış isimler belediye başkanı oldu vekil oldu. Vekillerin çocukları 'askere gitmeyecekmiş' diyor Kılıçdaroğlu. Çok absürd..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.